Nyugodj békében, Heinrich Kleist

200 év: a német íróra emlékezik a Collegium Hungaricum Berlin

Heinrich Kleist német író halálának 200. évfordulójára emlékezik a németországi emlékévhez kapcsolódóan a berlini magyar kulturális intézet, a Collegium Hungaricum Berlin is (CHB).

2011.11.06 14:43MTI

A német Kleist-év keretében a Collegium Hungaricum szorosan együttműködik a németországi emlékév hivatalos szervezőivel, a Kleist Társasággal, az Odera menti Frankfurt Kleist Múzeumával, valamint a berlini Maxim Gorkij Színházzal.

A berlini magyar kulturális intézet közvetlen szomszédságában lévő Gorkij Színház az évforduló alkalmából Kleist összes színpadi művét bemutatja egy kéthetes intenzív előadássorozat keretében.

A különleges Kleist-fesztivál 2011. november 21-én az író halálának évfordulóján zárul. A CHB a hét végétől több szálon is csatlakozik a kezdeményezéshez, és a színház Kleist-fesztiváljához.

Az intézet a CHB épületének teljes homlokzatát elfoglaló, az utcával, a várossal élő kapcsolatban álló mozgóképes, hangos vetítéssel hívja fel a figyelmet a szomszédos színházban, valamint az épületben zajló eseményekre.

A Kleist-év alkalmából az intézetben a többi között multimédiás kiállításra, irodalmi estre, filmvetítésre és konferenciára kerül sor. A magyar közreműködést a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.