250 svéd harckocsit adnak el Irakba cseh közvetítéssel

Svédországból a fegyverembargó ellenére 250 darab könnyű harckocsit szállítanak Irakba egy cseh cég közvetítésével.

A palesztinok bojkottálják az izraeli termékeket

A palesztinok bojkott alá vették az izraeli termékeket, válaszul az izraeli kormány lépésére, amellyel befagyasztotta a vámbevételek átutalását Rámalláhnak.

Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön is tüntetnek március 10-én

A Marosvásárhelyen nem engedélyezett tömegmegmozdulás helyett Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön tartanak tiltakozó megmozdulásokat március 10-én, a Székely szabadság napján.

Az orosz kormány tagjai biztosra mentek: megjelentek Nyemcov temetésén

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök egyik helyettese és kormánytisztviselők is lerótták kegyeletüket Borisz Nyemcov koporsójánál a keddi búcsúztatón.

hirdetés

Nyemcov-gyilkosság: Amikor egy kormány kezdi meggyilkolni bírálóit az utcán...

"Senki kívülálló nem tudhatja, hogy Putyin rendelte-e el Nyemcov lelövését. Kétségtelen azonban, hogy az orosz államfő és hű követői teremtették meg a nacionalista paranoia azon légkörét, amelyben a Nyemcov elleni merénylet is lehetségessé vált."

Nyemcov barátnője nem várta meg a temetést - már Kijevben van

Lengyelektől, lettektől is megtagadták a beutazási engedélyt a keddi temetésre.

A normandiai négyek az EBESZ közvetlenebb szerepvállalását kérik

A Gazprom uniós szerződéseit is rendben teljesíti, az ukrán Naftohaz pedig zavartalanul biztosítja a tranzitszállításokat.

Iráni atom: egy rossz megállapodás rosszabb a semminél

Az Egyesült Államok olyan megállapodásra törekszik Iránnal, amely "minden kiskaput" lezár az előtt, hogy nukleáris fegyvert fejleszthessen ki.

Szakadékba zuhant a busz, odaveszett az operatársulat kétharmada

Egy héten belül ez volt a második hasonlóan súlyos közlekedési baleset Kínában. Múlt kedden 22-en haltak meg, amikor egy autópályán felborult egy távolsági busz.

Több száz szülőt vettek őrizetbe Pakisztánban

Közel ötszáz szülőt vettek őrizetbe Pakisztán északnyugati részén azért, mert nem engedték, hogy gyermekeik megkapják a gyermekbénulás elleni védőoltást.

Ketten is megpróbáltak besurranni a Fehér Házba

Két férfit vett őrizetbe az elmúlt két napban a washingtoni Fehér Háznál az elnök biztonságáért felelős Secret Service.

A román és a magyar gyógyszerészképzés közös akkreditációjáról döntöttek

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) szenátusa múlt héten elektronikus levélben lebonyolított szavazással úgy döntött, hogy nem számolja fel a magyar gyógyszerészképzést, de a román és a magyar szak közös akkreditációját kéri.

NATO-főtitkár: a tűzszünet törékeny, de életben van

A kelet-ukrajnai tűzszünet törékeny ugyan, de életben van - mondta hétfőn Párizsban Jens Stoltenberg NATO-főtitkár újságíróknak, miután megbeszélést folytatott Francois Hollande francia köztársasági elnökkel.

Nyemcov barátnője állítja: nem látta a gyilkost

Anna Durickaja, Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus barátnője hétfőn felhagyott a hallgatással és úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy nem látta barátja gyilkosát.

Pokolgépes merénylet Kairó belvárosában

Pokolgépes merénylet történt Kairó belvárosának egy forgalmas kereszteződésében, a legfelsőbb bíróság épületének főbejáratával szemben hétfőn, a robbantás legkevesebb tizenegy embert sebesített meg.

Kijev felszámolja az Ajdar önkéntes zászlóaljat

Kijevben hétfőn bejelentették a kormányerők oldalán harcoló Ajdar önkéntes zászlóalj felszámolását, Petro Porosenko ukrán elnök pedig aláírta azt a rendeletet, amelynek értelmében Ukrajna nemzetközi békefenntartó művelet szervezését kéri az Egyesült Nemzetek Szervezetétől és az Európai Uniótól.

Iraki szunnitákat végzett ki az Iszlám Állam

Egy Tikrít környéki iraki szunnita törzs négy tagjának kivégzéséről tett közzé videót hétfőn az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet.

Szabadon engedték a 3 évig túszként fogva tartott szaúdi konzult

Abdalláh al-Hálidit, a jemeni Ádenben alkonzuli szolgálatot teljesítő diplomatát 2012 márciusában rabolták el az AQAP fegyveresei. Röviddel ezután a terrorista csoport videóiban tűnt fel túszként.

Orosz szakértők: megdőlt a vezető politikusok megölésére vonatkozó tabu

Borisz Nyemcov meggyilkolása az ukrajnai események visszhangja. Az orosz ellenzéki politikus halála a Vlagyimir Putyin orosz elnök által létrehozott nacionalista erőszakszervezeti többségnek kedvez. Megdőlt Oroszországban a vezető politikusok megölésére vonatkozó tabu.

Nyemcov-gyilkosság: szakértők szerint nem profi bűnözők a tettesek

A Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus megölésének felderítésében részt vevő szakembereknek és a szakértőknek megoszlik a véleménye a gyilkosság indítékairól, de abban egyetértenek, hogy nem profi bűnözők hajtották végre a bűncselekményt.

Izraeliek tiltott nyersanyagokat csempésztek a Hamásznak

freedigitalphotos.net/worradmu

Négy üzletember - közülük három izraeli - került a beér-sevai bíróságon a vádlottak padjára, mert nagy mennyiségben, több millió sékelért (több százmillió forintért) olyan tiltott árukat, vasakat, rudakat, lemezeket szállított a Hamásznak, amelyek segítik az iszlamista szervezet Izrael elleni terrorakcióit, fegyveres harcát.

Műszaki hiba miatt áll Franciaország legrégebbi atomerőműve

Műszaki hiba miatt szombat este óta teljesen szünetel a termelés Franciaország legrégebbi atomerőművében, az ország keleti részén található Fessenheimben.

Bűnpártolásért elítélték Adrian Nastase orvosát

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hétfőn a román legfelső bíróság Serban Bradisteanu főorvost, amiért 2012-ben akadályozta a korrupcióért letöltendő börtönbüntetésre ítélt Adrian Nastase volt miniszterelnök rabosítását.

Románia: van magyarkérdés vagy nincs?

Eltérően viszonyulnak az erdélyi magyar pártok és politikai szervezetek vezetői Klaus Iohannisnak, Románia elnökének ahhoz a múlt heti megállapításához, amely szerint Romániában nem létezik magyarkérdés.

Csökkent a munkanélküliség januárban az EU-ban

freedigitalphotos/marcolm

A tavaly decemberi 9,9 százalékról januárban 9,8 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya a 28 tagállamú Európai Unióban (EU).

A Tesco feladja Szlovákiát?

A cég kondíciójavító terveinek részeként a Tesco Szlovákiából való távozásának lehetőségét fontolgatják az anyagi gondokkal küzdő brit üzlethálózat menedzserei.

Elhagyhatja Oroszországot a Moszkvában őrizetbe vett ukrán parlamenti képviselő

Twitter/benjaminkanarek

Olekszij Honcsarenkót vasárnap vitték be az egyik moszkvai rendőrőrsre arról a gyászmenetről, amelyen az ellenzék szervezésében tízezrek emlékeztek Borisz Nyemcovra.

ENSZ: hatezernél többen haltak meg a kelet-ukrajnai harcokban

A szervezet szerint a nemrég életbe lépett tűzszünetet megelőző hetekben civilek és katonák százainak életét követelték a fellángoló harcok, mindenekelőtt a volt donyecki repülőtérnél és Debalceve térségében.

Ötven éve nem látott áradások Spanyolországban

YouTube screenshot

Ötven éve nem volt akkora áradás Észak-Spanyolországban, mint az utóbbi napokban. Az Ebro menti településeken több ezer ember várja bizonytalanságban, hogy el kell-e hagynia otthonát, az árvíz egy emberéletet is követelt.

Görögország: ha lesz reform, lesz pénz is

A nemzetközi hitelezők már márciusban átutalhatják az országnak nyújtott pénzügyi mentőcsomagból megmaradt 7,2 milliárd euró egy részét, ha Athén elkezdi bevezetni a szükséges reformokat.

Kaszparov szerint Nyemcov meggyilkolásával szertefoszlott a békés átmenet reménye

freedigitalphotos/Pong

Az ellenzéki személyiség véleménye az, hogy a jövőben akár erőszakos tömegfelkelésre is számítani lehet Oroszországban.

Vilmos herceg kínai kapcsolatokat ápol

A pekingi látogatáson tartózkodó Vilmos herceg személyesen nyújtotta át hétfőn II. Erzsébet brit királynő meghívását a kínai elnöknek.

Romániába disszidált két orosz medve

MTI/Földi Imre

Gazdáik nagyon rosszul bántak velük, de most vége a megpróbáltatásoknak.

Észak-Korea ismét az Egyesült Államokat fenyegeti

Észak-Korea kilőtt két rövid hatótávolságú rakétát partjaitól keletre a tengerbe.

Ötödször emlékeznek meg a lengyelek a "nácik cinkosairól"

Miközben Lengyelországban egyre elterjedtebb az úgynevezett elátkozott katonák emlékezete, addig az orosz kormánylap a nácik cinkosainak nevezte őket.

Felvette egy kamera a Nyemcov-gyilkost! - videón a kivégzés

Egy orosz televíziós csatorna hírportálja szerint egy utcai kamera rögzítette az orosz ellenzéki vezető elleni merényletet, a felvételt közzé is tették. Egyre erősebb a gyanú, hogy kormányzati megrendelés állhat a leszámolás hátterében.

Először tüntetett a Pegida Nagy-Britanniában

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Mintegy 800, az iszlamizálódás ellen tüntetővel szemben mintegy kétezren vonultak fel rendőrségi források szerint. Több, a Pediga-tüntetésén részt vevőt rendőrök vittek el.

Aknatámadásban meghalt egy fotóriporter és egy ukrán fegyveres

A fotóriportrer a Szegodnja című napilap munkatársa volt, a fegyveres pedig a szélsőségesnek tartott radikális Jobboldali Szektor (PSZ) szervezet tagja.

Nyemcov-gyilkosság: mást gyanít az ellenzék és a hatalom

Orosz ellenzékiek és jogvédők megrendelt politikai gyilkosságnak, míg a hatalom képviselői provokációnak tartják Borisz Nyemcov megölését, amelynek az a célja, hogy bizonytalanná tegye a belpolitikai helyzetet Oroszországban.

Öcalan fegyverletételre kéri harcosait

Ezenkívül egy rendkívüli PKK-kongresszus összehívását is szeretné a gerillavezér.

Le Figaro: utódlási harc kezdődhet Iránban

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Hamenei ajatolláh egy évtizede szenved rákban, s ez soha nem volt titok az iráni médiában. Az orvosok úgy becsülik, hogy a 76 éves iráni vezető még két évig élhet.

Terrorszervezetnek nyilvánította a Hamászt egy egyiptomi bíróság

Terrorcsoportnak nyilvánította a Hamász radikális palesztin szervezetet szombaton a sürgős ügyekben eljáró kairói különleges bíróság, tovább mélyítve ezzel a feszültséget Egyiptom és a szomszédos Gázai övezetet uraló iszlamisták között.

Menekülteket mentettek Románia partjainál

freedigitalphotos.net/tiverylucky

Hetven, többségében Szíriából és Irakból érkezett menekültet mentett ki szombaton a román parti őrség a Fekete-tengeren.

A helyszínen emlékeznek a moszkvaiak

A moszkvaiak a gyilkosság helyszínén emlékeznek Borisz Nyemcovra, a főváros eközben a hatályos jogszabályok ellenére engedélyezte a vasárnapra meghirdetett ellenzéki gyászmenetet.

Öngyilkos lett Janukovics egykori szövetségese

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Öngyilkosságot követett el szombatra virradó éjjel Mihajlo Csecsetov volt ukrán frakcióvezető-helyettes, Viktor Janukovics megbuktatott államfő egykori szövetségese, aki ellen bűnvádi eljárás volt folyamatban.

Nyemcov a halála előtt 3 órával még tüntetésre hívott

Az orosz ellenzéki politikust szombatra virradóra lőtték le Moszkva központjában. Előtte nem sokkal még arra buzdította egy moszkvai rádió hallgatóit, hogy vegyenek részt a kormány Ukrajna-politikája elleni vasárnapi tüntetésen.

A biztonsági erőkre támadt az Iszlám Állam

freedigitalphotos.net/worradmu

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita csoport szombat hajnalban támadást indított a biztonsági erők állásai ellen az iraki Szamarrában, ahol a hadsereg és a szövetséges síita milíciák offenzívára készülődnek a dzsihadisták ellen.

Korrupció miatt 17 év börtön Kínában

Korrupció miatt tizenhét év börtönre ítélték szombaton a kelet-kínai Anhuj tartomány egykori kormányzóhelyettesét.

Orosz tévé: féltékenység is állhat Nyemcov megölésének hátterében

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A péntekről szombatra virradó éjjel megölt politikus a gyilkosság időpontjában egy fiatal ukrán nővel sétált a Kreml mellett vezető Bolsoj Zamoszkvoreckij (Nagy Moszkva-folyó) hídon, amikor ismeretlenek egy fehér színű gépkocsiból több lövést adtak le rá. Nyemcov a helyszínen meghalt.

Kémkedés miatt ítélték el a kolumbiai titkosszolgálat vezetőjét

A kolumbiai legfelsőbb bíróság bűnösnek találta a latin-amerikai ország titkosszolgálatának egykori vezetőjét, amiért irányítása alatt a szakszolgálat olyan bírók, újságírók és emberi jogi aktivisták után kémkedett, akik szembehelyezkedtek Álvaro Uribe akkori államfővel.

Orvosok az oltásellenes lobbit okolják a boszniai kanyarójárvány kitöréséért

freedigitalphotos.net/Praisaeng

Az oltásellenes lobbi egyre nagyobb térnyerésére figyelmeztettek egészségügyi szakértők pénteken Bosznia-Hercegovinában, mert szerintük a védőoltásokat ellenzők tudományosan már megdöntött állításokkal igyekeznek félelmet kelteni a szülőkben.

Elhárították a törvényhozási válságot Amerikában

Az amerikai kongresszus nem sokkal a péntek éjfélkor lejáró határidő előtt hosszabbította meg a belbiztonsági minisztérium kifutó költségvetését egy héttel.

A kijeviek virágokat visznek az orosz nagykövetséghez

freedigitalphotos.net/koko-tewan

A kijeviek virágokat visznek az orosz nagykövetséghez és gyertyákat gyújtanak, hogy megemlékezzenek Borisz Nyemcovról, a Moszkvában meggyilkolt vezető orosz ellenzéki politikusról.

Putyin: bérgyilkosságra utal Nyemcov megölése

Az orosz elnök arra utasította az orosz nyomozó bizottság, a belügyminisztérium és a szövetségi biztonsági szolgálat (FSZB) vezetőit, hogy hozzanak létre külön nyomozócsoportot Borisz Nyemcov meggyilkolásának felderítésére, és személyesen irányítsák a nyomozati eljárást.

Lelőtték Putyin egyik legkeményebb bírálóját

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Megölték Borisz Nyemcov vezető orosz ellenzéki politikust és parlamenti képviselőt, helyi idő szerint szombatra virradóra Moszkva központjában lőtték le. A meggyilkolt politikus Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legkeményebb bírálója volt.

Kokainként árulják a heroint Amszterdamban

Amszterdamban drogdílerek kokain néven fehér heroint árulnak hónapok óta - figyelmeztették a hatóságok a turistákat és a város lakosait pénteken.

Ebola-remény: a hatóanyag nem engedi ki a beteg sejtből a vírust

freedigitalphotos/Stuart Miles

A hagyományos kínai gyógyászatban használt egyik gyógynövény egy összetevője reményekkel kecsegtet az ebolavírus legyőzésére: egérkísérletekben hatásosan a sejtekben zárva tartja a vírust, amely így nem képes megfertőzni a szervezetet.

WHO: komoly influenza-világjárvány fenyeget

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a világ továbbra is erősen ki van téve egy esetleges komoly influenzajárványnak, ezért a kormányoknak fokozniuk kell az odafigyelést és a felkészülést.

Moszuli őrjöngés: a Nemzetközi Büntetőbírósághoz fordul az UNESCO

MailOnline video screenshot

Irina Bokova, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) főigazgatója pénteken a hágai Nemzetközi Büntetőbírósághoz(ICC) fordult az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet által Moszulban tönkretett műtárgyak ügyében.

Katonákra omlott a csempészalagút, egy tiszt nem élte túl

Beomlott a gázai-egyiptomi határt átszelő csempészalagutak egyike pénteken, maga alá temetve a járatot vizsgáló egyiptomi katonákat. Egy tiszt életét vesztette, egy másik megsérült.

Holttest a hómaróban: valószínűleg a hóval együtt szippanthatta be a gép

freedigitalphotos/Vichaya Kiatying-Angsulee

Fiatal nő holttestére találtak egy hómaró járműben egy a francia Pireneusokban lévő síparadicsomban.

"Az égbolt a bátraké" - diákokat toboroznak vadászpilótának Kínában!

A kínai légierő már középiskolásokat is toboroz pilótának legújabb fejlesztésű repülőgépeihez; a legfrissebb toborzó videóban feltűnik a J-20-as kínai fejlesztésű lopakodó vadászbombázó is, amelyet a világ jelenleg egyetlen hadrendben álló lopakodó vadászgépe, az ötödik generációs amerikai F-22 Raptor riválisának szánnak.

Csökkentik az orosz elnöki hivatal dolgozóinak a fizetését

freedigitalphotos/nuttakit

"Nem népszerűséghajhászó intézkedéstől van szó, hanem 'ezt követeli meg az idő'".

Tiltakozó lengyel gazdák eltorlaszolták a síneket a Varsó-Moszkva vasútútvonalon

Mintegy harminc lengyel gazda a február eleje óta tartó tiltakozás keretében péntek délelőtt eltorlaszolta a Varsó-Moszkva nemzetközi vasútvonal egyik szakaszát a kelet-lengyelországi Siedlce közelében.

Kínai rakétát észleltek az USA felett

Youtube Massive Fireball Streaks The Sky over Rexburg Idaho 2/23/15

3 napig ment a találgatás, hogy vajon mi lehetett az a fénylő objektum a nyugati part sötét egén, amit az amerikaiak láthattak. Kiderült, hogy nem meteoritról van szó. Megkezdődött a harmadik világháború?

Erőszakba torkollott a tüntetés a nemzeti banknál

A "pénzügyi Majdannak" nevezett tiltakozó akció még kedden kezdődött, csütörtök este kilenc óra tájban pedig kezdtek elfajulni a dolgok.

Az EBESZ-misszió szerint is - valóban visszavonják a fegyverzetet

"Szeretnénk hálánkat kifejezni mindkét félnek, tekintettel arra, hogy csütörtökön megtették azt, ami eddig nem történt meg."

Megerősítették az angolul beszélő iszlamista hóhér személyazonosságát

Több, a CNN-nek nyilatkozó szakértő úgy vélekedett, hogy a brit és amerikai szakszolgálatok régóta tisztában vannak vele, hogy kicsoda"Jihadi John".

Súlyos kanyarójárvány: a németek újragondolják az oltási kötelezettség bevezetését

freedigitalphotos/David Castillo Dominici

Az utóbbi évek legnagyobb kanyarójárványával küzdő Németországban a lakosság többsége támogatná, ha kötelezővé tennék a súlyos fertőző betegségek elleni oltást.

Továbbra is csökken számos NATO-ország védelmi költségvetése

Oroszország agresszív politikája ellenére továbbra is csökken számos NATO-ország védelmi költségvetése.

Mostantól Washingtonban is szabad élvezni a füvet

freedigitalphotos/africa

Az egyesült államokbeli Colorado, Washington és Alaszka állam után csütörtöktől az amerikai szövetségi fővárosban sem büntetik a marihuána élvezeti cikként való felhasználását.

Országos diáktüntetés és sztrájk Spanyolországban

Transzparensekkel és zászlókkal, a spanyol oktatási miniszter lemondását követelve vonultak az utcára egyetemista és középiskolás diákok ezrei Spanyolország negyven városában csütörtökön.

Ijesztő mértéket öltött az orosz pénzromlás

freedigitalphotos/jscreationzs

Oroszországban 0,6 százalékra gyorsult a pénzromlás heti üteme február 17. és 24. között. Az éves infláció február 24-én elérte a 16,2 százalékot.

Iohannis: Romániában nincs "magyar kérdés"

A román elnök szerint Romániát nem fenyegeti a Magyarországon a határon túli magyarokkal kapcsolatban megmutatkozó érdeklődés.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.