Izgalmas koncert a megasztárossal

Bartók Eszter a Fonóban - Flamenco-tangó-magyar népzenei fúzió!

Sinha Róbert és Vidák Róbert évek óta együtt zenélnek különböző produkciókban. Bartók Eszterrel idén januárban kezdtek el dolgozni - Április 29-én a Fonó Budai Zeneházban adnak izgalmas közös koncertet.

2008.04.23 18:10ma.hu

Hangfestők címmel hallgathatják meg április 29-én 20 órától a Fonó Budai Zeneházban Bartók Eszter közreműködésével Sinha Róbert (klasszikus gitár) és Vidák Róbert (flamenco gitár) koncertjét.

Sinha Róbert és Vidák Róbert évek óta együtt zenélnek különböző produkciókban. Bartók Eszterrel idén januárban kezdtek el dolgozni, azóta volt egy közös koncertjük Brüsszelben, valamint együtt szerepeltek a budapesti Szépművészeti Múzeumban is.

Sinha Róbert és Vidák Róbert

A Szépművészeti Múzeum honlapján a következő írás jelent meg a produkcióról:

"Új formációnak és egy brüsszeli bemutatkozó hangverseny előtti "főpróbának" tapsolhatott a Barokk csarnokot szinte teljesen megtöltő közönség. Sinha Róbert (klasszikus gitár) és muzsikustársa, Vidák Róbert (flamenco gitár) a Megasztár-siker óta nagyon népszerű - s kiderült: rendkívül sokoldalú - Bartók Esztert választotta partnerül. Bebizonyosodott, hogy a flamenco muzsika, az argentin tangó és a magyar népdal találkozása - ilyen színvonalon - meggyőző és frissítő hatású lehet."

Részletes program:

Flamenco-tangó-magyar népzenei fúzió Sinha Róbert és Vidák Róbert népdaltémákra szerzett művei:

Bulerías - A csitári hegyek alatt
Tangó - Megrakják a tüzet
Bulerías - Ne sírj kedves

Bartók Eszter néhány saját szerzeménye nemrég megjelent, "Indigo" című albumáról, köztük a "Neked adnék mindent" című, népzenei ihletésű dal García Lorca spanyol népdalgyűjtései Vidák Róbert és Sinha Róbert feldolgozásában.

Belépő: 1000 forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.