Melegfelvonulás és ellentüntetés Bukarestben

freedigitalphotos.net/criminalatt

A kirívó öltözetű, élénk színű ruhákban táncoló, szivárványszínű óriászászlót hordozó demonstrálók között Remus Cernea képviselő, a melegjogok egyik következetes szószólója és Paul Brummel, Nagy-Britannia bukaresti nagykövete is felvonult, utóbbi felesége és kisfia társaságában.

Brutális baleset: öten meghaltak egy ausztriai vasúti kereszteződésben

Vasúti kereszteződésen áthaladó hétszemélyes autó ütközött össze egy személyvonattal péntek este a felső-ausztriai Purgstall an der Erlauf településen. A szerencsétlenségben két felnőtt és három gyermek meghalt, és tovább három gyermek súlyosan megsérült.

Videó: nem tudta végignézni, hogy meghalhat a kutya...

Hősként tisztelik azt a kolumbiai rendőrt, aki saját biztonságával mit sem törődve egy áradó folyóba vetette magát, hogy megmentse egy bajba jutott kutya életét.

Utasok közé ültetik az ebolás holttesteket

A holttesteket felöltöztetik és tömegközlekedési eszközön szállítják, ez a gyakorlat pedig a járvány súlyosbodásához vezethet Guineában.

hirdetés

Nyilvánosságra hozták Hillary Clinton több e-mailjét

Nem tartalmazott terhelő, Hillary Clinton elnöki ambícióit veszélyeztető információkat az a 296 e-mail, amelyet pénteken hozott nyilvánosságra az amerikai külügyminisztérium a volt tárcavezető magánarchívumából az Egyesült Államok bengázi képviselete elleni terrortámadás körüli időszakból.

Moszkva szerint az EU hagyja széthúzni Európát

freedigitalphotos/Danilo Rizzuti

Az Európai Unió keleti partnerségi csúcstalálkozójának résztvevői elmulasztották az újabb lehetőséget Európa mélyülő megosztottságának megakadályozására, véli az orosz külügyminisztérium.

Amerikai-kubai viszony - Közelednek az álláspontok

Nem tudtak megállapodni a nagykövetségek kölcsönös megnyitásáról az Egyesült Államok és Kuba diplomatái a pénteken lezárult, kétnapos washingtoni tárgyalásaikon, de az álláspontok közeledéséről és produktív párbeszédről számoltak be.

Az AI szerint súlyos háborús bűnöket követnek el Kelet-Ukrajnában

freedigitalphotos/dan

Az ukrán védelmi minisztérium cáfolja az Amnesty International értesüléseit a foglyok kínzásáról.

Obama: Iránnak nem lehet nukleáris fegyvere

Barack Obama amerikai elnök kategorikus kijelentést tett New Yorkban, az Adas Israel zsidó hitközségnél tett látogatásakor.

Ausztrália kiadja a háborús bűnös Dragan kapitányt

freedigitalphotos/olovedog

A horvát igazságügyi minisztérium pénteken megerősítette, hogy Ausztrália június 15-ig kiadja Horvátországnak a háborús bűnökkel vádolt szerb Dragan Vasiljkovicot, akit "Dragan kapitány" néven is ismernek.

Cameron: a szabad munkaerőmozgás elvét nem ekkora migrációra találták ki

Tavaly csaknem 90 ezren érkeztek Nagy-Britanniába úgy, hogy nem volt állásuk, és ők a jelenlegi helyzet alapján már érkezésük napjától hozzáfértek a "nagyon nagyvonalú" brit szociális ellátórendszerhez.

II. világháborús sírt találtak Bosznia-Hercegovinában

freedigitalphotos.net/africa

A kelet-bosznia-hercegovinai Zvornik környékén körülbelül 20 személy földi maradványait fedték fel egy építkezési területen.

Fokozott ellenőrzés várható az utakon Burgenlandban

Fokozott ellenőrzés várható az utakon Burgenlandban a pünkösdi hosszúhétvégén, mivel az ünnepnapok alatt többen utaznak el, megnő a közúti balesetek száma is.

Megfulladt egy fiatal pár az autójukban

Egy Kentucky állambeli pár pásztoróra közben vesztette életét egy autó hátsó ülésén.

Robotot ölt a nyugdíjas

Twitter user @@SEBLASD

Egészségügyi vészhelyzet miatt érkeztek, de erre nem számítottak a rend őrei.

Vádat emeltek hat baltimore-i rendőr ellen egy fekete őrizetes halála miatt

A vádesküdtszék vádat emelt csütörtökön hat baltimore-i rendőr ellen egy fekete fiatalembernek, Freddie Graynek az őrizetbe vétel után bekövetkezett halála miatt.

Tüntetők gumiabroncsokat égettek a kijevi parlament előtt

freedigitalphotos.net/xedos4

A devizahitelesek megsegítéséért tüntettek csütörtökön Kijevben az ukrán parlament előtt, miközben a parlament a valutában felvett hitelek hrivnyára történő átváltásáról szóló törvényjavaslatot vitatta meg.

Május végén nyit az új World Trade Center kilátótere

Csaknem 14 évvel a New York-i terrortámadás után május 29-én megnyílik az új, One World Trade Center kilátótere a látogatók számára.

Az olaszok szerint nem volt Tunéziában a merénylet egyik gyanúsítottja

freedigitalphotos.net/Naypong

A milánói ügyészség csütörtökön közölte, kizártnak tartja, hogy Tunéziában volt a tuniszi Bardo Múzeum elleni terrortámadás napján Abdel Magíd el-Tavíl, aki Tunézia szerint a merénylet egyik kitervelője és elkövetője.

Modern katakombatemetőt építenek Jeruzsálemben

A nagyvilágban szétszórtan élő zsidók segítségével gyűjtik össze a több mint 20 ezer halott befogadására alkalmas hatalmas, többszintes, liftes temetői rész felépítéséhez szükséges pénzt.

Németországban vádat emeltek két hazatérő szélsőséges iszlamista ellen

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

A hatóságok szerint terrorista kiképzésben részesültek az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egy szíriai táborában, harci tapasztalatot szereztek, majd visszatértek Németországba.

Obama taktikai kudarcnak nevezte Ramádi elestét

Taktikai kudarcnak nevezte Ramádi nyugat-iraki városnak az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet általi elfoglalását Barack Obama amerikai elnök a The Atlantic magazinban csütörtökön közölt interjújában.

Drón csapódott egy autó szélvédőjének egy német autópályán

freedigitalphotos.net/dan

Egy alacsonyan szálló, távirányítású repülő szerkezet csapódott egy autó szélvédőjének a németországi A40-es autópályán.

A délkelet-ázsiai migrációs válság miatt emelte fel hangját az EP

Thaiföldet és Mianmart is határozatban szólította fel csütörtökön az Európai Parlament (EP), hogy segítsenek véget vetni a rohingja kisebbség üldöztetése és az embercsempészek tevékenysége miatt kialakult migrációs válságnak.

Times: Cameron "különleges EU-státust" akar Nagy-Britanniának

freedigitalphotos.net/Rawich

David Cameron brit miniszterelnök "különleges státust" akar kivívni Nagy-Britanniának az Európai Unión belül, és azt is követeli Brüsszeltől, hogy rögzítsék, az euró nem az EU egységes valutája.

Németországban kémkedéssel vádolják Erdogan korábbi tanácsadóját

Kémkedés miatt vádat emeltek Németországban Recep Tayyip Erdogan török államfő egy korábbi tanácsadója ellen csütörtökön.

Bűncselekmény a bevándorlók illegális munkavállalása Nagy-Britanniában

Forrás: Wikipedia

Bűncselekménnyé nyilvánítja a brit kormány az olyan bevándorlók munkavállalását és foglalkoztatását, akiknek nincs tartózkodási jogcímük Nagy-Britanniában.

Gripen-baleset: folytatódnak a vizsgálatok Cáslavban

Csütörtökön várhatóan egész nap még a helyszínen lesznek a szakértők, majd laboratóriumi vizsgálatok következnek. Hogy mikor zárul le az egész ügy kivizsgálása, azt még nem tudni.

Burgenland már bokáig áll a vízben

freedigitalphotos.net/khuruzero

Pincéket és utcákat árasztott el a szakadó eső Burgenland déli részén, ezért szerda éjszakába nyúlóan hatvanhat tűzoltó volt bevetésen a tartományban.

Az Emberi Jogok Európai Bírósághoz fordult a református egyház

Nem maradt más lehetőségük a Székely Mikó Református Kollégium ingatlanai tulajdonjogának a rendezésére.

A brit kormány bekeményít - íme a migránsmunkások kriminalizálása

freedigitalphotos/pakorn

Bűncselekménnyé nyilvánítják az olyan bevándorlók munkavállalását és foglalkoztatását, akiknek nincs tartózkodási jogcímük Nagy-Britanniában.

Amerikai-izraeli fegyverüzletet hagyott jóvá a Pentagon

Az izraeli hadseregnél hangsúlyozták, hogy az üzletnek semmi köze az iráni atomról megkötendő egyezséghez.

Még mindig helyszínelik a totálkárosra tört Gripent

A magyar és a cseh szakértők csütörtökön folytatják a cáslavi katonai repülőtéren kedden balesetet szenvedett magyar vadászgép átvizsgálását, illetve a helyszínelést.

Obama: a klímaváltozás veszélyezteti a nemzetbiztonságot

Facebook Barack Obama

Fogy az idő arra, hogy meg lehessen birkózni a klímaváltozás megfordíthatatlanná váló következményeivel, a szélsőséges időjárás és a tengerszint emelkedése pedig nemzetbiztonsági fenyegetést jelent, mert növeli a globális instabilitás és konfliktus veszélyét.

Megvan a korrupcióért elítélt román közigazgatási miniszter utóda

Sevil Shhaideh eddigi államtitkárt nevezte ki közigazgatási és regionális fejlesztési miniszterré Klaus Iohannis román államfő szerdán, miután felmentette tisztségéből a tárca éléről lemondott Liviu Dragneát, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvezető elnökét.

Ukrajna felbontja katonai együttműködési egyezményét Oroszországgal

freedigitalphotos.net/tongdang

Ukrajna felbontja 1993. május 26-a óta érvényben lévő katonai-műszaki együttműködését Oroszországgal.

Kijev terrorizmussal gyanúsítja az elfogott orosz katonákat

A két orosz katona szombaton esett fogságba a Luhanszk közelében lévő Scsasztya településnél, a frontvonal ukrán ellenőrzés alatti oldalán. Az ukrán fegyveres erők tagjaival vívott tűzharcban sebesültek meg, ami közben egy ukrán katona életét vesztette, egy másik pedig szintén megsebesült.

Őrizetbe vették Milánóban a tunéziai merénylet egyik feltételezett elkövetőjét

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Az olasz hatóságok a Milánóhoz közeli Gaggianóban elfogták Abdel-Magíd et-Tavílt, akit a tuniszi Bardo Múzeumban március 18-án elkövetett terrortámadás egyik kitervelőjének és végrehajtójának tartanak.

Murszi-ellenes bíró lett az új egyiptomi igazságügyi miniszter

Mohamed Murszi iszlamista exállamfővel és a mögötte álló Muzulmán Testvériséggel szembeni ellenséges hozzáállásáról ismert bírót, Ahmed ez-Zendet nevezték ki új egyiptomi igazságügyi miniszternek szerdán.

Szakértők vizsgálják a magyar vadászgép balesetét Cáslavban

freedigitalphotos/Ambro

Magyar szakértők szerda reggel csatlakoztak cseh kollégáikhoz, akik a cáslavi repülőtéren már kedd este óta vizsgálják a magyar vadászgép balesetének helyszínét és magát a gépet. A gép javíthatatlan.

"Fölösleges megalázás a buszos elkülönítés"

Az izraeli hatóságok bevezették, majd egy nappal később fel is függesztették azt a rendelkezést, amely szerint elkülönítenék egymástól a ciszjordániai buszjáratokon közlekedő zsidókat és palesztinokat egy kísérletinek tekinthető, három hónapra szóló szabály értelmében.

A palesztinok megpróbálják felfüggesztetni Izrael FIFA-tagságát

Fotó: Twitter/FIFA

A válság megoldására Joseph Blatter FIFA-elnök a térségbe utazott, ahol kedden Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel egyeztetett, szerdán pedig Mahmúd Abbász palesztin elnökkel találkozik.

Iparszövetség: Nagy-Britanniának az EU-ban kell maradnia

A Brit Iparszövetség (CBI) elnöke szerint a brit gazdaságban működő vállalatoknak ezt a véleményt mind hangosabban kell képviselniük.

Kim Dzsong Un nem kér Ban Ki Munból

freedigitalphotos/Photokanok

Észak-Korea lemondta az ENSZ-főtitkár látogatását. Az északiak nem adtak magyarázatot az utolsó pillanatban született változtatásra.

Izrael: a feketék felszállhatnak erre a buszra, a még feketébbek nem

Az izraeli hatóságok elkülönítik egymástól a ciszjordániai buszjáratokon közlekedő zsidókat és palesztinokat egy kísérletinek tekinthető, három hónapra szóló szabály értelmében.

Németországot újabb vasúti sztrájk bénítja

freedigitalphotos/master isolated

A mozdonyvezetők szakszervezete (GDL) szerdán újabb sztrájkot kezdett a Deutsche Bahn (DB) vasúttársaság személyszállítási ágazatában.

Amerika Kapitány póló volt a lángoló roncsból sérülteket mentő katonán

Egy szolgálaton kívüli katona orra előtt történt egy súlyos autóbaleset Észak-Karolinában. A százados Amerika Kapitány pólóban mentette meg a lángoló autósokat.

Kongresszusi meghallgatás: nyíltan kell tisztázni az amerikai-magyar viszony vitáit

freedigitalphotos/Stuart Miles

Az Egyesült Államok és Magyarország szövetségesek, akiknek nyíltan kell tisztázniuk egymás között a felmerülő vitás kérdéseket.

Porosenko a BBC-nek: Oroszország nyári offenzívára készül

Hozzátette: Ukrajna nem Oroszország által támogatott szeparatistákkal harcol, hanem "tényleges háborúban" áll Oroszországgal.

Befejezték a francia légikatasztrófa áldozatainak azonosítását

freedigitalphotos.net/koko-tewan

A halottak földi maradványait átadták a családoknak, így a katasztrófa után csaknem két hónappal meg lehet tartani a temetéseket.

Putyin az orosz nyelv tisztasága mellett kardoskodott

freedigitalphotos.net/creativedoxphoto

Vlagyimir Putyin orosz elnök tisztább, idegen szavaktól mentes orosz köznyelv mellett kardoskodott kedden.

Betilthatják a "nem kívánatos" külföldi szervezeteket Oroszországban

A jogszabály alapján azokat a nem kormányzati szervezeteket (NGO) nyilváníthatnák nem kívánatosnak, amelyek "veszélyeztetik Oroszország alkotmányos rendjének alapjait, védelmi képességeit és biztonságát".

Tűz alá került az EU burundi képviselete

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A rendőrök könnygázt vetettek be a tiltakozó tömeg feloszlatására. Az EU egyik helyi illetékese azt követelte, hogy a kelet-afrikai ország kormánya biztosítson magasabb fokú védelmet a missziónak.

Timmermans: helytelen a bevándorlás és a terrorizmusveszély összekapcsolása

Elfogult és félrevezető kérdések alapján nem lehet tisztességes konzultációt folytatni, és ha e konzultáció során a bevándorlást összekapcsolják a terrorizmusveszéllyel, az rosszhiszemű és helytelen dolog - mondta Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke kedden Strasbourgban az Európai Parlament (EP) Magyarországról folytatott vitájában.

Kötelezettségszegési eljárás indult Németország ellen a fuvarozók miatt

EU

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság kedden Németország ellen, a fuvarozókkal szemben megkövetelt minimálbér-szabályok alkalmazása miatt.

Túlfutott a leszállópályán a magyar hadsereg vadászgépe - a pilóták katapultáltak

Túlfutott a leszállópályáján a magyar hadsereg JAS-39 Gripen vadászgépe kedden a Prágától keletre fekvő Cáslav katonai repülőtéren, a pilóták katapultáltak.

Közzéteszik az egykori auschwitzi haláltábor személyzetének teljes listáját

muzeum.de

A lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN) nyilvánosságra hozza az egykori auschwitz-birkenaui náci német koncentrációs tábor személyzetének rendelkezésére álló teljes listáját, az őrök és az SS tagjai mellett a lágerhivatalnokokét és az ápolónőkét is.

Csúnya dolgok történnek Kárpátalján

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) nyilatkozatban ítélte el és a helyi lakosság elleni provokációként értékelte, hogy ismeretlenek aláírás nélküli szórólapokat helyeztek ki a Beregszászi járás egyes magyar településein azoknak a személyeknek a névsorával és elérhetőségével, akik nem vették át katonai behívójukat.

Szoborállítást szigorító törvényt készítenek elő Szerbiában

freedigitalphotos/Simon Howden

Az új jogszabály szerint a jövőben nem lehet másokat sértő emlékművet állítani.

Több mint tízezren imádkoztak Izraelben egy bevásárlóközpont szombati megnyitása ellen

Az ima-tüntetést Izrael ötödik legnagyobb városának egyik ultraortodox negyedében tartották hétfőn a két hónappal ezelőtt átadott, és azóta komoly vallási feszültséget okozó üzletközpont ellen.

Nem lőfegyver okozta a Philadelphiában kisiklott vonat szélvédőjének sérülését

freedigitalphotos/Ambro

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (NTSB) azonban nem zárta ki annak lehetőségét, hogy valamilyen másfajta tárgy csapódhatott az üvegnek.

Iszlám Állam: gyanúsak 18 és 40 év közötti egyiptomi nők

Egyiptomi nők csak hatósági engedéllyel utazhatnak Törökországba, nehogy a dzsihadistákhoz csatlakozzanak.

Volksbank fiókok rablására szakosodott a magyar férfi - elkapták és lecsukják

Tíz év börtönbüntetésre ítéltek első fokon egy magyar férfit több bankrablásért hétfőn Bécsben.

Illegális bevándorlót ünnepelnek az olaszok - kimentett egy fuldokló nőt

Hősként ünnepelnek Olaszországban egy illegális bevándorlót, aki kimentett a Tevere folyóból egy fuldokló nőt Rómában.

192 embert vettek őrizetbe - Twin Peaksnél kezdődött a háború

YT screenshot

Kilenc halálos áldozatot követelt a texasi Wacóban egy fegyveres összecsapás, amelyben legalább öt amerikai motoros banda tagjai estek egymásnak. Az üggyel kapcsolatban 192 embert őrizetbe vettek.

MOGYE-ügy - Magyarok nélkül ünneplik a magyar egyetem alapítása 70. évfordulóját

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar oktatóinak a tiltakozó távolmaradása mellett emlékeznek szerdán az intézményben arra, hogy Mihály román király hetven évvel ezelőtt hozta létre azt a magyar tannyelvű egyetemet, amelyet a MOGYE jogelődjének tekint.

Szakemberhiány, hanyagság, stratégiai hibák és korrupció állhat az űrrakéták kudarca mögött

Facebook esemény

Az orosz űrrakéták felbocsátásának kudarca mögött szakemberhiányt, hanyagságot, a vezetés stratégiai hibáit és korrupciót láttak hétfőn a vezető orosz napilapok és internetes kiadványok és a nekik nyilatkozó szakemberek.

Iohannis: Románia és Magyarország kapcsolata jó, de van még mit csiholni rajta

A román elnök szerint a két országot stratégiai partnerség fűzi össze, de sok mindent lehet javítani.

Ötszázan haltak meg az elmúlt napokban Irakban

freedigitalphotos.net/tongdang

Az iraki hadsereg hadfelszerelését, egyebek közt páncélozott járműveit hátra hagyva menekült el a városból, amely annak ellenére esett el, hogy védői komoly légi támogatást kaptak az Egyesült Államok vezette, az Iszlám Államra csapásokat mérő nemzetközi koalíciótól.

Földnek csapódott gyakorlat közben az amerikai hadiflotta egy repülőgépe

Leszállás közben a földnek csapódott az amerikai tengerészgyalogos hadtest egy Osprey típusú repülőgépe vasárnap Hawaiin, és a baleset következtében egy katona életét vesztette.

Motoros bandák csaptak össze Texasban: kilenc halott

freedigitalphotos.net/dan

Kilenc halálos áldozatot követelt a texasi Wacóban egy fegyveres összecsapás, amelyben legalább három amerikai motoros banda tagjai estek egymásnak.

15-20-szor is behatolt utasszállító gépek komputerrendszerébe

Egy amerikai kiberbiztonsági tanácsadó azt állította a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI), hogy 15-20 alkalommal sikerült behatolnia utasszállító repülőgépek komputerrendszerébe, s az egyik ilyen esetben átvette az ellenőrzést egy hajtómű felett.

Németországban összkonfliktushoz vezetett az új nagyfeszültségű vezeték építése

freedigitalphotos.net/adamr

Marakodás kezdődött Németország három tartománya között arról, hogy merre vezessék az atomerőművek lekapcsolása miatt szükségessé váló új nagyfeszültségű távvezetékeket.

Meg akarta ölni az elnököt egy massachusettsi férfit

Obama elnök egyes jelentések szerint évi 3 ezer halálos fenyegetést kap.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.