Hangversenysorozat és színművek

Bemutatók a Nemzeti Színházban az év elején

A Nemzeti Színház és a Danubia Zenekar közös hangversenysorozata januárban, február elején pedig két bemutató, A tanítónő és a Náthán gyermekei várja a budapesti Nemzeti Színház közönségét.

2011.12.31 08:50MTI

Az előző évi sikerek után folytatódik a Nemzeti Színház és a Danubia Zenekar közös hangversenysorozata, amelynek 2012-es első állomásán, január 21-én a muzsikusok Latin-Amerikába kalauzolják a nézőket - olvasható a színház közleményében.
   
Mint írják, február elején két bemutatót tart a Nemzeti Színház. A nagyszínpadon Bródy Sándor A tanítónő című klasszikus színművét Novák Eszter rendezi, a premier február 3-án lesz. Tóth Flóra szerepében egy fiatal egyetemista, Szilágyi Csenge debütál. "A vidéki kisvárosba érkező fiatal, kezdő tanítónő küzdelme a röghöz kötött helyi elöljáróságok csökött élet- és világszemléletével meglepően ismerős ma is" - áll az előadás ismertetőjében.
   
A Gobbi Hilda Színpadon február 4-én Ulrich Hub Náthán gyermekei című művét mutatják be Gigor Attila rendezésében, Kulka János főszereplésével. A 12 és 16 éves kor között ajánlott ifjúsági előadás a bibliai Náthán és családja történetét próbálja közérthetően, a fiatalok számára megragadhatóan előadni.
   
A Náthán gyermekei Lessing Bölcs Náthánjának újrafogalmazása. Egy 21. századi mese a vallási tolerancia, az emberség mellett. Az 1963-ban született Ulrich Hub sokoldalú művész: színházi szerző, prózaíró, forgatókönyvíró, színész és rendező. Németországban 2009-ben az évad legjobb gyermek- és ifjúsági darabjának járó díjjal tüntették ki - olvasható a színház közleményében. Mint írják, az ifjúsági előadáshoz drámapedagógiai foglalkozás is kapcsolódik.
   
A Nemzeti Színház alkotói, munkatársai kíváncsiak arra, hogy közönségük mit gondol eddigi munkájukról, ezért az interneten és a színházban nemrégiben közzétettek egy kérdőívet, hogy képet kaphassanak eredményeikről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.