Hazai és külföldi televíziós alkotások

Megkezdődött a Kamera Korrektúra fesztivál Veszprémben

A kategóriánkénti három legjobb alkotás vetítésével megkezdődött a Kamera Korrektúra Fesztivál hétfőn Veszprémben; a kétnapos rendezvényen hazai és határon túli televíziós alkotások is szerepelnek.

2012.06.25 13:14MTI

A városi művelődési központban hétfő délelőtt kezdték el vetíteni a televíziós seregszemle tíz kategóriájának három-három legjobb alkotását. Hétfőn délután 2 órától, a Veszprémi Petőfi Színház kertjében helyi és környékbeli zenészek, táncosok fellépése színesíti a programot, színpadra áll a Winner Versenytánc Egyesület, a Veszprémi Táncegyüttes, a Silverado zenekar és Sub Bass Monster. Holub Katalin sajtófőnök az MTI-nek hétfőn azt mondta: bár Veszprémben az időjárás esős, ez a szabadtéri programokat nem befolyásolja. 

Hozzátette, hogy "széles palettáról, szép számban érkeztek alkotások a fesztiválra"; a kereskedelmi médiából kétszer annyi, mint a közmédiából: országos és regionális, általános és tematikus csatornáktól. Neveda Amália, a veszprémi művelődési központ igazgatója az MTI-nek nyilatkozva kiemelte: korábban kétszer is helyet adtak nagy volumenű televíziós fesztiválnak, s mindig örülnek azoknak a megkereséseknek, amelyek lehetővé teszik, hogy a közönség egy más típusú rendezvényen keresztül, más szemszögből ismerje meg az intézményt. A fesztivál hétfőn közönségtalálkozókkal folytatódik, amelyek keretében a közmédia műsorainak népszerű szereplőivel, televíziósokkal és rádiósokkal, illetve azok vendégeivel is megismerkedhetnek a látogatók. 

A művelődési központban a Titokszobák - elvarázsol a trükkmester! című program elemeit, például a szinkron- és animációs stúdiót próbálhatják ki a látogatók. Este a Petőfi színházban a Születtem Magyarországon című Cseh Tamás-emlékelőadás látható, Udvaros Dorottya, Básti Juli, Holecskó Orsolya, Für Anikó, Cserhalmi György, Nagy Péter, Szegezdi Róbert, Kálloy Molnár Péter, Hrutka Róbert és zenekarának közreműködésével. 

Kedden közönségtalálkozókkal folytatódik a program, az ünnepélyes díjátadón este, a Veszprémi Petőfi Színházban Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke és Vitézy László, Balázs Béla-díjas rendező, a fesztivál zsűrijének elnöke mond köszöntőt. A színházkert szabadtéri színpadán kedd este az idei év megasztárosai lépnek fel, majd nyilvános zenés-táncos parti zárja a rendezvénysorozatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.