A művészet évét ünneplik

Tel-Aviv, a "művészetileg vibráló város"

A művészet évét ünneplik a hét végétől Tel-Avivban.

2012.03.23 09:36MTI

Az eseménysorozat 24 órás maratonnal indul a frissen renovált szépművészeti múzeumban, ahol tíz művész munkáit tekinthetik meg az érdeklődők.
   
Szombaton a múzeum és a tel-avivi opera közötti téren multimédiás gálára várják a látogatókat.
   
"Tel-Aviv művészetileg vibráló város" - mondta csütörtökön Adi Jekutjeli, a projekt vezetője. A szervezők abban reménykednek, hogy a művészetnek szentelt év nemcsak Izraelből, hanem külföldről is vonzza majd az érdeklődőket.
   
A programsorozat legnagyobb érdeklődésre számot tartó elemeit májusra, júniusra és szeptemberre tervezik.
   
Tel-Aviv még egy, a város központjában álló házat is a művészek rendelkezésére bocsátott: az alkotók ezen a "művésztelepen" élhetnek és dolgozhatnak. Az ott születő műveket aMUSEment Park címmel állítják majd ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.