Összefogtak a hangszerészek

Zenével is feledtetnék a katasztrófa emlékét Japánban

Szakamoto Rjucsi Oscar-díjas zeneszerző kezdeményezésére összefogtak a japán hangszergyártók és -eladók, akik szerdán egy alapítvány létrehozását jelentették be a márciusi földrengésben kárt szenvedett zeneiskolák zongoráinak megjavítása, új hangszerekkel segítése érdekében.

2011.07.20 17:18MTI

"A hangszerek tömegével tűntek el vagy mentek tönkre, miután az északkeleti Tohoku régióban március 11-én bekövetkezett a katasztrófa.

Újra mosolyt szeretnénk varázsolni a gyerekek arcára és a zene erejével segíteni felépülésüket" - nyilatkozta Umemura Micuru, a Yamaha cég és a Japán Zene Nemzeti Szövetség vezetője az AFP francia hírügynökségnek.
   
Az elektronikus zene ismert alakjának számító Szakamoto Rjucsi bejelentette, hogy a School Music Revival (Iskolai Zene Újjászületése) programot segítendő két koncert tető alá hozásán is dolgoznak Japánban, az egyik a tervek szerint decemberben, a másik jövő márciusban lesz.

A kezdeményezők becslése szerint a következő három év során összesen mintegy 300 millió jenre (720 millió forintra) van szükség a sérült iskolai épületek, hangszerek megjavításához, újak beállításához.
   
Az alapítvány főtitkára, Szeo Naojuki elmondta, hogy 1850 magán- és állami iskolai intézmény tartozik a legsürgetőbb segítségre szorulók közé, mivel ők esnek a három kritikus helyzetű régióba, Fukusimába, Ivatéba és Mijagiba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.