Művészeti múzeumot is terveznek

Opera költözik Dubajba

Operaház és modern művészeti múzeum építését tervezi Dubaj.

2012.03.21 22:02MTI

Az emírség uralkodója, Mohammed bin Rasíd al-Maktúm sejk szerdán közleményben adott hírt a tervekről, amelyek művészeti galériákat, két hotelt és lakásokat is magában foglaló kulturális negyed építéséről is szólnak. Ezek az első építési tervek, amelyeket az eladósodott emírség a 2009-es gazdasági válság óta nyilvánosságra hoz.

Az eredeti tervet, amely szerint egy dűnealakú operaházat és kulturális központot építettek volna a Dubajba mélyen benyúló tengeröbölben egy szigeten, 2009-ben törölték a válság miatt.

Az új kulturális komplexumot (Dubai Modern Art Museum & Opera House District) a Burdzs Kalifának, a világ legnagyobb tornyának és Dubaj jelképének közelében alakítják ki egy mesterséges tó partján. A projekttel növelni szeretnék az Egyesült Arab Emírségek kulturális szerepét a régióban. Egyelőre nincsenek pontos információk sem a komplexum elkészülésének határidejéről, sem a projekt költségeiről.

A közlemény szerint a munkálatok "hamarosan" elkezdődnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.