Oktat a Mezzoforte dobosa

Gulli Briem a szolnoki Gitármánia Táborban

A világhírű izlandi dzsessz-funk fúziós zenekar, a Mezzoforte dobosa, Gulli Briem lesz a szolnoki tiszaligeti Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor egyik vendégoktatója július 23. és 29. között.

2012.05.30 13:53MTI

"A résztvevők a legjobb magyar hangszeres zenészektől tanulhatnak zenélni. Az idei külföldi sztároktató a Garden Party című slágerrel a nyolcvanas évek végén világhírűvé vált Mezzoforte zenekar tagja, Gulli Briem lesz, aki a dobosoknak tart kurzust és dobshow-val szórakoztatja a táborlakókat" - mondta Andrásik Remo, a program szervezője szerdán az MTI-nek.
   
A tehetségkutatókat, koncerteket és előadásokat kínáló táborba azokat a fiatalokat várják, akik a nyári szünetben szívesen tanulnának az ország legkiválóbb könnyűzenészeitől. A programra 12 éves kortól bárki jelentkezhet egyénileg vagy zenekarával. Az előképzettség nem feltétel, kezdő és haladó szinten is oktatják az alaphangszereket.
   
Az idei Gitármánia Táborban olyan ismert magyar zenészektől lehet tanulni, mint Lukács Peta, a Bikini gitárosa, Cséry Zoltán, a Special Providence billentyűse, Hudák Attila és Szappanos György basszusgitáros, Magyar Hajnal énektanár, Fekete Szilárd dobos és a Jam School Dobiskola tanárai. A vendégelőadók között lesz Alapi István, az Edda tagja, Nagy Ádám a Roy és Ádám Trióból, Both Miklós, a Napra zenekar frontembere, illetve Szekeres Tamás gitáros, Temesi Bertalan basszusgitáros, Szendőfi Péter dobos és Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar énekes-dalszerzője.
   
Az idén is lesznek rendhagyó koncertek: fellép az Intim Torna Illegál, a Special Providence, a Cherry Bomb és az Anti Fitness Club. Az egyhetes programban a résztvevők megismerkedhetnek a zeneipari környezet, a hang-, színpad-, vizuál- és stúdiótechnika, a hangszerépítés és a szövegírás, dalszerzés sajátosságaival, megismerhetik a szerzői és előadói jogokat, és a rádiózást is kipróbálhatják. A zenekaroknak módjuk lesz profi körülmények között stúdiófelvételt készíteni.
   
A táborban minden évben tartanak tehetségkutatókat, az egyiket a ma már országosan ismert, Fonogram-díjas Subscribe zenekar nyerte meg. Idén keresik a legszorgalmasabb diákot és a legjobb dalszövegírót, a Vox Boss nevű versenyben pedig a legkiemelkedőbb hangszeres zenészt díjazzák.
   
A negyedik verseny a zenekaroknak szól, a győztes csapat a díjon felül automatikusan bejut a Hangfoglaló Magyarország 2012 tehetségkutató döntőjébe, amely október 5-én lesz Budapesten; a nyertes egymillió forint értékben hangszereket és hangtechnikai eszközöket nyer. A táborba július 10-ig lehet jelentkezni, további információkat a www.instrumentweb.hu internetes oldal tartalmaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.