Forgószél Fesztivál - Négy nap népzene Tamásiban

Forgószél közeledik Tamásihoz

Négynapos népzenei fesztivált rendez augusztus 1-től a Tamási Városi Művelődési Központ a helyi parkerdőben, ahol összesen 21 magyar, délszláv, görög és ír népzenei együttes lép fel.

2012.07.21 10:20MTI

Az első Forgószél Fesztiválon délelőttönként gyerekeket várják népzenei programokkal, kora estétől hajnalig pedig koncerteket és táncházakat rendeznek. A négy nap alatt az autentikus folklórt képviselő népszerű együttesek lépnek színpadra: a magyar népzenét mások mellett az Arató, a Szöktető, a Szeret, a Gajdos és a Dobroda zenekar, a Hangabanda és Cimbaliband képviseli, a Tatros, a Juhos és a Zurgó moldvai dallamokat játszik majd.

A délszláv népek zenéjét a sokac Sokadija, a Vujisics és a Kolo együttes szólaltatja meg. Emellett lesz ír, skót népzene a Bran együttes, valamint az első magyar skótdudásként ismertté vált Kéri György tolmácsolásában. A fesztiválon, amelynek részletes programját a www.tamasiturizmus.hu honlap közli, esténként magyar, délszláv és görög táncházakat rendeznek.

"Magyarországon nincs kimondottan népzenei fesztivál, most bizonyítást nyerhet, hogy a magyar népzene is tud olyan 'átütő' lenni, mint más zenei műfaj, például a rockzene" - mondta az MTI-nek Csapó György, a művelődési ház igazgatója. A rendezvénysorozaton elsősorban arra a közönségre számítanak, amelyik ismeri és szereti az autentikus magyar népzenét, de várják azokat is, akik az élő népzenével eddig ritkán találkoztak - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.