Itt az idő, hogy a bicikli madárrá változzon!

Katalán varázsló játékai a Millenárison!

A JátszóPark sorozat első, kéthetes akciója során Guixot Mester, katalán művész különleges egyensúlyozó játékai, a biciklialkatrészekből újrahasznosított interaktív "kinetikus szobrai" láthatók és "játszhatók", amelyek nemcsak a gyerekeket nyűgözik le!

2008.05.05 17:37ma.hu

A Millenáris park késő tavasztól őszig rendszeresen változatos gyerekprogrammal örvendezteti majd meg a parkban pihenő kisgyermekes családokat.

A JátszóPark sorozat, első, kéthetes akciója során Guixot Mester, katalán művész különleges egyensúlyozó játékai, a biciklialkatrészekből újrahasznosított interaktív "kinetikus szobrai" láthatók és "játszhatók", amelyek nemcsak a gyerekeket nyűgözik le!

Manapság olyan játékokkal vagyunk körülvéve, amelyek csak egy konkrét funkcióra vannak kitalálva, ezzel keretek közé szorítják fantáziánkat.

A játékok tervezését és építését is a Guixot de 8, katalán társaság végzi, akik a világ körül utaznak egy vasdarabokkal teli teherautón.

Ezekre a vasdarabok egy-egy város főterén csodálatos játékokká változnak. A részeket válogató, vágó és hegesztő Joan Rovira kiskorában ügyetlen gyerek volt, mielőtt játék építésbe kezdett egy szalámigyárban dolgozott.

Egyrészt azért kezdett bele, mert azt érezte, hogy a játékboltok kínálata nem kielégítő, másrészt pedig úgy érezte, hogy bizonyos dolgok méltatlanul hiányoznak a játékok világából.

A szervezők úgy gondolják, hogy a különböző anyagoknak hosszabb az életük, mint a tárgyaknak, amiket belőlük készítettek és az a céljuk, hogy visszatérjen a játék a szabadidős tevékenységek közé és szórakozást nyújtson az egész családnak.

A katalán varázsló játékai a Millenárison, a parkban

Május 5. – 18. minden nap 14.00-től 19.00-ig

Helyszín: park

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.