Tours de France

Nadeah Miranda ismét az A38-on

Nadeah Miranda, a népszerű francia formációból, a Nouvelle Vague-ból ismert énekesnő szólóprojektjével szombaton újra fellép Budapesten, és tavaly novemberi fellépése után ismét az A38 állóhajón, a Tours de France programsorozat keretében.

2012.04.11 15:51MTI

Az ausztrál születésű énekesnő különleges, egyszerre könnyed és nyomasztó atmoszférát sugárzó dalaival először egy brit alternatív csapat, a LoveGods színeiben tűnt fel a 2000-es évek második felében és két jó kritikát kapott albumot is készített.
   
Széles körű ismertségre a Nouvelle Vague, a hetvenes-nyolcvanas évek punk és újhullámos számainak bossa novás feldolgozásait elkészítő francia zenekar egyik énekesnőjeként szerzett: az egykori vad és lázadó dalok chillout nyugalomba ültetése elsöprő sikert hozott - például 2009-ben a Sziget fesztiválon is. (Azóta két Nouvelle Vague-os énekestársa, Melanie Pain és Phoebe Killdeer is fellépett szólóban az A38-on.)
   
Nadeah szólóanyagai egyértelműen a párizsi underground klubok műfaji olvasztótégely mentalitását tükrözik, mind sokszínűségüket, mind formai sajátosságaikat tekintve. Alapvetően a kor aktualitásával megajándékozott, lüktető francia sanzon képezi a énekesnő saját műveinek alappillérét, ám a kategorizálást erősen megnehezítik a rendre felbukkanó, sajátos ízű rock-alternatív elemek, valamint a sokszínű, a végletek közt előszeretettel csapongó búgó énekhang.
   
Nadeah Miranda tavaly megjelent, Venus Gets Even című, tizenkét számot tartalmazó szólóalbumát Európában jól fogadták, a korongon található Odile és az At The Moment című dalhoz nemrég videoklip is készült.
   
Az énekesnő kis klubokban és a legnagyobb fesztiválokon egyaránt szeret játszani, előadásait aktív színpadi jelenlét, valamint extravagáns fellépőruhái teszik még emlékezetesebbé.
   
A most szombati koncert előzenekara a dzsesszes és alternatív elemeket ötvöző szentendrei Yes Yes Matzaa csapat lesz az A38-on.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.