Nagyon előremutatnak

Fliegauf elvitte a Fehéret is - Muhival

Több mint tíz, sikeres és előremutató közös munkájáért Muhi András producer és Fliegauf Benedek filmrendező kapja az idén a Fehér György-díjat - tájékoztatta Gerő Péter producer, rendező, a díj alapítója.

2012.02.25 18:23MTI

A díjjal az idén azokat a producer-rendező párosokat értékelte a zsűri, akiknek együttműködéséből több értékes alkotás született. Az elismerést szombat este a Színház-és Filmművészeti Egyetem filmes tanszékén, Fehér György egykori munkahelyén adták át. Fehér György emlékére egykori barátai és pályatársai hét éve alapítottak díjat, amellyel azoknak a filmes területeknek az alkotóit jutalmazzák, amelyekben a neves filmes egykor működött.

Az elismerést minden évben Fehér György születésnapja (február 12.) alkalmából adják át különböző helyszíneken - emlékeztetett a szervező. Az elismerés az idén is egy Fehér György szellemiségét megidéző, erre az alkalomra készített festmény.

Az idei díj azonban különleges lesz, mert Szűts Miklós alkotása egyszerre jeleníti meg a közös munkát és azt, hogy abban két autonóm egyéniség vesz részt - mondta el Gerő Péter. Mint fogalmazott: Szűts Miklós egy olyan képet festett, amely két önálló alkotásból áll, a festményt a ceremónián fogják kettéválasztani.

A díjra a Magyar Producerek Szövetsége, a Magyar Független Producerek Szövetsége, valamint a zsűri jelölhetett alkotópárosokat. A grémium tagja volt Gerő Péter, Lénárt István, Radó Gyula, Bánki Iván, Szinetár Miklós, Szolnoki András, Kardos Sándor, Báron György és Szalai Györgyi. Gerő Péter kiemelte: az idén hosszú vita előzte meg a döntést, ezért két fordulóban szavaztak a jelöltekre.

A második körbe Petrányi Viktória producer és Mundruczó Kornél filmrendező, Téni Gábor producer és Tarr Béla filmrendező, valamint Fliegauf Benedek és Muhi András jutott be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.