Kommandósok a bokrokban

Csak óvatosan! Tele van a városliget rendőrökkel

Országos rendőr- és tűzoltónapot tartanak ma a Városligetben.

2012.04.28 08:12MTI

A közbiztonság megteremtésében való együttműködés sikerességét és fontosságát hangsúlyozták a rendőrség és a tűzoltóság vezetői a fővárosi Városligetben tartott országos rendőr- és tűzoltónapon szombaton.

Tóth Tamás dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány a közös munkát értékelve kijelentette: Budapesten a két rendvédelmi szervezet együttműködése példaértékű, de nem szabad egyetlen percre sem szem elől téveszteni az egymásnak nyújtott mindennapi segítséget, és a jövőben is közösen kell dolgozniuk az emberek jobb köz- és vagyonbiztonságán.

Varga Ferenc ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője arról beszélt, hogy a közbiztonság olyan szerteágazó és sokrétű feladatrendszer, amit csak szoros együttműködésben lehet ellátni, de mint fogalmazott, ez a szoros együttműködésnek a hétköznapokban is megvalósul. Ugyanakkor hozzátette: nem elegendő csak a rendvédelmi szervek együttműködése, erre a szakmai vezetők és jogalkotók is rájöttek, így egyre nagyobb teret és lehetőséget kapnak az önkéntes erők és szervezetek. Példaként említette a városi mentő- és kutatócsapatot, amely a múlt héten megszerezte a nemzetközi minősítést is, valamint a főváros vonzáskörzetében működő önkéntes tűzoltó egyesületeket.

A Városligetben második alkalommal megtartott országos rendőr- és tűzoltónapon jelen volt Pintér Sándor belügyminiszter, Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, Bodnár Zsolt, a Terrorelhárítási Központ főigazgató-helyettese, valamint a katasztrófavédelem és rendőrség felső vezetése.

Hatala József a rendezvényen átadta a járőrvezető, nyomkövető, kábítószer- és robbanóanyag-kereső kutyák versenye győzteseinek az elismeréseket, majd a belügyminiszterrel és a katasztrófavédelem tábornokaival végiglátogatta a technikai bemutatókra felállított sátrakat, standokat.

Az altábornagy az MTI-nek azt mondta. Szent György és Szent Flórián napja a legalkalmasabb ünnep arra, hogy a rendőrség és a tűzoltóság megmutassa másik arcát is, azt, hogy "az egyenruha alatt is emberek vannak", hogy megismertessék technikai eszközeiket, és hogy kedvet ébresszenek a fiatalokban e pályák iránt.

Az egész napos rendezvény kora délelőtt a legmodernebb, illetve veterán tűzoltókocsik és rendőrautók bevonulásával kezdődött, majd vetélkedőkkel és technikai bemutatókkal egybekötve, családi rendezvényekkel folytatódott.

A kormány határozata alapján 1992 óta Szent György napja, április 24-e a rendőrség napja. A magyar tűzoltók 1834. május 4. óta emlékeznek meg védőszentjükről, Szent Flóriánról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.