Tüsihaj, tetkó, testékszer mostantól az ördögimádás jelképei Iránban

freedigitalphotos/Stuart Miles

Tilos férfiaknak tüskésre vágatniuk a hajukat, mert az ördögimádást sugall. Ugyancsak tilos férfiaknak tetováltatniuk magukat és testékszert viselniük.

Fura magyarázat a finnektől - egymillió tartalékosnak küldenek levelet

A hadsereg szóvivője azt mondta, hogy a levélküldés a korábbi sorkatonákkal való kapcsolattartást hivatott javítani, és elsősorban a fegyveres erők létszámának és költségvetésének csökkentése és a hadkiegészítő parancsnokságok ezzel kapcsolatos átszervezése indokolja.

Európai Parlament: a magyar nyilatkozatok miatt terítékre kerül a halálbüntetés

Csütörtök délután folytat vitát az Európai Parlament (EP) igazságügyi bizottsága (LIBE) arról, hogy milyen következményekkel járhatna, ha valamely tagállam a halálbüntetés újrabevezetéséről döntene.

Az Interpol is keresi Markó Attila volt RMDSZ-képviselőt

A vádirat szerint 85 millió euró kárt okoztak az államnak azáltal, hogy a piaci értéknél jelentősen magasabb kártérítéseket ítéltek meg a kommunizmus idején államosított ingatlanokért.

hirdetés

Liberman jobboldali izraeli politikus ellenzékbe vonul

Avigdor Liberman, a Jiszráél Béténu (Izrael a Hazánk) nevű párt elnöke visszaadja a külügyminiszteri tárcát, és nem vesz részt pártjával a következő izraeli kormánykoalícióban.

Nepáli földrengés: hazahozták a másfél éves magyar kislányt

Hazaérkezett Nepálból hétfőn a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 nevű mentőcsapata, amelynek tagjai csaknem egy héten keresztül segítettek a földrengés áldozatainak orvosi ellátásában.

Nepáli földrengés: az EU további segítséget nyújt

További 16,6 millió euró (közel 5 milliárd forint) pénzügyi támogatást hagyott jóvá a földrengés sújtotta Nepál számára hétfőn az Európai Bizottság.

Öngyilkos merényletet Damaszkuszban

Egy fegyveres csoport egyik tagja robbantotta fel magát a főváros sűrűn lakott kereskedelmi negyedében.

Aknára hajtott egy ukrán harcjármű - meghaltak a felderítők

A felderítő járőr járműve Luhanszktól nyugatra, a frontvonalnál lévő Popaszna körzetében, Katerinyivka falunál egy földúton hajtott aknára.

Benzinkútrablók lőttek agyon két rendőrt Kijevben

Két rendőr életét vesztette, három pedig lőtt sebekkel kórházba került hétfőre virradóra Kijevben, amikor fegyveres benzinkútrablók üldözése közben utóbbiak rájuk lőttek.

Putyinnak "ajándékoznák" Zemant

Vlagyimir Putyin orosz államfőnek "ajándékozná" Milos Zeman köztársasági elnököt a cseh művészek egy csoportja.

Több mint 50 külföldi halt meg Nepálban

Ötvenhét külföldi halt meg a kilenc nappal ezelőtti, pusztító erejű nepáli földrengésben, 52-en megsérültek, 109-et pedig eltűntként tartanak nyilván.

Világhírű idegsebész is küzd a republikánus elnökjelöltségért

Ben Carson újonc a politikában - ami szerinte előnyére válik -, orvosi sikerei viszont világszerte ismertté tették a nevét. Ő volt az első, akinek fejüknél összenőtt sziámi ikreket sikerült szétválasztania.

Közel 6 ezer illegális bevándorlót gyűjtöttek be hétvégén

Több mint 5800 illegális bevándorlót gyűjtöttek be az olasz hatóságok a hétvégén, és négy mentőművelet még most is folyamatban van.

Kim Dzsong Un nem megy Moszkvába

A névleges államfő képviseli Észak-Koreát Kim Dzsong Un helyett a második világháború európai befejezésének 70. évfordulója alkalmából rendezendő május 9-i ünnepségen Moszkvában.

Véres összecsapások egy görög börtönben

Összecsapások törtek ki vasárnap este egy Pireuszhoz közeli börtönben a rabok között, ketten meghaltak, mintegy húszan megsebesültek, egy részük súlyosan.

Bezárattak egy thaiföldi ellenzéki televíziót

A thaiföldi katonai vezetés bezáratott egy ellenzéki televíziót, a médiahatóság (NBTC) hivatalos indoklása szerint a Peace TV a nyugalom megzavarására alkalmas tartalmat sugárzott.

Lövöldözés egy Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállításon: két halott

Lövöldözés volt egy Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállításon Dallas egyik külvárosában helyi idő szerint vasárnap este egy rendezvényközpont mellett; ketten meghaltak, az épületet lezárták, a környéket kiürítették.

Németországba érkezett az Éjszakai Farkasok egy csoportja

Átkelt a német határon vasárnap este a Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közel álló radikális nacionalista szervezetként számon tartott Éjszakai Farkasok motoros klub tagjainak egy csoportja.

Ismét elszabadultak az indulatok az etióp zsidók tel-avivi tüntetésén

Könnygázt és hanggránátokat vetett be az izraeli rendőrség a rendőri rasszizmus és erőszak ellen Tel-Aviv belvárosában tüntető etióp zsidókkal szemben, miután ismét erőszakossá vált egy tiltakozó megmozdulás.

Feloldották az éjszakai kijárási tilalmat Baltimore-ban

Feloldotta az éjszakai kijárási tilalmat vasárnap Baltimore polgármestere, miután a városban lecsillapodtak a kedélyek a hét eleji zavargások óta.

AI: Egyiptomban bebörtönzik a rendszerkritikus újságírókat

Az Amnesty International (AI) emberjogi szervezet szerint Egyiptomban szabadságukat és életüket teszik kockára azok az újságírók, akik vitatják a kormány narratíváját.

Lármafákkal világítanák ki Székelyföld határait

Lármafákkal, őrtüzekkel kívánja kivilágítani Székelyföld természetes, történelmileg kialakult határait 2015. október 25-én a Székely Nemzeti Tanács (SZNT). Még a műholdakról is látszana a fénycsík.

Velencei Bizottság: Kelemen Hunor levelét megírta

Levélben tájékoztatta Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Gianni Buquicchiót, a Velencei Bizottság elnökét a romániai magyarságot ért jogsérelmekről.

68 kulturális örökségi helyszín károsodott Nepálban

A nepáli régészeti hatóság első felmérése szerint mintegy 60 templom teljesen megsemmisült az április 25-i földrengésben, a katasztrófában 68 kulturális örökségi helyszín és több mint 200 műemlék szenvedett károkat.

Cameron: "nem leszek olyan kormány miniszterelnöke, amely nem ír ki EU-népszavazást"

Stratégiája szerint újra kell tárgyalni Brüsszellel Nagy-Britannia és az Európai Unió viszonyrendszerét, egyezségre kell jutni, és ennek az egyezségnek az alapján kell kiírni a népszavazást.

Újra működik forródrót a NATO és az orosz katonai erők vezetése között

A közvetlen távközlési kapcsolatot német kezdeményezésre építették ki.

Merkel Dachauban: a zsidóság a német önazonosság része

A zsidó élet a német önazonosság része, a diszkriminációnak, a kirekesztésnek és az antiszemitizmusnak pedig nincs helye Németországban.

8 nap után újabb túlélőket találtak a romok alatt

Élve szabadítottak ki három embert a romok alól Nepálban a pusztító, több mint hétezer ember halálát követelő földrengés után nyolc nappal.

Tízmillió forinttal segít az ökumenikus segélyszervezet

Nemzetközi összefogéás keretében olyan segélyszervezetekhez juttatják el a magyarországi adományokat, amelyek nepáli helyismerettel rendelkeznek.

Külföldi hegymászók holttestére bukkantak

Ötven ember, köztük több külföldi hegymászó holttestére bukkantak a hatóságok Nepálban egy lavina sújtotta területen. A pusztító erejű földrengés halálos áldozatainak száma az ázsiai országban már meghaladja a hétezret.

Magyarok is csatlakoztak az Éjszakai Farkasokhoz

Csehországban folytatták több helyen botrányt kavaró "győzelmi útjukat" szombaton az Éjszakai Farkasok nevű orosz motorosklub tagjai.

Marosvásárhelyi utcanévtáblák: fenyegetésért perelik a rendőrfőnököt

Fenyegetésért tett büntető feljelentést, és indított erkölcsi kártérítési polgári pert Valentin Bretfelean marosvásárhelyi rendőrparancsnok és a helyi rendőrség ellen 12 olyan marosvásárhelyi személy, aki felszólítást kapott, hogy távolítsa el a házáról a kétnyelvű utcanévtáblát, de nem tette ezt meg.

A gyermekek jogaiért emelt szót az RMDSZ nőszervezete

Európai jogállamban elfogadhatatlan, a gyermekek alapvető jogait sértő eljárásnak minősítette a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nőszervezete azt, hogy több székelyföldi elöljárónál kiskorú gyermekeik jelenlétében, hajnalban végzett házkutatásokat a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Merkel a németek különleges felelősségéről

Néhány nappal a második világháború befejeződésének 70. évfordulója előtt a német kancellár óvott attól, hogy pontot tegyenek a történtek végére.

Ponta: Európa nem építhet falakat a bevándorlók elé

"Az Európai Uniónak meg kell értenie, hogy nem építhet falakat a hátrányos helyzetű országokból menekülő bevándorlók elé, hanem segítenie kell társadalmi beilleszkedésüket."

Civilek haltak meg egy szíriai légicsapásban

Legalább 52 polgári személy halt meg Szíriában, amikor a dzsihadisták ellen harcoló szövetséges erők egy falut bombáztak az ország északi részén.

Madárinfluenza: szükségállapotot hirdettek Iowában

Szükségállapotot hirdettek pénteken az egyesült államokbeli Iowában is a madárinfluenza-járvány rohamos terjedése miatt.

Rakéta csapódott egy bengázi egészségügyi központba

Rakéta csapódott be a kelet-líbiai Bengáziban egy egészségügyi központba, és kioltotta három ember életét. A rakétatámadásban heten megsebesültek.

Újabb túszokat szabadítottak ki a Boko Haram karmai közül

A nigériai hatóságok 234 nőt és gyereket szabadítottak ki a Boko Haram iszlamista fegyveres csoport fogságából az ország északkeleti részén, Sambisa erdőségben.

Hazaszállították a kivégzett ausztrálok holttestét

Megérkezett Sydneybe szombaton az Indonéziában drogcsempészet miatt kivégzett ausztrál állampolgárok holttestét és a hozzátartozóikat szállító repülőgép.

Betiltják a nem állami időjárás-jelentéseket Kínában

Aki mégis időjóslásra adná a fejét, azt akár 50 ezer jüanos (mintegy 2,2 millió forint) büntetéssel is sújthatják.

Emberöléssel vádolják a baltimore-i rendőröket

A 25 éves afroamerikai fiatalember az eljárás során súlyos nyakgerinc-sérülést szenvedett, amelybe egy hét múlva belehalt.

Május 1.: Erőszakkal oszlatta fel az ellentüntetőket a cseh rendőrség Brünnben

Könnygázzal és gumibotokkal oszlatta fel a cseh lovasrendőrség azokat az ellentüntetőket, akik a dél-morvaországi Brünnben megpróbáltak megakadályozni a szélsőjobboldali Munkásifjúság (Delnická mládez) szervezet tüntetőinek menetelését a városközponton keresztül.

Május 1.: Marine Le Pen beszédébe előbb az apja, majd a Femen mellei szóltak bele

Miután Marine Le Pen belekezdett a beszédébe pénteken a párizsi Opera előtti téren, három félmeztelen nő a testén Heil Le Pen felirattal, kezében megafonnal megjelent egy erkélyen.

Nepáli földrengés: a KKM egy másfél éves magyar kislány hazautazását segíti

Egy másfél éves magyar kislány hazautazását szervezte meg Nepálból a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a konzuli együttműködés lehetőségét kihasználva.

Szélsőséges tüntetők rendőrökkel csaptak össze az expo-ellenes megmozduláson

Rendőrök és szélsőséges tüntetők összecsapásába torkollott a pénteken megnyitott világkiállítás, az Expo 2015 ellen rendezett tiltakozó akció Milánó utcáin.

Nepáli földrengés: videóra vették, amint egy leomló épület maga alá temeti az embereket

Sajnos már hatezer fölé emelkedett a nepáli földrengés halálos áldozatainak száma, a sérülteké pedig lassan elér a 14 ezret is. Elképesztő, min mentek keresztül. Videók!

Begyorsult a baltimore-i fekete-ügy

Az ügyészséghez került a rendőrségi nyomozati anyag a baltimore-i fekete fiatalember ügyében.

Május 1. - lekefirezték a Kommunista Párt elnökét

Provokátorokat vettek őrizetbe a kommunisták ukrajnai rendezvényén.

Ausztria ellen is kémkedett a német hírszerzés közreműködésével az NSA

Az utóbbi napokban közölt német lapjelentések szerint az NSA évekig visszaélt a BND-vel 2002-ben a terrorellenes küzdelemről kötött megállapodással.

Kis kínai látni nagy üzlet harci drónokban

A jelentős külföldi keresletnek betudhatóan Kína növelni kívánja a katonai célra használt drónok kivitelét; az országban minden korábbinál nagyobb energiát fordítanak a kutatásra és fejlesztésre ezen a területen.

A németek csúnyán bebukták az NSA-ügyet

Német lapértesülés szerint az NSA Párizs és Brüsszel ellen kémkedett a német hírszerzés közreműködésével.

Világkiállítás - Utolsó percig tartó munkával készülnek a pénteki megnyitóra

Az Andrea Bocelli vezette szabadtéri koncerttel ünnepelte meg csütörtök este Milánó városa az Expo2015 világkiállítás május elsejei megnyitását, amelyet tüntetések és főleg az utolsó percig tartó lázas munka kísért a résztvevő országok pavilonjaiban.

Jeruzsálemben tüntettek az etióp bevándorlók

Több rendőr és demonstráló megsebesült a csütörtök este Jeruzsálemben a megkülönböztetésük ellen felvonuló etióp származású zsidók erőszakossá vált tüntetésén.

Moszkvában temették el II. Miklós orosz cár nagybátyját

Az orosz főváros első világháborús hősi temetőjének kápolnájában helyezték végső nyugalomra csütörtökön II. Miklós orosz cár nagybátyja, ifjabb Nyikolaj nagyherceg és felesége maradványait.

Orosz hadihajók akadályozzák egy tenger alatti vezeték építését

Bekérették Oroszország vilniusi nagykövetét a litván külügyminisztériumba, ekképpen tiltakozva az ellen, hogy orosz hadihajók állítólag szándékosan akadályozzák egy tenger alatti áramvezeték építési munkálatait.

Befejeződött a maláj utasszállító áldozatainak hazaszállítására szervezett misszió

Befejeződött a tavaly júliusban lezuhant malajziai repülőgép áldozatainak hazaszállítására szervezett misszió Kelet-Ukrajnában, a lezuhanás körzetében.

Az FBI segített egy túsz családjának a váltságdíj kifizetésében

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) 2012-ben segédkezett abban, hogy a Pakisztánban januárban egy dróncsapás által véletlenül megölt amerikai túsz, Warren Weinstein családja váltságdíjat fizessen az őt fogva tartó al-Kaida terrorhálózatnak, ami ellentmond a terroristák zsarolásának teljesítését elvető hivatalos washingtoni álláspontnak.

Ipari kémkedés gyanúja miatt feljelentést tesz az Airbus

Feljelentés tesz Németországban az Airbus csoport ipari kémkedés gyanúja miatt az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és a német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) együttműködéséről szóló hírek alapján.

Iohannis a hírszerzés volt vezetőjét jelölte washingtoni nagykövetnek

George Maiort, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) volt igazgatóját jelölte washingtoni nagykövetnek Klaus Iohannis román államfő csütörtökön.

Ferenc pápa egy év alatt 1,5 millió eurót adományozott a rászorulóknak

A pápa által a szegényeknek küldött pénz fejenként nem ér el soha tetemes összeget, a cél inkább az, hogy minél több embernek azonnali anyagi segítséget tudjanak nyújtani.

Nőket és gyerekeket szabadítottak ki a Boko Haram fogságából

Ismét elrabolt nőket és gyerekeket - összesen 160 embert - szabadított ki a nigériai hadsereg az ország északkeleti részén fekvő Sambisa erdőségben a Boko Haram iszlamista csoport fogságából.

Házi őrizetben a csíkszeredai polgármester és alpolgármester

A bukaresti törvényszék házi őrizetbe helyezte csütörtökön Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és helyettesét, Szőke Domokos alpolgármestert.

Harci bevetésekben vesznek részt amerikai erők az afgán tálibok ellen

Az amerikai erők rendszeresen hajtanak végre légicsapásokat tálibok ellen és különleges műveleti egységeket is küldenek harci övezetekbe, annak ellenére, hogy Barack Obama elnök hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy az Egyesült Államok befejezte a felkelők elleni háborút Afganisztánban.

Októberre halasztották a marosvásárhelyi előválasztást

Az erdélyi magyar pártok Maros megyei szervezeteinek a vezetői csütörtökön közös megegyezéssel októberre halasztották annak az előválasztásnak a megtartását, amelyen Marosvásárhely közös magyar polgármesterjelöltjét választják ki a 2016 nyarán tartandó önkormányzati választásokra.

Sem a szlovén, sem a horvát államfő nem utazik Moszkvába

Nem vesz részt Borut Pahor szlovén államfő a május 9-i moszkvai győzelem napi ünnepségeken, amelyekre Vlagyimir Putyin orosz elnöktől kapott meghívást. Szlovéniát a külügyminiszter, Karl Erjavec fogja képviselni az eseményen.

Kimentették Török Zsoltot a Mount Everest alaptáborából

A külügyi kommüniké nem nevezte meg az aradi hegymászót, de egyértelműen a felszerelése nélkül maradt Török Zsoltról van szó.

Iszlamista merényletet hiúsítottak meg Németországban

Németországban szélsőséges iszlamisták pokolgépes merényletét hiúsították meg a hatóságok csütörtökre virradó éjjel egybehangzó sajtójelentések szerint.

Romániában 32 ezer közigazgatási köztisztviselő általános sztrájkot tart

Romániában 32 ezer közigazgatásban dolgozó köztisztviselő béremelést követelve tart általános sztrájkot csütörtökön, egyes polgármesteri hivatalokban szinte teljesen leállt a munka.

Lemondott a lengyel igazságügyi miniszter

Cezary Grabarczyk lengyel igazságügyi miniszter az állítólag szabálytalanul szerzett fegyvertartási engedélye ügyében ellene folyó ügyészségi eljárás miatt távozik.

Észak-Koreának 5 év múlva akár 100 atombombája is lehet

A közelmúltban készült műholdképek tanúsága szerint az észak-koreai rezsim legfőbb plutóniumforrásának tartott jongbjoni atomreaktor kis intenzitással vagy időszakosan felújította tevékenységét.

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság nem hajlik a méreginjekció betiltására

A bírák nem értenek egyet azzal a keresettel sem, amely szerint az ítélet-végrehajtásnak ez a módja alkotmányba ütköző volna.

Továbbterjedt a tiltakozási hullám Baltimore-ból

Több amerikai nagyvárosban nagyszabású tiltakozásokat tartottak szerdán a túlzott rendőri erőszak ellen.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.