A kannásbortól a babakocsin át egészen a sátrakig

Igazi underground kiállítás: BKV-s talált tárgyak a Deák téri aluljáróban

Az emberek által elhagyott és a BKV által megtalált tárgyakból nyitott kiállítást a budapesti közlekedési cég pénteken a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban.

2011.06.24 19:00MTI

A BKV adatai szerint egy évben átlagosan minden nap egy pár kesztyűt, egy év alatt átlagosan 170 szalmakalapot, baseball-, szőrme-, vagy kötött sapkát, 164 könyvet, 3 sátrat, 210 esernyőt, 3 babakocsit és 17 botot hagynak el az emberek a BKV járatain.
   
Bár a tárgyakat becsületes megtalálóik beviszik a BKV talált tárgyak osztályára, a tulajdonos nem minden esetben jelentkezik értük.
   
A világ első talált tárgyakkal foglalkozó osztályát Napóleon alapította 1805-ben, Marcel Duchamp és az úgynevezett ready made art óta viszont művészetté vált, ide sorolandó például a Forrás című szobor, amely egy leszakadt és kidobott piszoár.
   
A BKV-hoz néha extrém tárgyak is bekerülnek, méteres plüssállat, terepasztal katonákkal, járókeret, mankó és botok, tévé, rádió vagy számítógép, laptop táskával, táska nélkül, esetleg csak a táska, babakocsi gyerek nélkül, játék-mozdony, vesekötő, teniszütő, kannás bor, festmények és grafikák, fakardok, íjak, CD-k minden mennyiségben, és megszámlálhatatlan kulcs, pénztárca, kesztyű, esernyő, létra, tornazsák, műfogsor. Többször előfordult már az is, hogy több millió forintot talált valaki, és vitte be az ügyfélszolgálatra.
   
A talált tárgyak kiállítást a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban láthatják az érdeklődők péntektől egy hónapon keresztül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.