A MÚOSZ elismerése

23 évig készült - különdíjat kapott Az Ember Tragédiája

Jankovics Marcell 23 évig készült animációs filmje, Az ember tragédiája Különdíjban részesült a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Film és tévékritikusi Szakosztályának ötvenedik alkalommal megrendezett éves díjátadóján.

2012.02.02 07:43ma.hu

Az ember tragédiája az elkövetkező héten a 43. Magyar Filmszemle programjában, a Puskin és az Odeon-Lloyd budapesti mozikban, valamint Szentendrén és Kaposvárott látható, utóbbi vetítéseken közönségtalálkozóval egybekötve.

Jankovics Marcell Az ember tragédiája forgatókönyvét Madách Imre színműve nyomán 1983-ban írta, a gyártás 1988-ban kezdődött, és hosszú hányattatások után nemrégiben ért véget. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező korábban olyan nagysikerű egészestés animációs filmeket készített, mint a János Vitéz (1973), a Fehérlófia (1982) és az Ének a csodaszarvasról (2002), illetve dolgozott a Gusztáv és a Magyar népmesék sorozatokon is. Sisyphus című 1974-es animációs rövidfilmjét Oscar-díjra jelölték, 1977-ben a háromperces Küzdőkkel pedig Arany Pálma-díjat nyert a cannes-i filmfesztiválon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.