Vízjelek az Attila úton

Smetana és Beethoven vásznakon

A kiállítás arany fokozatú oklevelét kapta Kleinheincz Magdolna festőművész a Művészet és Kultúra Világa Egyesület nemzetközi tárlatán.

2012.08.10 11:05ma.hu

A szakértő zsűri által odaítélt díjat az alkotó 98 művész közül érdemelte ki. A díjazott alkotó mindkét képe zenei ihletésű, az egyikhez Smetana Hazám című szimfonikus ciklusának második, Vltava (Moldva) című része adta az ihletet, míg a másik, hasonló színvilágú vásznat Beethoven Holdfényszonátája inspirálta, ez lett a címe is.

Smetana Moldva 50x70 cm olaj vászon

A kiállítás vezérfonala a víz, ezt a mára problémává lett éltető anyagot járja körül, de ezzel szinte vége is a megkötéseknek − ismertette a pályázat kereteit Géczy Olga, a szervező egyesület elnöke. Elvünk, hogy kizárólag a műalkotást értékeljük, az alapján válogatunk. Nálunk nem szempont, hogy valakinek van-e szakirányú diplomája, hogy mennyire ismert, esetleg szénnel, olajjal, tűzzománccal készít-e képeket, mint ahogy nem szempont a figuralitás kérdése sem. Igyekszünk kizárólag a minőséget megítélni.

Holdfényszonáta olaj vászon

Az esemény alcíme „csak tiszta forrásból”, felütését pedig − erős áthallással − Bartók Cantata Profana-ja adja.

A beérkezett művekből szervezett kiállítás augusztus 31-ig ingyenesen megtekinthető az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ épületében (1012 Budapest, I. kerület, Attila út 93.) minden munkanapon 9 és 16.30 között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.