Bajai Halfőző Fesztivál

Jó programokra és halászlére vágyik? Akkor irány Baja, a halászlé fővárosa!

Szinte egész Európa minden nagyvárosában, kisvárosában tapasztalhatjuk, hogy a fesztiválok földrésze lettünk. Bor- és sörfesztiválok, folklór, zenei programsorozatok megszámlálhatatlanul sorakoznak egymás mögé, a BAJAI HALFŐZŐ FESZTIVÁL méltán illeszkedik e rendezvények közé.

Bajai hangulat: Rotyogó halászlé, ínycsiklandó ízek! képgaléria

2008.05.23 13:15bajaihalfozofesztival

Az idei évben először a megújult emblémájú Bajai Halfőző Fesztivál a Baja Marketing Kft. szervezésében kerül megrendezésre 2008. július 12-én szombaton. A város polgárai és a városba látogató halfőzők, turisták, részére, 4 napon keresztül július 10. és 13. között színvonalas programokat, kísérő rendezvényeket szerveznek, hogy egy hosszú, kellemes, élményekben gazdag hétvégét tölthessenek el Baján.

A halfőző fesztivál egy közös pont, egy fontos találkozási hely a különböző nézetű, hitű, meggyőződésű emberek számára. Itt mindenki megtalálja a közös hangot! Ez a fesztivál összehoz minket, magyarokat, hiszen nem csak a bajaiaknak, hanem az ország más régióból, sőt, a külföldről érkezőknek is fontos és kihagyhatatlan ez a nyári esemény.

Ahol a résztvevők nem csupán passzív szemlélői, hanem aktív résztvevői az eseményeknek, hiszen mindenkinek a főzőhelye körül akad tennivalója. Még a meghívott vendégeknek is jut a feladatokból, ha más nem, hát a kóstolás művelete. Baja szerencsés város, hiszen minden adott egy ilyen nagyszabású gasztronómiai rendezvény megszervezéséhez: a Duna és a Sugovica halban gazdag vize, a város mediterrán hangulata és barátságos légköre, és nem utolsó sorban a bajai emberek több évszázados tapasztalata, tehetsége és hozzáértése, mellyel a legfinomabb, legízesebb halászlét készítik.

Mindezeknek köszönhető az, hogy a Bajai Halfőző Fesztivál az ország kiemelkedő jelentőségű kulturális és turisztikai értékévé vált. És azok, akik egyszer megkóstolták az ott készített halászlét, biztosan visszatérnek jövőre is!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.