Jószándék

Lélekgyógyító percek Dunabogdányban

Szvorák Katalin népdalénekes és Szörényi Levente zeneszerző, szövegíró is fellép az izomsorvadásos gyermekek dunabogdányi táborának péntek esti záróprogramján.

2012.08.24 10:44MTI

A "lélekgyógyító perceket" - csakúgy, mint a tábort - a Gyógyító Jószándék Alapítvány szervezte.

A Pest megyei település gyermeküdülőjében idén nyáron most harmadik alkalommal gyűltek össze egy-egy hétre a DMD (Duchenne-féle izomsorvadással küzdő) beteg gyermekek, ezúttal huszonnyolcan, számos családtag kíséretében - mondta az MTI-nek Oberrecht Gabriella, az alapítvány önkéntese.

Az ország minden tájáról, Hajdú-Bihartól Nógrád megyéig, kisebb és nagyobb településekről egyaránt érkeztek a speciális táborba, hogy együtt élvezzék a mozgás és a közösség örömét. Kirándultak, múzeumokat látogattak, solymász- és honismeretiíjász-bemutatókon vettek részt, ellesték a fazekasmesterség, illetve a korongozás rejtelmeit, természetvédelmi előadásokat hallgattak, de a közös társasjáték is szerepelt a programok között - sorolta az önkéntes.

A péntek este hét órakor kezdődő zenés ismeretterjesztő előadás - amelyen Szvorák Katalin és Szörényi Levente is fellép - méltó megkoronázása lesz a táborozási időszaknak - hangsúlyozta Oberrecht Gabriella. A "lélekgyógyító percekben" a kicsik és családtagjaik, valamint az önkéntesek szebbnél szebb dalokat hallgathatnak, de szó lesz a Visegrádi-hegység kedvenc kirándulóhelye, a Holdvilág-árok rejtélyeiről és Szörényi Pilis titkai című könyvéről is.

Belépti díjat nem szednek, de támogatást elfogadnak az izombeteg gyermekek későbbi táborainak költségeihez - fűzte hozzá az alapítvány önkéntese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.