Huszonhét zenekar lép fel

Bánkitó Fesztivál - táborozás, koncertek, szabadegyetem

Huszonhét zenekar mutatkozik be három napon át a Bánkitó Fesztiválon, a Nógrád megyei Bánk községben július 20. és 22. között kiállítást, szabadegyetemet és fórumszínházi előadásokat is szerveznek.

2012.06.25 07:37MTI

Dudás Dóra, a fesztivál kommunikációs vezetője elmondta: a tábor kisszínpadán eklektikus dekorációba ágyazva vonultatják fel a budapesti VI.-VII. kerület emblematikus zenekarait, fellép többek között a Dorco Band, az Egy Kiss Erzsi Zene, a Popiván, a Praktikers vagy a Csaknekedkislány. A nagyszínpadon friss formációk és "ős-bánkitó fellépők" váltják egymást, köztük a Marge, a Mary Popkids, a Nemjuci, a LavaLava vagy a ColorStar.
 
A Tószínpadon az Amoeba-Sabák Special, a Puszi és a Belle Belle Live ad koncertet. A tószínpadi stégre és környékére rekreációs paradicsomot varázsolnak, nappal dj-k, limonádé, fröccs és napozás várja a lustálkodókat, sportprogramok, bringás versenyek, longboard és vízilabda az aktívakat, az este pedig a koncerteké és a filmeké. Közölte: a szabadegyetemen azt járják körül, hogy milyen lehetőségei vannak egy alulról szerveződő, önigazgató mozgalomnak egy politikai kultúra nélküli országban, illetve hogyan lehet átjutni a minden civil kezdeményezést övező közöny sivatagán. 

Szellemi-fizikai akadálypályát is állítanak a vállalkozó kedvűeknek, egyben újra a szabadba viszik a kiállítást. Az idén arra hívják az alkotókat, hogy a kortárs művészet eszköztárával értelmezzék újra a faluban látható tiltó, iránymutató és tájékoztató funkciójú táblákat. Az idei fesztivál a Marom Klub Egyesület, a Hallgatói Hálózat, a Sirály Közösségi Tér, a Toldi Klub, a Fogasház, a Csipáncsap brigád, a Dor Hadas és a tranzit.hu összefogásában valósul meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.