Svéd-magyar hétvége a legkisebbekért

Rajz- és gyerekfilmek, színpadi programok, arcfestés - Lola és Csonka András várják a kicsiket

2008. április 19-20-án 10-től 18 óráig a budapesti Arena Plaza ad otthont a "Svédország a gyerekekért" című hétvégi eseménynek.

2008.04.17 20:00ma.hu

A legnagyobb a legkisebbekért.” Ennek a nemes gondolatnak a jegyében ad otthont április 19-20-án a budapesti Arena Plaza – Közép-Európa legnagyobb bevásárlóközpontja – annak a nemzetközi összefogásnak, melynek célja: gyermekeink hétköznapi biztonságának megteremtése. Ezen a különleges hétvégén Európa gyermekszemmel legbiztonságosabb országa, Svédország osztja meg tapasztalatait minden magyar szülővel, hogy miként tehetnénk még többet csemetéink testi, lelki, szellemi biztonságáért.

2008. április 19-20-án 10-től 18 óráig a budapesti Arena Plaza ad otthont a „Svédország a gyerekekért” című hétvégi eseménynek. 2007-ben Svédország nyerte el az „európai gyermekbiztonsági referenciaország” címet, mivel szakértők szerint a svéd gyermekek más európai országok lakóihoz képest a legkevésbé vannak kitéve a különböző, sokszor a szülők által sem ismert veszélyeknek. Ezen a hétvégén az Arena Plazában a magyar szülőknek is lehetőségük lesz találkozni a közismerten gyermekbarát svéd kultúrával és megismerni a gyerekcentrikus svéd modellt, melyben a különböző gyermekvédelmi jogszabályoknak, a gazdasági szereplők gyermekbarát hozzáállásának, és a szülői mentalitásnak egyaránt fontos szerepe van.

Sok élménnyel és hasznos gyakorlati jó tanáccsal gazdagodhatnak azok a családok, akik ezen a hétvégén ellátogatnak az Arena Plazába, többek között lehetőség nyílik gyermek-egészségügyi szakemberekkel való találkozásra is. Az Arena Plaza mozikomplexumában svéd rajz- és gyerekfilmek kerülnek vetítésre, köztük a közkedvelt Nils Holgersson történetei. A bevásárlóközpontban további színpadi programok, bábelőadások, bohócműsorok, táncbemutatók, kvízek, játékok, kézműves foglalkozások, arcfestés, zenés programok, továbbá Lola és Csonka András várják a kicsiket. Háttérként hasznos tudni, hogy az Európai Gyermekbiztonsági Szövetség 2007-ben készített felmérésében, amely során 18 európai országban vizsgálták a gyermekbiztonság helyzetét, Magyarország az 5. legjobb pozíciót érte el. Nem kell tehát szégyenkeznünk az eredmény miatt.

A maximális 60-ból megszerzett 32 pont azonban jelzi, hogy van még lehetőség a további fejlődésre. Elsősorban Svédország lebeghet példaként a szemünk előtt, amely az első helyen végzett. Éppen ezért döntött úgy az Arena Plaza, hogy a Svéd Nagykövetséggel, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltséggel és az Országos Gyermekegészségügyi Szolgálattal, valamint ismert és népszerű svéd világmárkákkal karöltve megrendezi a „Svédország a gyerekekért!” című kétnapos hétvégi rendezvényt.

Az Arena Plaza örömmel várja tehát a család minden tagját április 19-20-án 10–18 óra között annak érdekében, hogy mindannyian játszva, szórakozva ismerkedhessenek meg a gyermekbiztonság témakörével. Hiszen a legnagyobbaknak sem lehet semmi fontosabb, mint a legkisebbek biztonsága és jövője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.