Újra a folklór főváros lesz

Augusztusban érdemes Kazincbarcikára menni

Augusztusban ismét a folklór fővárosa lesz a Borsod megyei Kazincbarcika, ahol tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivált.

2011.07.23 15:47MTI

Az augusztus 3-án kezdődő eseménysorozaton hat csoport csaknem kétszáz táncosa ad majd ízelítőt nemzete zenei és tánckultúrájából.

A Sajó-völgyi város, Kazincbarcika mellett idén további hét település - Bánhorváti, Berente, Múcsony, Sajóbábony, Sajókaza, Sajószentpéter és Vadna - ad helyet a fesztivál programjainak.

Az ötnapos rendezvény Észak-Borsod legrangosabb népművészeti fesztiválja, amely a folklór minden ágát felöleli a néptánctól kezdve a népzenén át egészen a kézművességig, és amely látványos zenés-táncos felvonulásokkal, nemzeti estekkel és táncházakkal várja a közönséget - emelte ki Göndör Judit, a helyi önkormányzat szóvivője az MTI-nek.

A XVI. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztiválon hat csoport csaknem kétszáz táncosa lép majd fel a településeken: a Gruppo Folk Garazza Szicíliából érkezik, de láthatja a közönség a The Alba Country Folk Ensemble nevű román csoportot, a "Petro Kuzmjak" Művelődési Egyesületet Szerbiából, a török Kabatas Erkek Lisesi Halk Oyunlari Grubu elnevezésű együttest, és fellépnek a hazaiak is, azaz a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Néptánc Tanszaka és a Galagonya citerazenekar Kazincbarcikáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.