Múzeumok éjszakája

Szent Iván-éji várkalandok Tolnában

Az ozorai várban kalandtúra, reneszánsz zene, játszóház, a dunaföldvári várban kiállítások, blues és börtönkalandok várják a közönséget szombaton, a Szent Iván-éji programokon.

2012.06.22 13:22MTI

Ozorán, a Pipo-várban a Mare Temporis Alapítvány közreműködésével rendeznek középkorral kapcsolatos családi programokat - mondta az MTI-nek Schranz Mónika létesítményvezető.

A gyerekek boszorkányképzőben és "apródoskolában" tanulhatnak, a szülők pedig a vár pincéjében lévő "apa-anya megőrzőben" hőspróbán vehetnek részt. A vállalkozó kedvű apáknak hőspróbát is rendeznek, a legjobbak közül megválasztják a Pipo-vár lovagját.

Az éjfélig tartó programok során lesz reneszánsz táncház, és szintén a XV. századot idéző reneszánsz konyhában korabeli fűszereket is meg lehet kóstolni. Az esti órákban a vár négy állandó gyűjteményében, a reneszánsz kastélytermekben, az Esterházy családtörténeti tárlaton, gróf Almásy László - az "angol beteg" - afrikai útját bemutató fotókiállításon, és az Illyés Gyula emlékkiállításon kalandozhatnak a látogatók.

A dunaföldvári vár fafaragó galériájában, amely szombaton ingyen látogatható, a Duna-Tisza köze népművészetét bemutató tárlat nyílik, és kiállításon mutatkozik be Matyasi Gábor fotóművész. Este a blues-t játszó Johnny Biglip Band ad koncertet, az éjszaka folyamán pedig az egykori várbörtönnel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A programot mindkét helyszínen Szent Iván-éji tűzugrás, tűzzsonglőr-bemutató zárja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.