Hazatért az 1800 éves márványbüszt

Visszakerült Törökországba a fáradt Héraklész

Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök magángépén utazott vissza az Egyesült Államokból Törökországba vasárnap a "Fáradt Héraklész", egy 1800 éves márványbüszt.

2011.09.25 23:46MTI

A szobrot a török kormányfő az ENSZ-közgyűlés idei ülésszakának alkalmából tett amerikai látogatása során kapta vissza a bostoni szépművészeti múzeumtól.

Héraklész szobra így már teljes lehet, az Amerikából érkező felső és a Törökországban maradt alsó fele ismét összeállhat az antalyai régészeti múzeumban, az ókori Perga közelében, ahol a plasztikát fellelték.

A görög félisten nagyjából életnagyságú szobra nevét onnan nyerte, hogy álló helyzetben, botjára támaszkodva ábrázolja Héraklészt.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.