Ötödször emlékeznek meg a lengyelek a "nácik cinkosairól"

Miközben Lengyelországban egyre elterjedtebb az úgynevezett elátkozott katonák emlékezete, addig az orosz kormánylap a nácik cinkosainak nevezte őket.

Felvette egy kamera a Nyemcov-gyilkost! - videón a kivégzés

Egy orosz televíziós csatorna hírportálja szerint egy utcai kamera rögzítette az orosz ellenzéki vezető elleni merényletet, a felvételt közzé is tették. Egyre erősebb a gyanú, hogy kormányzati megrendelés állhat a leszámolás hátterében.

Először tüntetett a Pegida Nagy-Britanniában

Mintegy 800, az iszlamizálódás ellen tüntetővel szemben mintegy kétezren vonultak fel rendőrségi források szerint. Több, a Pediga-tüntetésén részt vevőt rendőrök vittek el.

Aknatámadásban meghalt egy fotóriporter és egy ukrán fegyveres

A fotóriportrer a Szegodnja című napilap munkatársa volt, a fegyveres pedig a szélsőségesnek tartott radikális Jobboldali Szektor (PSZ) szervezet tagja.

hirdetés

Nyemcov-gyilkosság: mást gyanít az ellenzék és a hatalom

Orosz ellenzékiek és jogvédők megrendelt politikai gyilkosságnak, míg a hatalom képviselői provokációnak tartják Borisz Nyemcov megölését, amelynek az a célja, hogy bizonytalanná tegye a belpolitikai helyzetet Oroszországban.

Öcalan fegyverletételre kéri harcosait

Ezenkívül egy rendkívüli PKK-kongresszus összehívását is szeretné a gerillavezér.

Le Figaro: utódlási harc kezdődhet Iránban

Hamenei ajatolláh egy évtizede szenved rákban, s ez soha nem volt titok az iráni médiában. Az orvosok úgy becsülik, hogy a 76 éves iráni vezető még két évig élhet.

Terrorszervezetnek nyilvánította a Hamászt egy egyiptomi bíróság

Terrorcsoportnak nyilvánította a Hamász radikális palesztin szervezetet szombaton a sürgős ügyekben eljáró kairói különleges bíróság, tovább mélyítve ezzel a feszültséget Egyiptom és a szomszédos Gázai övezetet uraló iszlamisták között.

Menekülteket mentettek Románia partjainál

Hetven, többségében Szíriából és Irakból érkezett menekültet mentett ki szombaton a román parti őrség a Fekete-tengeren.

A helyszínen emlékeznek a moszkvaiak

A moszkvaiak a gyilkosság helyszínén emlékeznek Borisz Nyemcovra, a főváros eközben a hatályos jogszabályok ellenére engedélyezte a vasárnapra meghirdetett ellenzéki gyászmenetet.

Öngyilkos lett Janukovics egykori szövetségese

Öngyilkosságot követett el szombatra virradó éjjel Mihajlo Csecsetov volt ukrán frakcióvezető-helyettes, Viktor Janukovics megbuktatott államfő egykori szövetségese, aki ellen bűnvádi eljárás volt folyamatban.

Nyemcov a halála előtt 3 órával még tüntetésre hívott

Az orosz ellenzéki politikust szombatra virradóra lőtték le Moszkva központjában. Előtte nem sokkal még arra buzdította egy moszkvai rádió hallgatóit, hogy vegyenek részt a kormány Ukrajna-politikája elleni vasárnapi tüntetésen.

A biztonsági erőkre támadt az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita csoport szombat hajnalban támadást indított a biztonsági erők állásai ellen az iraki Szamarrában, ahol a hadsereg és a szövetséges síita milíciák offenzívára készülődnek a dzsihadisták ellen.

Korrupció miatt 17 év börtön Kínában

Korrupció miatt tizenhét év börtönre ítélték szombaton a kelet-kínai Anhuj tartomány egykori kormányzóhelyettesét.

Orosz tévé: féltékenység is állhat Nyemcov megölésének hátterében

A péntekről szombatra virradó éjjel megölt politikus a gyilkosság időpontjában egy fiatal ukrán nővel sétált a Kreml mellett vezető Bolsoj Zamoszkvoreckij (Nagy Moszkva-folyó) hídon, amikor ismeretlenek egy fehér színű gépkocsiból több lövést adtak le rá. Nyemcov a helyszínen meghalt.

Kémkedés miatt ítélték el a kolumbiai titkosszolgálat vezetőjét

A kolumbiai legfelsőbb bíróság bűnösnek találta a latin-amerikai ország titkosszolgálatának egykori vezetőjét, amiért irányítása alatt a szakszolgálat olyan bírók, újságírók és emberi jogi aktivisták után kémkedett, akik szembehelyezkedtek Álvaro Uribe akkori államfővel.

Orvosok az oltásellenes lobbit okolják a boszniai kanyarójárvány kitöréséért

Az oltásellenes lobbi egyre nagyobb térnyerésére figyelmeztettek egészségügyi szakértők pénteken Bosznia-Hercegovinában, mert szerintük a védőoltásokat ellenzők tudományosan már megdöntött állításokkal igyekeznek félelmet kelteni a szülőkben.

Elhárították a törvényhozási válságot Amerikában

Az amerikai kongresszus nem sokkal a péntek éjfélkor lejáró határidő előtt hosszabbította meg a belbiztonsági minisztérium kifutó költségvetését egy héttel.

A kijeviek virágokat visznek az orosz nagykövetséghez

A kijeviek virágokat visznek az orosz nagykövetséghez és gyertyákat gyújtanak, hogy megemlékezzenek Borisz Nyemcovról, a Moszkvában meggyilkolt vezető orosz ellenzéki politikusról.

Putyin: bérgyilkosságra utal Nyemcov megölése

Az orosz elnök arra utasította az orosz nyomozó bizottság, a belügyminisztérium és a szövetségi biztonsági szolgálat (FSZB) vezetőit, hogy hozzanak létre külön nyomozócsoportot Borisz Nyemcov meggyilkolásának felderítésére, és személyesen irányítsák a nyomozati eljárást.

Lelőtték Putyin egyik legkeményebb bírálóját

Megölték Borisz Nyemcov vezető orosz ellenzéki politikust és parlamenti képviselőt, helyi idő szerint szombatra virradóra Moszkva központjában lőtték le. A meggyilkolt politikus Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legkeményebb bírálója volt.

Kokainként árulják a heroint Amszterdamban

Amszterdamban drogdílerek kokain néven fehér heroint árulnak hónapok óta - figyelmeztették a hatóságok a turistákat és a város lakosait pénteken.

Ebola-remény: a hatóanyag nem engedi ki a beteg sejtből a vírust

freedigitalphotos/Stuart Miles

A hagyományos kínai gyógyászatban használt egyik gyógynövény egy összetevője reményekkel kecsegtet az ebolavírus legyőzésére: egérkísérletekben hatásosan a sejtekben zárva tartja a vírust, amely így nem képes megfertőzni a szervezetet.

WHO: komoly influenza-világjárvány fenyeget

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a világ továbbra is erősen ki van téve egy esetleges komoly influenzajárványnak, ezért a kormányoknak fokozniuk kell az odafigyelést és a felkészülést.

Moszuli őrjöngés: a Nemzetközi Büntetőbírósághoz fordul az UNESCO

MailOnline video screenshot

Irina Bokova, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) főigazgatója pénteken a hágai Nemzetközi Büntetőbírósághoz(ICC) fordult az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet által Moszulban tönkretett műtárgyak ügyében.

Katonákra omlott a csempészalagút, egy tiszt nem élte túl

Beomlott a gázai-egyiptomi határt átszelő csempészalagutak egyike pénteken, maga alá temetve a járatot vizsgáló egyiptomi katonákat. Egy tiszt életét vesztette, egy másik megsérült.

Holttest a hómaróban: valószínűleg a hóval együtt szippanthatta be a gép

freedigitalphotos/Vichaya Kiatying-Angsulee

Fiatal nő holttestére találtak egy hómaró járműben egy a francia Pireneusokban lévő síparadicsomban.

"Az égbolt a bátraké" - diákokat toboroznak vadászpilótának Kínában!

A kínai légierő már középiskolásokat is toboroz pilótának legújabb fejlesztésű repülőgépeihez; a legfrissebb toborzó videóban feltűnik a J-20-as kínai fejlesztésű lopakodó vadászbombázó is, amelyet a világ jelenleg egyetlen hadrendben álló lopakodó vadászgépe, az ötödik generációs amerikai F-22 Raptor riválisának szánnak.

Csökkentik az orosz elnöki hivatal dolgozóinak a fizetését

freedigitalphotos/nuttakit

"Nem népszerűséghajhászó intézkedéstől van szó, hanem 'ezt követeli meg az idő'".

Tiltakozó lengyel gazdák eltorlaszolták a síneket a Varsó-Moszkva vasútútvonalon

Mintegy harminc lengyel gazda a február eleje óta tartó tiltakozás keretében péntek délelőtt eltorlaszolta a Varsó-Moszkva nemzetközi vasútvonal egyik szakaszát a kelet-lengyelországi Siedlce közelében.

Kínai rakétát észleltek az USA felett

Youtube Massive Fireball Streaks The Sky over Rexburg Idaho 2/23/15

3 napig ment a találgatás, hogy vajon mi lehetett az a fénylő objektum a nyugati part sötét egén, amit az amerikaiak láthattak. Kiderült, hogy nem meteoritról van szó. Megkezdődött a harmadik világháború?

Erőszakba torkollott a tüntetés a nemzeti banknál

A "pénzügyi Majdannak" nevezett tiltakozó akció még kedden kezdődött, csütörtök este kilenc óra tájban pedig kezdtek elfajulni a dolgok.

Az EBESZ-misszió szerint is - valóban visszavonják a fegyverzetet

"Szeretnénk hálánkat kifejezni mindkét félnek, tekintettel arra, hogy csütörtökön megtették azt, ami eddig nem történt meg."

Megerősítették az angolul beszélő iszlamista hóhér személyazonosságát

Több, a CNN-nek nyilatkozó szakértő úgy vélekedett, hogy a brit és amerikai szakszolgálatok régóta tisztában vannak vele, hogy kicsoda"Jihadi John".

Súlyos kanyarójárvány: a németek újragondolják az oltási kötelezettség bevezetését

freedigitalphotos/David Castillo Dominici

Az utóbbi évek legnagyobb kanyarójárványával küzdő Németországban a lakosság többsége támogatná, ha kötelezővé tennék a súlyos fertőző betegségek elleni oltást.

Továbbra is csökken számos NATO-ország védelmi költségvetése

Oroszország agresszív politikája ellenére továbbra is csökken számos NATO-ország védelmi költségvetése.

Mostantól Washingtonban is szabad élvezni a füvet

freedigitalphotos/africa

Az egyesült államokbeli Colorado, Washington és Alaszka állam után csütörtöktől az amerikai szövetségi fővárosban sem büntetik a marihuána élvezeti cikként való felhasználását.

Országos diáktüntetés és sztrájk Spanyolországban

Transzparensekkel és zászlókkal, a spanyol oktatási miniszter lemondását követelve vonultak az utcára egyetemista és középiskolás diákok ezrei Spanyolország negyven városában csütörtökön.

Ijesztő mértéket öltött az orosz pénzromlás

freedigitalphotos/jscreationzs

Oroszországban 0,6 százalékra gyorsult a pénzromlás heti üteme február 17. és 24. között. Az éves infláció február 24-én elérte a 16,2 százalékot.

Iohannis: Romániában nincs "magyar kérdés"

A román elnök szerint Romániát nem fenyegeti a Magyarországon a határon túli magyarokkal kapcsolatban megmutatkozó érdeklődés.

A horvátok kétharmada szerint rossz irányba halad az ország

freedigitalphotos.net/arztsamui

A horvátok kétharmada gondolja úgy, hogy rossz irányba halad az ország, a többség ezért az ellenzéki jobbközép Horvát Demokratikus Közösségben (HDZ) látja a változás lehetőségét, a kormányzó szociáldemokratáknak (SDP) csökkent a támogatottsága.

Újabb gyújtogatások Jeruzsálemben

A jeruzsálemi óváros szomszédságában hajtottak végre újabb gyújtogatást feltételezhetően zsidó szélsőségesek csütörtökre virradó éjjel, egy illegális ciszjordániai telepük felszámolását megbosszulva.

Visszavonták nehézfegyvereik 80 százalékát a luhanszki szakadárok

freedigitalphotos.net/tongdang

Petro Porosenko ukrán elnök állítólag csütörtökön a nap folyamán ad majd parancsot arra, hogy az ukrán hadsereg is kezdje meg a nehézfegyverek kivonását.

Oroszországban is tervezett támadást az al-Kaida

Egy oroszországi csővezeték és a moszkvai amerikai nagykövetség ellen is tervezett pokolgépes merényletet az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat - derült ki az Oszama bin Laden pakisztáni búvóhelyén lefoglalt dokumentumok felolvasásából egy brooklyni bíróságon szerdán.

11 év után újra spanyol katonák vannak Irakban

freedigitalphotos.net/worradmu

Az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet ellen létrehozott nemzetközi koalíció tagjaként azért érkeztek a közel-keleti országba, hogy különleges műveletekre képezzék ki az iraki hadsereg tagjait.

Megtiltották az ausztriai iszlám közösségek külföldről való finanszírozását

Heves viták után szerdán elfogadta az osztrák parlament az iszlám szervezetek működését szabályzó jogszabály módosítását, amely megtiltja az ausztriai iszlám közösségek külföldről való finanszírozását.

Hajók átnevezésével akarta megkerülni Észak-Korea az ENSZ-szankciókat

freedigitalphotos.net/tiverylucky

Átnevezte hajóit, hogy megkerülje az ENSZ-szankciókat az OMM észak-koreai hajózási vállalat, a cég egyik hajójának rakományában tavalyelőtt szovjet gyártmányú fegyvereket és két harci repülőgépet találtak zsákokba csomagolt cukor alá rejtve.

Fél évnél is többet kell várni a békefenntartókra

Ukrajna ENSZ-nagykövete szerint legalább fél év kell ahhoz, hogy döntés szülessen egy békefenntartó ENSZ-kontingens küldéséről a kelet-ukrajnai válságövezetbe.

Orosz hadgyakorlat Észtország és Lettország határánál

freedigitalphotos.net/creativedoxphoto

Oroszország kiterjedt hadgyakorlatba kezdett szerdán, így jelenleg az Észtország és Lettország határai közelében fekvő Pszkov térségében mintegy kétezer orosz katona vesz részt a manővereken.

Öngyilkos merénylet Kabul diplomáciai negyedében

Öngyilkos merénylő röpítette levegőbe robbanóanyaggal megpakolt gépkocsiját csütörtökön Kabul diplomáciai negyedében.

Több fontos témát is felvetettek a magyar képviselők Brüsszelben

freedigitalphotos.net/taesmileland

Több témát is felvetettek magyar európai parlamenti (EP-) képviselők szerda este az uniós parlament brüsszeli plenáris ülésén egyperces felszólalásaikban.

New Yorkban letartóztatták az Iszlám Állam három támogatóját

Az FBI szerint készek voltak, hogy az IÁ nevében terrortámadásokat hajtsanak végre az Egyesült Államok területén.

Internetes hadsereget toboroz az ukrán kormány

freedigitalphotos.net/patrisyu

A kijevi hatóságok az orosz propaganda elleni harc részeként különleges egységeket állítottak fel, valamint létrehoztak egy internetes oldalt, amelyen önkénteseket toboroznak.

Lengyelország több tucat kiképzőt küldene Ukrajnába

A lengyel hadsereg azt tervezi, hogy több tucat katonai kiképzőt küld az ukrán katonák képzésének segítésére. Erről véglegesen a lengyel és az ukrán nemzetvédelmi tárca képviselői döntenek márciusban.

Túl hosszúra nyúlt a pilóta munkaideje: Párizs helyett már Angliában leszállt a gép

freedigitalphotos.net/James Barker

Az Air France megszakította egy New Yorkból Párizsba tartó repülőgépének útját Manchesterben, mivel a pilóta túl régóta volt úton.

Putyin népirtáshoz hasonlította a szakadár régiók gázellátásának megszüntetését

Azzal vádolta a kijevi hatalmat, hogy Ukrajna "egyes felelős vezetői nem értik, mit jelentenek a humanitárius kérdések, mi az, hogy emberiesség, magát a fogalmat is elfelejtik".

ENSZ: 60 milliárd dollárt sikkasztott a volt jemeni elnök

freedigitalphotos.net/ddpawumba

Akár 60 milliárd dollárt is, a jemeni éves GDP összegének megfelelő pénzt sikkaszthatott el Ali Abdalláh Száleh volt jemeni elnök.

Új népesedési csúcsra számítanak az idén Kínában

A családtervezési politika lazítása miatt már az idén új népesedési csúcsra számítanak a szakemberek Kínában: a 18 milliót is meghaladhatja az éves népszaporulat.

Riasztó a gazdasági helyzet Horvátországban

freedigitalphotos/jscreationzs

A zágrábi gazdaságkutató intézet tekintélyes makroközgazdásza szerint Horvátország gazdasági helyzete riasztó, az államháztartás hiánya az újabb hitelfelvétel után elérheti a GDP 90 százalékát.

Terrorkészültség: drónok Párizs belvárosa felett

Ismét drónokat észleltek Párizs felett: az előző éjszakához hasonlóan a szerdára virradó éjjel is öt alkalommal láttak pilóta nélküli repülőgépet a város különböző pontjain.

"Bosszú" - írták héberül a felgyújtott mecset falára

freedigitalphotos/Suat Eman

Ismét felgyújtottak egy palesztin mecsetet szerdára virradó éjjel Ciszjordániában, az ismeretlen támadók előzőleg héber nyelvű feliratokat festettek a mecset falaira.

Tűzszünetsértés: mintha csitulna a harc

Jóval kevesebbszer sértették meg a tűzszünetet a kelet-ukrajnai Donyec-medencében.

AI: 50 millió migráns - minden idők legnagyobb menekültválsága

freedigitalphotos/SweetCrisis

Katasztrofális volt a tavalyi év a konfliktusövezetekből menekülők számára, a kormányok pedig "szégyenteljes" hozzáállást tanúsítottak a menekültek sorsa iránt az Amnesty International (AI) szerdán Londonban ismertetett éves világjelentése szerint, amely különösen élesen elítélte az Európai Unió magatartását.

Az FBI hárommillió dolláros ajánlata

A valahai legmagasabb nyomravezetői díjat az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ígéri olyan információkért, amelyek egy orosz hacker, Jevgenyij Bogacsov letartóztatásához vagy elítéltetéséhez vezethetnek.

Náci veteránnak öltözött a farsangon - nem díjazták a baszk városatya ötletét

Twitter/EspanaEnCasa

Náci tisztnek öltözött egy észak-spanyolországi baszk kisváros, Durango tanácsosa egy tenerifei karneválon.

Kettős merénylet az iraki fővárosban

Kettős pokolgépes merényletet követtek el kedden az iraki fővárosban, a támadásban legalább huszonöt ember életét vesztette, ötvenen megsebesültek.

"Politikai csokoládé" került forgalomba Oroszországban

freedigitalphotos.net/Danilo Rizzuti

"Politikai csokoládé" forgalmazását kezdte el egy orosz cég. A bonbonos dobozok borítói az egykori szovjet propagandaplakátok mintájára készültek, és olyan feliratok olvashatók rajtuk, mint: "Férfiak és asszonyok, ne fecsegjetek! Obama lehallgat benneteket!".

Nagy-Britannia kiképzőket küld Ukrajnába, fegyvereket nem

Nagy-Britannia kisebb létszámú kiképző egységet küld Ukrajnába az ukrán hadsereg felkészültségének erősítésére, fegyverszállításokat azonban továbbra sem tervez.

Szexuális zaklatás vádja miatt lemondott egy ENSZ-testület vezetője

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Lemondott posztjáról a klímaváltozás kérdését vizsgáló, Nobel-békedíjjal kitüntetett ENSZ-testület vezetője kedden, miután egy volt kollégája szexuális zaklatással vádolta meg.

Magyar sofőr halálos balesete Spanyolországban

Meghalt egy magyar férfi Spanyolországban, amikor furgonja egy kamionnal ütközött az autópályán Valenciától észak-keletre.

Fiatal lány robbantotta fel magát a buszpályaudvaron

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Fiatal lány robbantotta fel magát kedden egy buszpályaudvaron Nigéria északkeleti részén, a merényletben legkevesebb tizenhét ember meghalt, ötvenhárman pedig megsebesültek.

Elraboltak egy francia nőt és tolmácsát Jemenben

Franciaország nemrégiben arra szólította fel állampolgárait, hogy ne utazzanak Jemenbe, aki pedig ott tartózkodik, az haladéktalanul hagyja el az arab államot.

Villámcsapás végzett a diákokkal és tanárukkal

freedigitalphotos.net/foto76

Villámcsapás ölt meg hat diákot és egy tanárt Tanzánia északnyugati részén egy iskolában.

Haláleset miatt kezdődött vita a kanyaróoltás kötelezővé tételéről

Németországban vita kezdődött a kanyaróoltás kötelezővé tételéről, miután Berlinben halálos áldozatot szedett a hónapok óta tartó kanyarójárvány.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.