Douglass Trimbull, a mester

Oscar-díjat kap, aki repülni tanította az autókat a Szárnyas Fejvadászban

Tiszteletbeli Oscar-díjat kap munkásságáért Douglas Trumbull hollywoodi látványeffektus mester, akinek a nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a 2001: Űrodüsszeia, a Star Trek - A mozifilm vagy a Szárnyas fejvadász.

2012.01.12 09:35MTI

Az Amerikai Filmakadémia szerdán jelentette be, hogy Trumbull, aki kimagasló munkát végzett a látványeffektusok úttörőjeként, a Gordon E. Sawyer-díjban részesül. A 69 éves filmes szakember tavaly Az élet fája című Terrence Malick rendezte produkción dolgozott, amelyben a kozmosz nagyszabású látványvilága és a dinoszauruszok kora is megjelenik különleges effektusainak köszönhetően.

A tiszteletbeli Oscart a Filmakadémia tudományos és technikai díjainak átadásán, február 11-én veheti át Trumbull. A Sawyer-díjat, amellyel Hollywood a filmekhez nyújtott technikai hozzájárulást ismeri el, korábban 22 alkotó kapta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.