Tiszta kormányt, átlátható kormányzást ígér miniszterelnök

"Egyetlen állami szervezet sem élhet olyan hatalommal, amellyel nincs felruházva, és minden törvénysértést ki kell vizsgálni."

Borotvával támadtak az amerikai nagykövetre Szöulban

Mark Lippert éppen egy olyan konferencián vett részt, amelynek a két Korea megbékélése volt a témája...

Antiszemita műsor forgalmazását tiltották be Franciaországban

Betiltotta az antiszemitizmussal vádolt humorista, Dieudonné M,bala M,bala legutóbbi műsoráról készült DVD forgalmazását szerdán a párizsi legfelsőbb bíróság.

Felelősségre vonható az ápolónő halálát előidéző rádió

Az ausztrál legfelső bíróság szerint megsértette a törvényt és felelősségre vonható az az ausztrál rádió, amely megtévesztő telefonhívásával előidézte az állapotos Katalin Cambridge-i hercegnőt kezelő londoni kórház egyik ápolónőjének öngyilkosságát 2012-ben.

hirdetés

A tűzszünet megsértése a szankciók megszigorítását vonja maga után

Barack Obama amerikai elnök és az európai vezetők megállapodtak abban, hogy megszigorítják a szankciókat, ha Oroszország továbbra is megsérti a minszki tűzszüneti megállapodást.

Húsz osztrák telepen találtak herpeszvírussal fertőzött marhát

A cégek közül 14 Tirolban, négy Alsó-Ausztriában, a továbbiak Vorarlbergben és Felső-Ausztriában működnek, azonban pontosan nem nevezték meg őket. A megvizsgált 4918 állat közül 118 tesztje lett pozitív.

A Riviérán és Párizsban is terrorkészültség van

Merényletveszély miatt a franciaországi biztonsági készültség továbbra is a legmagasabb szintű marad a főváros környéki Ile-de France régióban és a déli Alpes-Martitime megyében legalább április 10-ig, de feltehetően több hónapig.

Amit még Helmut Schmidt el akart mondani - 96 évesen lebbent fátylat

Házasságtörésről vall hamarosan megjelenő új könyvében a volt német kancellár.

Franciaországban még szabad a gyereket verni

Az Európa Tanács szerdán elmarasztalta Franciaországot, amiért még mindig nem tiltotta be egyértelműen a gyermekek testi fenyítését, ellentétben a szomszédos országok többségével.

"Az a társadalom, amely selejtezi az időseket, a halál vírusát hordozza magában"

Az egyre öregedő népességről beszélt és az idősek társadalmi befogadását, segítését szorgalmazta Ferenc pápa a szerdán a Vatikánban tartott általános audiencián.

Folytatódtak az éjszakai drónreptetések Párizsban

Tucatnyi lakossági bejelentést kapott újabb drónreptetésekről Párizsban szerdára virradó éjjel a rendőrség. A hatóságok még vizsgálják, hogy mindegyik esetben ténylegesen pilóta nélküli repülőgépet észleltek-e.

Merkel Junckerrel tárgyal

Ukrajnáról, az európai uniós menekültpolitikáról, továbbá gazdasági kérdésekről, így a tervezett EU-amerikai szabadkereskedelmi megállapodásról, valamint az egységes európai digitális piac megteremtéséről folytat megbeszélést Angela Merkel német kancellár szerdán Brüsszelben Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével.

Netanjahu kongresszusi beszédét dicsérik és ostorozzák

A politikai paletta különböző részein dicsérik vagy ostorozzák az izraeli politikusok Benjámin Netanjahu miniszterelnök előző napi, az iráni atomügyben a washingtoni kongresszusban elhangzott beszédét .

Felborult egy menekültekkel teli hajó a Földközi-tengeren

Tízen meghaltak, a helyszínre siető olasz hadihajók mintegy ötszáz túlélőt mentettek ki a tengerből, a szicíliai kikötők felé szállítják őket.

Illegális fegyverszállítmány egy kínai hajón

Feltartóztattak egy kínai hajót Kolumbiában. A Kubába tartó jármű fedélzetén illegális fegyverszállítmányra bukkantak, a kapitány által bemutatott szállítólevélen gabonarakomány szerepelt.

Betiltották a diáklány megerőszakolásáról készített dokumentumfilmet

Indiában betiltották annak a dokumentumfilmnek a sugárzását, amely egy újdelhi diáklány néhány évvel ezelőtti csoportos megerőszakolásáról és meggyilkolásáról szól, mert a bíróság szerint a támadók egyikének a filmben elhangzó megjegyzései félelmet és feszültséget kelthetnek az országban.

Több tucatnyi bányász meghalt Kelet-Ukrajnában

Több mint harminc bányász halt meg egy sújtólégrobbanás következtében szerdán a szeparatisták által kikiáltott Donyecki Népköztársaság egyik szénbányájában.

Ismét figyelmeztették Oroszországot

Barack Obama a videokonferencián elítélte Oroszországot "és az általa támogatott szakadárokat", amiért nem tartják magukat vállalásaikhoz.

Vegyesen alakult reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forintárfolyam a különböző devizákkal szemben szerda reggel a bankközi devizakereskedelemben.

"Anyaságturizmus" - több tucatnyi szülőotthonban tartottak razziát

Több tucatnyi kaliforniai szülőotthonban tartottak razziát kedden az amerikai szövetségi hatóságok az "anyaságturizmus" gyanúja miatt.

Elkezdték a halálra ítélt drogkereskedők kivégzésének előkészítését

Az indonéz hatóságok elkezdték szerdán a halálra ítélt kilenc külföldi és egy hazai drogkereskedő kivégzésének előkészítését: közülük a két ausztrált, egy nigériait és egy Fülöp-szigetekit arra a szigetre szállítottak, amelynek szigorúan őrzött börtönében sortűzzel végeznek velük.

A romlás jelei az orosz politikai életben

freedigitalphotos.net/creativedoxphoto

Erről beszélt Barack Obama a Nyemcov-gyilkosság kapcsán a Reuters hírügynökségnek. Az amerikai elnök teljes körű nyomozást sürgetett a Vlagyimir Putyin orosz elnök bírálójává vált volt orosz miniszterelnök-helyettes elleni merénylet ügyében.

Portugál harci gépek járőröznek majd Romániában

A román Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) keddi ülésén jóváhagyta, hogy májusban és júniusban a portugál hadsereg 150 katonája és négy F-16-os Falcon harci repülőgépe gyakorlatozzon Romániában, a NATO légi járőrözésének előkészítése és megindítása érdekében.

A magyar nyelv napjának hivatalos megünneplését kezdeményezte az RMDSZ

freedigitalphotos.net/taesmileland

A szervezet erről törvénytervezetet terjesztett be a román parlamentben.

Drónt észleltek a Libération székházánál

Ismét drónt észleltek Párizs felett: keddre virradó éjjel a République tér mögötti utcában, a Libération című napilap székházánál látott egy pilóta nélküli repülőgépet egy csendőr.

Megbüntetik a felbujtókat, ha tömeg gyűlik össze az emlékműnél

Wikipédia/Fry1989

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnak alárendelt rendőrség vezetője szerint bűnvádi eljárás indul a felbujtók ellen, ha március 10-én, a székely vértanúk kivégzésének évfordulóján tömeg gyűlik össze a vértanúk emlékművénél.

La Familia - rajtaütöttek a 18 fős drogbandán

Az osztrák hatóságok rajtaütöttek egy 18 fős osztrák drogbandán, melynek tagjai tavaly nyár óta havonta 56 ezer euró értékben adtak el kábítószert.

Szerdán kezdődik a NATO idei válságkezelési vezetési gyakorlata

Fotó: Wikipédia

Az 1992 óta rendszeresen megtartott, ezúttal sorrendben a 19. ilyen jellegű gyakorlat során azt ellenőrzik, hogy a politikai és a katonai stratégiai irányítás szintjén mennyire alkalmas a NATO érvényben levő eljárásrendje az előálló válsághelyzetek kezelésére.

Eltemették Borisz Nyemcovot

Egyházi szertartással eltemették Borisz Nyemcov meggyilkolt orosz ellenzéki politikust, volt miniszterelnök-helyettest kedden a moszkvai trojekurovói temetőben.

250 svéd harckocsit adnak el Irakba cseh közvetítéssel

freedigitalphotos.net/tongdang

Svédországból a fegyverembargó ellenére 250 darab könnyű harckocsit szállítanak Irakba egy cseh cég közvetítésével.

A palesztinok bojkottálják az izraeli termékeket

A palesztinok bojkott alá vették az izraeli termékeket, válaszul az izraeli kormány lépésére, amellyel befagyasztotta a vámbevételek átutalását Rámalláhnak.

Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön is tüntetnek március 10-én

Wikipédia/Fry1989

A Marosvásárhelyen nem engedélyezett tömegmegmozdulás helyett Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön tartanak tiltakozó megmozdulásokat március 10-én, a Székely szabadság napján.

Az orosz kormány tagjai biztosra mentek: megjelentek Nyemcov temetésén

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök egyik helyettese és kormánytisztviselők is lerótták kegyeletüket Borisz Nyemcov koporsójánál a keddi búcsúztatón.

Nyemcov-gyilkosság: Amikor egy kormány kezdi meggyilkolni bírálóit az utcán...

Tatjana Rogovich

"Senki kívülálló nem tudhatja, hogy Putyin rendelte-e el Nyemcov lelövését. Kétségtelen azonban, hogy az orosz államfő és hű követői teremtették meg a nacionalista paranoia azon légkörét, amelyben a Nyemcov elleni merénylet is lehetségessé vált."

Nyemcov barátnője nem várta meg a temetést - már Kijevben van

Lengyelektől, lettektől is megtagadták a beutazási engedélyt a keddi temetésre.

A normandiai négyek az EBESZ közvetlenebb szerepvállalását kérik

A Gazprom uniós szerződéseit is rendben teljesíti, az ukrán Naftohaz pedig zavartalanul biztosítja a tranzitszállításokat.

Iráni atom: egy rossz megállapodás rosszabb a semminél

Az Egyesült Államok olyan megállapodásra törekszik Iránnal, amely "minden kiskaput" lezár az előtt, hogy nukleáris fegyvert fejleszthessen ki.

Szakadékba zuhant a busz, odaveszett az operatársulat kétharmada

Egy héten belül ez volt a második hasonlóan súlyos közlekedési baleset Kínában. Múlt kedden 22-en haltak meg, amikor egy autópályán felborult egy távolsági busz.

Több száz szülőt vettek őrizetbe Pakisztánban

Közel ötszáz szülőt vettek őrizetbe Pakisztán északnyugati részén azért, mert nem engedték, hogy gyermekeik megkapják a gyermekbénulás elleni védőoltást.

Ketten is megpróbáltak besurranni a Fehér Házba

freedigitalphotos.net/dan

Két férfit vett őrizetbe az elmúlt két napban a washingtoni Fehér Háznál az elnök biztonságáért felelős Secret Service.

A román és a magyar gyógyszerészképzés közös akkreditációjáról döntöttek

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) szenátusa múlt héten elektronikus levélben lebonyolított szavazással úgy döntött, hogy nem számolja fel a magyar gyógyszerészképzést, de a román és a magyar szak közös akkreditációját kéri.

NATO-főtitkár: a tűzszünet törékeny, de életben van

Fotó: Wikipédia

A kelet-ukrajnai tűzszünet törékeny ugyan, de életben van - mondta hétfőn Párizsban Jens Stoltenberg NATO-főtitkár újságíróknak, miután megbeszélést folytatott Francois Hollande francia köztársasági elnökkel.

Nyemcov barátnője állítja: nem látta a gyilkost

Anna Durickaja, Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus barátnője hétfőn felhagyott a hallgatással és úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy nem látta barátja gyilkosát.

Pokolgépes merénylet Kairó belvárosában

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Pokolgépes merénylet történt Kairó belvárosának egy forgalmas kereszteződésében, a legfelsőbb bíróság épületének főbejáratával szemben hétfőn, a robbantás legkevesebb tizenegy embert sebesített meg.

Kijev felszámolja az Ajdar önkéntes zászlóaljat

Kijevben hétfőn bejelentették a kormányerők oldalán harcoló Ajdar önkéntes zászlóalj felszámolását, Petro Porosenko ukrán elnök pedig aláírta azt a rendeletet, amelynek értelmében Ukrajna nemzetközi békefenntartó művelet szervezését kéri az Egyesült Nemzetek Szervezetétől és az Európai Uniótól.

Iraki szunnitákat végzett ki az Iszlám Állam

freedigitalphotos.net/Naypong

Egy Tikrít környéki iraki szunnita törzs négy tagjának kivégzéséről tett közzé videót hétfőn az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet.

Szabadon engedték a 3 évig túszként fogva tartott szaúdi konzult

Abdalláh al-Hálidit, a jemeni Ádenben alkonzuli szolgálatot teljesítő diplomatát 2012 márciusában rabolták el az AQAP fegyveresei. Röviddel ezután a terrorista csoport videóiban tűnt fel túszként.

Orosz szakértők: megdőlt a vezető politikusok megölésére vonatkozó tabu

freedigitalphotos.net/dan

Borisz Nyemcov meggyilkolása az ukrajnai események visszhangja. Az orosz ellenzéki politikus halála a Vlagyimir Putyin orosz elnök által létrehozott nacionalista erőszakszervezeti többségnek kedvez. Megdőlt Oroszországban a vezető politikusok megölésére vonatkozó tabu.

Nyemcov-gyilkosság: szakértők szerint nem profi bűnözők a tettesek

A Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus megölésének felderítésében részt vevő szakembereknek és a szakértőknek megoszlik a véleménye a gyilkosság indítékairól, de abban egyetértenek, hogy nem profi bűnözők hajtották végre a bűncselekményt.

Izraeliek tiltott nyersanyagokat csempésztek a Hamásznak

freedigitalphotos.net/worradmu

Négy üzletember - közülük három izraeli - került a beér-sevai bíróságon a vádlottak padjára, mert nagy mennyiségben, több millió sékelért (több százmillió forintért) olyan tiltott árukat, vasakat, rudakat, lemezeket szállított a Hamásznak, amelyek segítik az iszlamista szervezet Izrael elleni terrorakcióit, fegyveres harcát.

Műszaki hiba miatt áll Franciaország legrégebbi atomerőműve

Műszaki hiba miatt szombat este óta teljesen szünetel a termelés Franciaország legrégebbi atomerőművében, az ország keleti részén található Fessenheimben.

Bűnpártolásért elítélték Adrian Nastase orvosát

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hétfőn a román legfelső bíróság Serban Bradisteanu főorvost, amiért 2012-ben akadályozta a korrupcióért letöltendő börtönbüntetésre ítélt Adrian Nastase volt miniszterelnök rabosítását.

Románia: van magyarkérdés vagy nincs?

Eltérően viszonyulnak az erdélyi magyar pártok és politikai szervezetek vezetői Klaus Iohannisnak, Románia elnökének ahhoz a múlt heti megállapításához, amely szerint Romániában nem létezik magyarkérdés.

Csökkent a munkanélküliség januárban az EU-ban

freedigitalphotos/marcolm

A tavaly decemberi 9,9 százalékról januárban 9,8 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya a 28 tagállamú Európai Unióban (EU).

A Tesco feladja Szlovákiát?

A cég kondíciójavító terveinek részeként a Tesco Szlovákiából való távozásának lehetőségét fontolgatják az anyagi gondokkal küzdő brit üzlethálózat menedzserei.

Elhagyhatja Oroszországot a Moszkvában őrizetbe vett ukrán parlamenti képviselő

Twitter/benjaminkanarek

Olekszij Honcsarenkót vasárnap vitték be az egyik moszkvai rendőrőrsre arról a gyászmenetről, amelyen az ellenzék szervezésében tízezrek emlékeztek Borisz Nyemcovra.

ENSZ: hatezernél többen haltak meg a kelet-ukrajnai harcokban

A szervezet szerint a nemrég életbe lépett tűzszünetet megelőző hetekben civilek és katonák százainak életét követelték a fellángoló harcok, mindenekelőtt a volt donyecki repülőtérnél és Debalceve térségében.

Ötven éve nem látott áradások Spanyolországban

YouTube screenshot

Ötven éve nem volt akkora áradás Észak-Spanyolországban, mint az utóbbi napokban. Az Ebro menti településeken több ezer ember várja bizonytalanságban, hogy el kell-e hagynia otthonát, az árvíz egy emberéletet is követelt.

Görögország: ha lesz reform, lesz pénz is

A nemzetközi hitelezők már márciusban átutalhatják az országnak nyújtott pénzügyi mentőcsomagból megmaradt 7,2 milliárd euró egy részét, ha Athén elkezdi bevezetni a szükséges reformokat.

Kaszparov szerint Nyemcov meggyilkolásával szertefoszlott a békés átmenet reménye

freedigitalphotos/Pong

Az ellenzéki személyiség véleménye az, hogy a jövőben akár erőszakos tömegfelkelésre is számítani lehet Oroszországban.

Vilmos herceg kínai kapcsolatokat ápol

A pekingi látogatáson tartózkodó Vilmos herceg személyesen nyújtotta át hétfőn II. Erzsébet brit királynő meghívását a kínai elnöknek.

Romániába disszidált két orosz medve

MTI/Földi Imre

Gazdáik nagyon rosszul bántak velük, de most vége a megpróbáltatásoknak.

Észak-Korea ismét az Egyesült Államokat fenyegeti

Észak-Korea kilőtt két rövid hatótávolságú rakétát partjaitól keletre a tengerbe.

Ötödször emlékeznek meg a lengyelek a "nácik cinkosairól"

Miközben Lengyelországban egyre elterjedtebb az úgynevezett elátkozott katonák emlékezete, addig az orosz kormánylap a nácik cinkosainak nevezte őket.

Felvette egy kamera a Nyemcov-gyilkost! - videón a kivégzés

Egy orosz televíziós csatorna hírportálja szerint egy utcai kamera rögzítette az orosz ellenzéki vezető elleni merényletet, a felvételt közzé is tették. Egyre erősebb a gyanú, hogy kormányzati megrendelés állhat a leszámolás hátterében.

Először tüntetett a Pegida Nagy-Britanniában

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Mintegy 800, az iszlamizálódás ellen tüntetővel szemben mintegy kétezren vonultak fel rendőrségi források szerint. Több, a Pediga-tüntetésén részt vevőt rendőrök vittek el.

Aknatámadásban meghalt egy fotóriporter és egy ukrán fegyveres

A fotóriportrer a Szegodnja című napilap munkatársa volt, a fegyveres pedig a szélsőségesnek tartott radikális Jobboldali Szektor (PSZ) szervezet tagja.

Nyemcov-gyilkosság: mást gyanít az ellenzék és a hatalom

Orosz ellenzékiek és jogvédők megrendelt politikai gyilkosságnak, míg a hatalom képviselői provokációnak tartják Borisz Nyemcov megölését, amelynek az a célja, hogy bizonytalanná tegye a belpolitikai helyzetet Oroszországban.

Öcalan fegyverletételre kéri harcosait

Ezenkívül egy rendkívüli PKK-kongresszus összehívását is szeretné a gerillavezér.

Le Figaro: utódlási harc kezdődhet Iránban

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Hamenei ajatolláh egy évtizede szenved rákban, s ez soha nem volt titok az iráni médiában. Az orvosok úgy becsülik, hogy a 76 éves iráni vezető még két évig élhet.

Terrorszervezetnek nyilvánította a Hamászt egy egyiptomi bíróság

Terrorcsoportnak nyilvánította a Hamász radikális palesztin szervezetet szombaton a sürgős ügyekben eljáró kairói különleges bíróság, tovább mélyítve ezzel a feszültséget Egyiptom és a szomszédos Gázai övezetet uraló iszlamisták között.

Menekülteket mentettek Románia partjainál

freedigitalphotos.net/tiverylucky

Hetven, többségében Szíriából és Irakból érkezett menekültet mentett ki szombaton a román parti őrség a Fekete-tengeren.

A helyszínen emlékeznek a moszkvaiak

A moszkvaiak a gyilkosság helyszínén emlékeznek Borisz Nyemcovra, a főváros eközben a hatályos jogszabályok ellenére engedélyezte a vasárnapra meghirdetett ellenzéki gyászmenetet.

Öngyilkos lett Janukovics egykori szövetségese

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Öngyilkosságot követett el szombatra virradó éjjel Mihajlo Csecsetov volt ukrán frakcióvezető-helyettes, Viktor Janukovics megbuktatott államfő egykori szövetségese, aki ellen bűnvádi eljárás volt folyamatban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.