Vámos Veronika készítette a koreográfiát

Neo-tangó koncertshow a Dürer Kertben

Különleges koncertshow-val lép színpadra a Tango Cortina zenekar szerdán a Dürer Kertben, a neo-tangót játszó együttes vetítéssel, táncosokkal kíséri programját.

2012.05.12 22:30MTI

A Tango Cortina zenekar a neo-tangó képviselőjeként különböző zenei irányzatoknak biztosít teret. A neo-tangó "hagyományainak" megfelelően elektronikus alapot szolgáltató DJ áll a számok hátterében, a dallamvilágról pedig az ének, a harmonika, a szintetizátor és a basszusgitár gondoskodik.
   
"A Tangó-lájk ötletét együtt találtuk ki Vámos Veronikával, aki nemcsak a zenekarunk énekese, de ő a művészeti vezetője a május 16-i produkciónak is: ő készítette a koreográfiát, állította színpadra a műsort és segédkezett a zeneszámok alatt a háttérben futó vetítés elkészítésében is" - tájékoztatta a koncert részleteiről az MTI-t Agnecz Katalin zenekarvezető, az együttes harmonikása.
   
Repertoárjukban olyan előadók és együttesek szerzeményeit dolgozza fel a zenekar, mint a Gotan Project, az Otros Aires, Osvaldo Pugliese, Astor Piazzolla vagy Carlos Gardel.
   
"A zenekar a tangó hiteles tolmácsolóiból, valamint a dzsessz és az elektronikus szcéna képviselőiből áll. Állandó kísérői vagyunk a Tangó Pillanatok és a Tango Sensual színházi show-nak. Ebben a két projektben a tangó jeles hazai képviselőinek tánckoreográfiáihoz szolgáltatjuk rendszeresen a modern-, a neo- és az autentikus tangómuzsikát" - részletezte Agnecz Katalin.
   
A zenekarvezető szerint előadásuk azért különleges, mert több korosztályt szólít meg és az eltérő zenei ízléseket is kielégíti. A koncertet három páros táncbemutatója színesíti. Mindhárom különböző irányzatot képvisel, így a közönség a salsa, a flamenco, az argentin- és a neo-tangó elemeivel fűszerezett produkciót láthat, a táncosok saját egyénisége és képzettsége szerinti tolmácsolásban.
   
Az előadás premierje a Dürer Kertben lesz, a társulat azonban június 11-én egy nagyszabású előadásra készül a RAM Colosseumban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.