Varázslat készül?

A Merliné lehet az Átrium mozi

A főváros azt tervezi, hogy a Merlin Színháznak adja az évek óta üresen álló Margit körúti Átrium mozit.

2011.08.17 07:52MTI

A Népszabadság úgy tudja, a Merlin jelenlegi otthonára, a Gerlóczy utcai épületre az év végén lejár a magánszínházat működtető Angol Nyelvű Színház Közhasznú Alapítvány szerződése. Ez azonban, úgy tűnik, nem jelenti azt, hogy vége a Magács László vezette színháznak, amely nagy részben angol nyelvű előadásokat fogad be.

Vélhetően januártól Átrium Film-Színházként nyithat újra új otthonában, a tíz éve zárva tartó Átrium mozi helyén, a budai Margit körúton. A költözés egyelőre terv, de hamarosan valóra is válhat, ha az egyébként az ötletet adó fővárosi vezetés is rábólint - írta a lap.

A Népszabadság úgy tudja, a főpolgármesteri kabinet csütörtöki ülése hozhat döntést arról, milyen formában induljon el a projekt közgyűlési előkészítése. Az Átrium artmozit 2001-ben zárták be, s a harmincas években, Bauhaus- stílusban épült műemlék filmszínházat azóta csak egy-egy eseményre nyitották ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.