Üzenet a múltból

Kulturális örökség napjai: folytatódik a programsorozat

Ma folytatódik a kulturális örökség napjai programsorozata; a szombaton indult kétnapos esemény keretében mintegy kétszáz településen nyolcszáz helyszín várja az érdeklődőket.

2012.09.16 09:28MTI

A kulturális örökség napjain olyan épületek nyílnak meg az érdeklődők előtt, amelyek máskor nem látogathatók. Az idei rendezvény az Örökölt üzenet címet kapta. A mottó arra utal, hogy az épületek történelmi emlékek, "üzenetek" a múltból.

A kulturális örökség napjaihoz az idén csatlakozott a brit nagykövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Budapesti Gazdasági Főiskola Lotz terme, a Pálos Könyvtár és Papnevelő Intézet, a kőbányai pincerendszer, vagy például a kelenföldi kocsiszín is.

Vidéken új helyszínként látható a kecskeméti Cifrapalota, a szegedi vasútállomás felvételi épülete, a székesfehérvári Királykút-emlékház, Sopronban a Storno-ház, Kisjakabfalván a Konrád-ház, Golopon, a Vay-kastélyban az Ősi magyar címertár, Kisbéren a Kiskastély, Tatán a Bordó-ház és Gödöllőn a Testőrlaktanya. A teljes program a www.oroksegnapok.hu honlapon olvasható.

A 1999 óta - 2010 kivételével - minden évben megtartott rendezvénnyel egyszerre kezdődik, és szeptember 23-ig tart az Ars Sacra Fesztivál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.