Cáfolt Tom Hooper

Tavasszal költöznek a gyöngyvászonra a Nyomorultak

Tavasszal kezdi A nyomorultak című musical nyomán készülő film forgatását Tom Hooper.

2011.12.06 15:24MTI

A király beszéde című filmért Oscar-díjat kapott rendező a BBC hírportálja szerint cáfolta az utóbbi hónapokban elterjedt híreket, hogy háromdimenziós filmváltozaton dolgozna.

Mint leszögezte, "jó kis régi vágású" kétdimenziós produkciót készít. Hooper a Brit Független Filmdíjak átadásán számolt be arról is, hogy kipróbálta a háromdimenziós filmezést, nagy hatással volt rá, és "nagyon érdekes formának" találta.

A történetet azonban elég erősnek érzi ahhoz - mondta -, hogy a hagyományos formában is megéljen a filmvásznon.

Úgy vélte: a két és félórás háromdimenziós produkciót nem biztos, hogy mindenki végig tudná nézni, hiszen az nagyobb "fizikai erőfeszítést kíván", mint egy hagyományos film megtekintése. A Victor Hugo regényén alapuló A nyomorultak főszerepeit Hugh Jackman (Jean Valjean) és Russell Crowe (Javert felügyelő) alakítják.

A mesés szereposztást Anne Hathaway, Eddie Redmayne, Geoffrey Rush és Helena Bonham Carter egészíti ki - írta a bbc.co.uk. Hooper büszkén mesélt arról, hogy A király beszéde a nyolcévestől a nyolcvanévesig minden korosztályban sikert aratott. Hozzáfűzte: arra törekszik, hogy A nyomorultak is mindenkit megérintsen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.