Electronic Beats Festival a Millenárison

Az elektronika a budapesti éjszakába rándul

Elektronikus zenei fesztivált rendeznek október 28-án a fővárosi Millenáris Teátrumban: az Electronic Beats Festivalon 21 órától fellép az Apparat Band, a Buraka Som Sistema, az FM Belfast, a Does It Offend You, Yeah?, a magyarok közül pedig a Realistic Crew és Crimson.

2011.10.22 14:17MTI

A fellépők mellett a látványt az Electronic Beats nemzetközi csapata, valamint a Moderat, Ellen Allien vagy Paul Kalkbrenner látványvilágáért felelős Pfadfinderei biztosítja a fesztiválon - mondták a szervezők.

Apparat, polgári nevén Sascha Ring a berlini elektronikus zenei élet egyik meghatározó alakja, részben a nevéhez fűződik a szintén a német fővárosban működő Shitkatapult kiadó. A producer előbb a techno-vonalon indult el, később a lágy ambient zenék világában kötött ki. Zenéjében a torzított glitch-et, a szintetizátoros IDM-et és a melankolikus popzenét vegyíti élő hangszerekkel.

Szeptemberben megjelent Devil's Walk című legújabb lemezét zenekarával mutatja be fő fellépőként Budapesten.

A Buraka Som Sistema portugál trió 2006-ban alakult, zenéjében a tradicionális angolai tánczenét, a kuduro stílust építik rá techno és más elektronikus zenei alapokra.

Az izlandi FM Belfast 2005-ben stúdióprojektként indult, azóta azonban igazi élő produkció lett három és nyolc között mozgó taglétszámmal. A Does It Offend You, Yeah? brit elektro-rock zenekar első lemezével, a You Have No Idea What You're Getting Yourself Into-val robbant be a köztudatba 2008-ban. Második albumukat, a szintén hosszú című Don't Say We Didn't Warn You-t tavasszal Magyarországon is bemutatták.

A trip-hop egyik legszínvonalasabb hazai képviselője, a gyakran változó felállású Realistic Crew Vranik Krisztián és Kalotás Csaba köré rendeződik. Tavasszal jelent meg Blind Musician című legutóbbi lemezük, zenéjükben a mély basszusokra, lassú ritmusokra jelenleg Polgár Odett énekel és MC Zeek rappel.

Az ikz C+C duó (Crimson és Chrom) egyik fele, Crimson house, new disco, deephouse, indie és funk zenékkel lép az elektronikus zenei fesztivál közönsége elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.