Lezárták a bazilika előtti teret

Leszakadt a Mózes szobrát őrző római templom homlokzata

Leesett a római San Pietro in Vincoli bazilika homlokzatának egy darabja. A templom többek között Michelangelo itt őrzött Mózes-szobráról vált híressé.

2012.05.17 15:15MTI

Az árkádos homlokzat egy darabja a bazilikához felvezető lépcsősorra esett. A Róma történelmi központjában, a Colosseum szomszédságában lévő San Pietro in Vincoli templom homlokzatán jelenleg a vöröses téglafal látszik, rajta egy nagy méretű repedéssel.    

Az omlást követően a tűzoltóság lezárta a bazilika előtti teret. A műemlékvédelem megkezdte az épület vizsgálatát. A templom esetleges lezárásáról még nem született döntés.    

A 442-ben emelt kora keresztény bazilika azokról a láncokról kapta a nevét, melyekbe Szent Péter apostolt verték római fogsága alatt. A láncok a bazilika oltáránál vannak kiállítva.     A San Pietro in Vincoliban látható Michelangelo 1513 és 1515 között készült Mózes-szobra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.