Leköszönt - visszatért

Filmparák: a Cozma-film rendezője marad a "főproducer"

A Magyar Producerek Szövetségének (MPSZ) elnöksége és közgyűlése kedden elnöki tevékenységének ideiglenes folytatására kérte fel az augusztusban leköszönt Kálomista Gábort, amelyet a szövetséget eddig vezető producer elfogadott.

2011.09.06 17:27MTI

Keddi ülésén az elnökség úgy határozott, hogy felkéri Kálomista Gábort, továbbra is töltse be az elnöki tisztséget, amíg egy jelölőbizottság nem tesz javaslatot az új elnök személyére - közölte az MPSZ alelnöke.

Mikulás Ferenc beszámolója szerint az elnökség javaslatát az MPSZ keddi közgyűlése is elfogadta, Kálomista Gábor pedig igent mondott a felkérésre. A jelölőbizottság várhatóan november elejére tesz javaslatot az új elnök személyére - fűzte hozzá a szervezet alelnöke.

Kálomista Gábor
augusztus közepén jelentette be: távozik az MPSZ elnöki
székéből. A szövetséget hat éve vezető producer döntését azzal indokolta, hogy új feladatokat kíván keresni, egyben hangsúlyozta: a tisztségről való lemondása mögött nem áll konfliktus.

Az MPSZ 2002-ben alakult a magyar producerek érdekvédelme és érdekképviselete céljából.

A szervezet jelentős szerepet vállalt a 2004-ben megszületett filmtörvény létrehozásában; célkitűzései közé tartozik többek közt a magyar producerek érdekképviselete Magyarországon és külföldön, valamint külföldi produceri szövetségekkel való kapcsolatok megteremtése és ápolása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.