Maratoni népzene és rock egyveleg a nyitónapon

Csíkos lesz az idei EFOTT-indulás

Lehullt a lepel, a Csík Zenekar lesz az idei EFOTT nyitónapi attrakciója! Az autentikus népzenét olykor alternatív rockkal, máskor popzenei elemekkel mesterien ötvöző együttes szinte hazajár a legnagyobb hallgatói rendezvényre, ám most először nyithatják meg ők a fesztivált.

2012.03.28 15:05RedLemon

8 millió 439 ezer 512. A legnagyobb videómegosztó portálról eddig ennyiszer töltötték le a Most múlik pontosan című dal Csík Zenekaros feldolgozását. És ez a videó csak egy a sok közül, ami kering a világhálón.

A folyamatos megújulásra képes, 24 éves zenekar újabb kihívás előtt áll: maratoni koncertjükkel ők nyitják meg az idei EFOTT-ot! A zenekar alapítója szerint egy fesztiválon fellépő együttes mindig számol az óriási zenei kínálattal, ezzel egyetemben izgul amiatt, hogy a közönség éppen melyik koncertet választja.

Fotó: Gálos Viktor


Nyitó zenekarként azonban más miatt drukkol. "Egy fesztivál nyitónapja ünnep a szervezőknek és a közönségnek is. Így amellett, hogy óriási megtiszteltetés nekünk ez a felkérés, hatalmas felelősség is. Minden évben másfajta kihívást jelentett számunkra az EFOTT, ezúttal kettős a feladatunk: nyitó zenekarként jó hangulatot szeretnénk teremteni, egy vidám mulatságot jó muzsikákkal, és célunk, hogy mindeközben értékeket is közvetítsünk" - árulta el Csík János. A régi slágerek és az új lemez dalai egyaránt megszólalnak a több mint két órás koncerten, valamint meglepetésvendégek is érkeznek.

Hogy miért éppen a Csík Zenekar nyitja meg július 3-án a 2012-es EFOTT-ot, arról a fesztiváligazgató nyilatkozott: "A legrégebben működő hazai fesztiválra egy kultikus együttest szerettünk volna elhívni. A Csík Zenekar eddigi munkássága indokolja, hogy az EFOTT nyitónapján lépjenek fel vendégművészeikkel együtt" - mondta Maszlavér Gábor, aki egyelőre nem szeretne többet elárulni a velencei nyitány meglepetéseiről.

EFOTT - Csak szabadon...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.