Kiállítás, emlékmise és koszorúzás

Mindszentyre emlékeznek Bécsben

Kiállítással, emlékmisével és koszorúzással emlékeznek a hét végén Bécsben Mindszenty József hercegprímásra, bíborosra.

2012.05.05 08:46MTI

Szombaton a Collegium Pázmáneum kápolnájának előterében Mindszenty József életét és korát bemutató kiállítás nyílik - mondta el Varga János, az intézet rektora. A 21 tablóból álló kiállítást Várnai Péter címzetes prépost, a budapesti Lehel téri katolikus templom plébánosa állította össze. A tárlat június 5-ig látható.
   
Vasárnap, Mindszenty halálának 37. évfordulóján ünnepi emlékmisét tartanak a bécsi irgalmasrendi templomban, majd koszorúzást az irgalmasrendi kórház aulájában álló Mindszenty-szobornál. Mindszenty József 1971-től 1975-ben bekövetkezett haláláig Bécsben, a Pázmány Péter alapította papnevelő intézetben élt. Élete utolsó napjait az irgalmasrendiek kórházában töltötte.
   
Ugyancsak a 120 éve született hercegprímás, bíboros, érsek életútját idézi fel a június 26-án a belvárosi Portia-palota kiállítótermeiben nyíló emlékkiállítás, amelynek a Collegium Pázmáneum és a bécsi magyar kulturális intézet, a Balassi Intézet - Collegium Hungaricum a szervezői.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.