Rogozin kiállt a hazai katonai játékok mellett

"Orosz tankot az orosz gyerekeknek!"

Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes a Twitteren kijelentette: az orosz gyereknek orosz katonai játékok kellenek, nem nyugati mintára készült játékfegyverek vagy játéktankok.

2012.02.02 14:18MTI

"Eleget játszottak a gyerekeink a Leopárdokkal" - célzott mikroblogüzenetében a híres hidegháborús német tankokra. Mint a védelmi iparért felelős Rogozin jelezte, már parancsot is adott arra, hogy az illetékesek gondolják át az orosz fegyverek és katonai eszközök játékmodelljeinek elkészítését.
   
Az orosz fegyvergyártásnak a Kalasnyikovoktól az interkontinentális ballisztikus rakétákig nagy hagyományai vannak, az országban kapható katonás játékok mégis főként külföldi fegyverek modelljei. Egyes játékboltokban amerikai zászlót tartó játékkatonák kaphatók, de játék-Kalasnyikovok nem.
   
Az orosz védelmi szektor a világ második legnagyobb exportőre, de hazai kritikusai bírálják, amiért nem tart lépést a nyugati technológiával. Tavaly Medvegyev elnök rákényszerült, hogy további fegyvereket szerezzen be külföldről, miután két francia Mistral helikoptert már megvásároltak. Vlagyimir Putyin kormányfő ígéretet tett arra, hogy 2020-ig 665 milliárd dollárt fordítanak az orosz hadsereg felfegyverzésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.