Meggyőzte a közösségi portált az író

Tényleg Salman Rushdie van a Facebookon

Sikerült meggyőznie a Facebookot Salman Rushdie indiai brit írónak arról, hogy valóban ő van jelen a népszerű közösségi portálon, így tovább üzemelhet a neve alatt működő profil.

2011.11.15 10:37MTI

A világhírű író - olyan művek szerzője, mint a Sátáni versek - a Twitter mikroblog portálon osztotta meg követőivel hétfőn, hogy a hét végén leállították Facebook-profilját, mert nem hitték el neki, hogy valóban ő az.
   
Salman Rushdie végül útlevelének másolatával tudta meggyőzni személyazonosságáról a Facebookot üzemeltető céget, amely ezek után is ragaszkodott ahhoz, hogy az író első keresztnevét, az Ahmedet használja. "Ahmed Rushdie-ként reaktiválták Facebook-oldalamat, noha az egész világ Salman Rushdie-ként ismer. Idióták" - írta a szerző, aki állítja, soha nem használja az Ahmed nevet.
   
Az író a Twitteren felszólította Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját, hogy adja vissza neki ismertebb keresztnevét. Választ azonban nem kapott. Ezek után azt írta: "Ha F. Scott Fitzgerald fent lenne a Facebookon, kényszerítenék, hogy Francis Fitzgeraldként szerepeljen?".
   
Rushdie erőfeszítéseit hétfő estére végül mégiscsak siker koronázta. "Győzelem, a Facebook meghátrált! Újra Salman Rushdie vagyok. Sokkal jobban érzem magam. Az én koromban már nem vicces egy identitáskrízis. Köszönöm, Twitter!" - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.