Két gyöngyszem az októberi kultúrsorozatban

Till Attila az Európa Pontban Csicskázik

Filmrajongók figyelem! Kedden két gyöngyszem kerül sorra az Európa Pont filmklubjában. Először Till Attila Csicska című rövidfilmjét vetítik, majd a tavalyi Lux-díjas Die Fremde (Az idegen) című alkotás kerül sorra. A vetítés vendége Till Attila, akivel Gyárfás Dorka beszélget.

2011.10.24 14:13RedLemon

Október 25-én Till Attila lesz az Európa Pont vendége, ahol a Lumière Filmklubban két nagyszerű alkotást is vetítenek. Az egyik Tilla Csicska című kisfilmje, amely a 42. Magyar Filmszemlén elnyerte a kisjátékfilmes kategória fődíját, Sanghajban pedig a rövidfilm kategóriában lett a legjobb játékfilm és Cannes-ban is sikerrel vetítették.

A film után Gyárfás Dorka beszélget a rendezővel, aki az ÖsszeEsküvők mellett is szakított időt a közönségtalálkozóra. "Örömmel fogadtam el a filmklub kurátorának, Bujdosó Borinak a felkérését erre a közönségtalálkozóra. Nagyszerű alkotásokat válogatnak ki és vetítenek le a közönségnek, megtisztelő, hogy a Csicska is köztük lehet" - árulta el a TV2 népszerű és elfoglalt műsorvezetője.

Jelenet a Csicska című filmből


A Tillával való beszélgetés után a tavalyi év Lux-díjas filmje, Feo Aladag Die Fremde (Az idegen) című műve kerül bemutatásra. Az osztrák rendezőnő alkotása számos fesztiválon szerepelt már sikerrel, és Magyarországon mindössze egyszer volt látható.

A film egy 25 éves, török anya megrendítő története, aki kisfiával elhagyja férjét és Isztambult, hogy Berlinben élő szüleihez költözzön, egy jobb élet reményében.

Időpont: 2011. 10. 25. (kedd) 19:00 Helyszín: Budapest II. ker., Lövőház u. 35.

A belépés ingyenes!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.