Több néptánctársulat is színpadra lép

Táncestek a Karmelita-udvarban

A nyári táncesteken változatos programmal találkozhatnak a táncot kedvelők.

2012.07.16 11:09MTI

A Nemzeti Táncszínház idén is kiköltözik a budai Várszínházból az épület különleges hangulatú Karmelita-udvarába. A nyári táncesteken változatos programmal találkozhatnak a táncot kedvelők: a néptánc, a tangó, a flamenco és a kortárs tánc is helyet kapott az augusztus 18-ig tartó programban.

A jövő kedden, július 24-én kezdődő sorozatban a kortárs táncot a Budapest Táncszínház képviseli - közölte Nagy Orsolya művészeti menedzser. Az együttes két egyfelvonásos produkciót mutat be. Zachár Lóránd Sec című darabja a születés és halál misztériumát dolgozza föl, míg a Földi Béla Vizuális hangjegyek című koreográfiája Vukán György közreműködésével Chopin romantikus világába viszi el a nézőt.

A nyári előadássorozatban több néptánctársulat is színpadra lép. A Honvéd Táncszínház külföldön is nagy sikert aratott Csárdás! - A kelet tangója című előadása egy szerelmi háromszöget állít középpontba, miközben szebbnél-szebb autentikus táncok jelennek meg a színpadon.

Fitos Dezső Társulatának Tántorgók című előadása a XX. század elején Amerikába kivándorolt magyarokra emlékezik. A Duna Művészegyüttes Gyöngyszólam című produkciója három női koreográfus - Kocsis Enikő, Horváth Zsófia és Furik Rita - segítségével jeleníti meg a nő életének legfontosabb állomásait.

A Varidance Variációk című előadásában pedig a néptánc mellett helyet kap a hip-hop, a sztepptánc és a cirkusz műfajának több eleme is. Flamenco és argentin tangó is színre kerül. Lippai Andrea és a FlamenCorazón Arte Táncszínház Las Flamencas című produkciójában anya és lánya - Lippai Andrea és Pirók Zsófia - együtt táncolnak. Kulik Johanna, Josip Bartulovic, Santiago Maciel és a Pesti Tangózenekar pedig Buenos Aires világába repíti a közönséget Colores del Tango című előadásával.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a nyári programot a Budapest Táncszínház által szervezett XI. Kortárs Nyári Tánctanfolyam és Fesztivál Step by Dance című gálaestje zárja. A nyári programban nemcsak nézni lehet az táncot, hanem tanulni is, több előadás után el lehet sajátítani különböző táncok alaplépéseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.