Az American Academy kertjében bukkantak rá

Berlinben "bujkált" az elveszettnek hitt Dürer-szobor

A második világháború vége óta elveszettnek hitt, Albrecht Dürer als Knabe (Albrecht Dürer kisfiúként) című szobrot megtalálták.

2011.12.06 05:59MTI

A Friedrich Salomon Beer (1846-1912) által az 1870-es évek elején készített márványszoborra az akadémia egyik ösztöndíjasa, Jeffrey Chipps Smith amerikai művészettörténész és Dürer-szakértő figyelt fel.
   
Beer szobrát 1887-ben a Berlini Nemzeti Galéria szerezte meg. A műalkotás a náci időszakban a birodalmi gazdasági miniszter Wannsee melletti szolgálati lakásába került. A háború 1945-ös vége óta eltűntként tartották nyilván a Dürert ábrázoló szobrot.
    
Az alkotást alapos felújítást követően 2012-től a nürnbergi Német Nemzeti Múzeum Dürer-kiállításán lesz látható.
   
Az American Academy intézménye egyéves ösztöndíjakkal támogatja a német-amerikai tudományos és kulturális kapcsolatokat illetve cserét. Székhelye 1998 óta Hans Arnold bankár egykori villája a Wannsee mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.