Óbudai Carmen

A Carmen zárja az Opera(és)irodalom című sorozatot

Az egyik legnépszerűbb opera, a Carmen zárja az Opera(és)irodalom című, irodalmi művek által ihletett operákat bemutató sorozatot 2008. április 7-én, hétfőn 19 órától az Óbudai Társaskörben (III. Kiskorona u. 7.).

2008.04.04 22:00ma.hu
Lukács Mónika

Merimée halhatatlan cigánylánya, Carmen önző, nyers, szívtelen, vad. Bizet operájában Carmen már más minőséget képvisel: megittasul a férfiak szerelmétől, ám ő maga is szeret, még ha szerelme elsősorban önmagát égeti is el. Mindkét Carmennel találkozhatnak ezen az estén.

A Bizet-opera népszerű áriáit az operaház neves művészei, Várhelyi Éva, Lukács Mónika, Wendler Attila és Sárkány Kázmér, az irodalmi idézeteket Szersén Gyula tolmácsolja. Zongorán Harazdy Miklós kísér, az est házigazdája pedig a sorozat szerkesztője: Baranyi Ferenc.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.