Az ismert lélekdoki a pénzről beszél

Dr. Csernus a pénzről és az üzletről tart előadást

Dr. Csernus Imre a pénzben mérhető sikerről, a siker hozzávalóiról beszél és beszélget. Csernus a májusi 16-i előadáson először foglalkozik ilyen beszélgetés keretében a pénzzel, a karrierrel, az üzleti élet problémáival és a menedzser életvitel buktatóival.

2008.04.24 16:50ma.hu

A szervezők célja az előadással az, hogy ráirányítsák a figyelmet arra, hogy a belső állapotunk tükröződik a szakmai életünkben is: a lelki egyensúlyt hiába akarjuk, nem tudjuk külsőségekkel (pénzzel, pozícióval) pótolni. 

Véleményük szerint minden belül dől el, és ezért mindenkinek tennie kell. beszélgetést az MBA Bíborklub és az MBA Üzleti klub közös rendezvénye, amely a Polaris Managament Consulting Kft. és a Kapcsolatokert.hu támogatásával jöhetett létre. 

A Polaris Management ügyvezetője, Kárpáti Tímea elmondta: 

- Csernus Imre szókimondó stílusára van szükség, olyan hangra, amelyre sokan kapják fel a fejüket. Társadalmi méretű, hosszú idő óta nem változó pesszimizmusunk egyre inkább nyomja a vészcsengőt: erről beszélnünk kell. Ki kell mondani dolgokat, provokálni kell és megszólaltatni azokat, akik szenvednek a sikertől vagy szenvednek a sikertelenségtől - mondta az igazgató.

Az előadáson Csernus Imre és a szervezők arra keresik a választ, hogy az egyik ember miért lesz sikeres és gazdag, míg a másik ember miért nem; miért hajtják túl magukat az emberek a pénzért, mikor nyilvánvalóan egy túlhajtott ember nem tud hatékony lenni a munkájában és boldog a magánéletében. 

Több kutatás mutatott rá, hogy honfitársaink közt rengeteg a szenvedélybeteg. A szenvedélybetegségek új formája a munkamánia, amely egyértelműen hordozza a szenvedélybetegségek klasszikus jellemzőit: a menekülést a valóság elől, a nem létező boldogság pótlására használt túlmunkát. 

A vezető beosztásban dolgozó nők kapcsán felmerülő kérdések még összetettebbek, az elvárások sem tisztázottak. Mennyire jellemzőek a férfias elvárások a nőkre? Mennyire nyomják rá a bélyegüket a nőkre a szerepkonfliktusok és a nagy kérdés: „A karrier vagy család?”. 

Az előadás végére a hallgatóság választ kap arra, lehetünk-e, és ha igen, hogyan lehetünk sikeresek a lelki egyensúlyunk megőrzése mellett? 

Az előadás interaktív. Időpontja: 2008. május 16. 18:00 Helyszín: BME Informatikai Tömb Magyar tudósok körútja 2. IB026-os terem

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.