Új DVD-je jelenik meg a művésznőnek

lllényi Katica koncert DVD a Zeneakadémiáról

Illényi Katica nagysikerű, teltházas koncertet adott a Zeneakadémián 2007 májusában. Az eseményről felvételt készített a Duna Televízió. Az anyagot DVD-n is kiadják április végén.

2008.04.17 20:03ma.hu

Felcsendült többek között a klasszikus hegedűirodalom egy-egy gyöngyszeme, valamint világhírű filmzenék és jazz standardek, olasz dallamok és francia sanzonok, Michelle Legrand vagy Gerschwin leghíresebb szerzeményei. 

Néhány dal a koncert műsorából: Sweet Georgia Brown, Lady be good, Edith Piaf - La vie en rose c. világslágere, Tea for two, Amazing Grace, Schindler listája, Sound of Music, Funicuri, funicula, La Paloma és a Singing in the rain, melyben a Művésznő egy az egyben adta elő Gene Kelly szteptánc betétjét a hasonló című filmből. 

Kísérete most is négytagú jazz zenekarából, Fekete-Kovács Kornél vezette BSB Brass fúvósaiból és a 20 tagú Atlantisz kamarazenekarból állt, Silló István karmester vezetésével. Vendége ismét testvére volt, Illényi Csaba – bécsi Zeneakadémián végzett hegedűművész. 

Valamennyi dalát Fekete-Kovács Kornél hangszerelte. Az eseményen jelen volt többek között Baranyi Ferenc - azóta Kossuth -díjas - költőnk, aki kifjezetten Katicának készítette el Lucciano Pavarotti egy híres dalának műfordítását, mely a milánói Scala-nak állít kedves emléket dalban, de ott volt Vay Ilus - a 40-es évek híres filmszínész komikája, számtalan filmszerep birtokosa vagy akár Bradányi Iván, a talán legtöbb magyar szöveget birtokló szövegíró. 

Ez az igényes és szép kiadvány, mely elsősorban a jazz műfajában mutatja meg, hogy "a zene nem ismer határokat", és éppen ezért helyet kaphat Bartók: Román népi táncok hegedű-zongora kettőse mellett pl. a világszínvonalon megszólaló Ennio Morricone: Chi Mai - azaz a Profi c. film világslágere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.