Nyolc drogcsempészt kivégeztek Indonéziában

freedigitalphotos.net/koko-tewan

A sortűz általi kivégzésekre helyi idő szerint nem sokkal éjfél után került sor.

Pavelcze László: szinte mindenből hiány van Nepálban

Ivóvízből, fekvőhelyből, sátrakból és tisztálkodó szerekből egyaránt.

Obama: nincs mentség a baltimore-i erőszakra

Az elnök szerint ha az Egyesült Államok komolyan gondolja a probléma megoldását, akkor segítenie kell a rendőrségnek, de ugyanakkor javítania kell az oktatáson és meg kell reformálnia a büntető igazságszolgáltatást is.

Több mint 150 embert menekítettek ki a kigyulladt kompról

Több mint 150 embert menekítettek ki egy kigyulladt kompról körülbelül 18 mérföldre Mallorca partjaitól kedden délután, és fennáll a veszélye, hogy a hajó elsüllyed.

hirdetés

Köztéri installációt avattak a náci rendszer alatt üldözött melegek tiszteletére

A labirintusra emlékeztető installáció 2016 tavaszáig látható Bécsben a Naschmarktnál.

Megpofoztak egy Baltimore-i tüntetőt - mégpedig az anyja

Az internet már megszavazta az év anyukája díjat annak a baltimore-i nőnek, aki felpofozta fiát és hazazavarta, mikor rajtakapta, amint zavarogni készült. Jelenleg rendkívüli állapotot és éjszakai kijárási tilalmat vezettek be Baltimore-ban, készültségben a Nemzeti Gárda.

Bíróság előtt a Deutsche Bank több volt és jelenlegi vezetője

Elkezdődött kedden Münchenben a Deutsche Bank társ-vezérigazgatója, Jürgen Fitschen és négy korábbi kollegája ellen indított büntetőper tárgyalása.

Per indult egy volt román kommunista munkatábor-parancsnok ellen

Megkezdődött Romániában a Ion Ficior volt kommunista munkatábor-parancsnok elleni per, amelyben emberiesség elleni bűncselekményekkel vádolják a 87 éves férfit.

Bolíviai belügyminiszter: nem titkos akció révén távozott Tóásó Előd

Hugo Moldiz bolíviai belügyminiszter tagadta a sajtó előtt, hogy titkos akcióval menekítették volna ki a múlt héten az országból Tóásó Elődöt és Mario Tadicot, az úgynevezett terrorista ügy vádlottjait.

Nepáli földrengés: hét magyar önkéntesből álló egészségügyi csoport indult a helyszínre

A segítők mindegyike önkéntes, azaz saját maga, illetve mentőcsoportja finanszírozza az utazást, valamint a május 5-ig tervezett kinti tartózkodás költségeit.

Nepáli földrengés - Ferenc pápa százezer dolláros gyorssegélyt küld a rászorulóknak

Százezer dolláros (27,6 millió forintos) segélyt küld Ferenc pápa Nepálba a földrengés sújtotta és otthonát elveszítő lakosság segítésére.

A boszniai rendőrőrsre támadó muszlim férfi feltételezett cinkosa Szíriában is járt

A boszniai rendőrség kedden elfogott egy férfit, aki feltételezhetően a zvorniki rendőrőrsre támadó muszlim férfi cinkosa volt.

Félmilliárd eurót kér vissza Szlovákia a bősi erőművel kapcsolatban

A Szlovák Villamos-művektől, s így annak többségi tulajdonosától, az Eneltől igényli vissza Szlovákia azt a közel félmilliárd eurót, amit a cég a bősi vízi-erőmű üzemeltetéséért felvett.

Porosenko: bármely pillanatban kirobbanhat a háború

Az ukrán elnök nem pontosította, milyen - ukrán-orosz vagy egy szélesebb európai - háborúra gondol. Közben ismét egyre éleződik a fegyveres konfliktus Kelet-Ukrajnában.

Hiába az ausztrál tiltakozás, hamarosan kivégzik a drogcsempészeket

Helyi idő szerint várhatóan kedd éjjel végzik ki Indonéziában a halálra ítélt nyolc külföldi drogcsempészt indonéz sorstársukkal együtt.

Akár 10 ezer halálos áldozata is lehet a nepáli katasztrófának

Az ország miniszterelnöke, Szusil Koirala a mentési munkálatok gyorsítására utasított, és sátrakat, valamint gyógyszereket kért külföldről.

Az izraeli hadsereg a nepáli béranyákat kutatja a térségben

Az izraeli mentőalakulat a romok között rekedt emberek felkutatására és kiszabadítására érkezik, de elsősorban az állapotos nepáli béranyákat keresik.

Negyvenkét magyar van még Nepálban, már csak egyet keresnek

Szíjjártó Péter arra kér mindenkit: a katasztrófa miatt halassza el a térségbe tervezett utazását.

Putyin 160 milliárd dollárra becsülte a nyugati szankciók okozta orosz veszteségeket

Százhatvan milliárd dollárra (mintegy 44 ezer milliárd forint) becsülte a nyugati szankciók és a kőolaj világpiaci árának esése miatti orosz veszteségeket Vlagyimir Putyin egy hétfői szentpétervári tanácskozáson.

Rendkívüli állapotok, zavargás Baltimore-ban

Legkevesebb hét rendőr sérült meg hétfőn Baltimore-ban, ahol zavargások törtek ki, miután eltemették azt az afroamerikai fiatalembert, aki rendőrőrizetben elszenvedett súlyos gerincsérülésbe halt bele.

Bostoni robbantás: a védelem életfogytiglani kiszabását kérte Carnajevre

A védőügyvéd arra kérte az esküdtszéket, hogy kímélje meg az életét a 21 éves alperes elítéltnek, aki szerinte "jó gyerek" volt és akit a radikalizálódott és harcias bátyja vezetett tévútra.

Sztrájkolnak Európa legnagyobb egyetemi klinikáján

600 új ápolót kellene felvenni, ami évente legkevesebb 30 millió eurós kiadást jelent, amit nem lehet kigazdálkodni.

Nepáli földrengés: gyűjtést indít az áldozatok javára a Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt gyűjtést indít bankszámlaszámán és 1359-es adományvonalán a nepáli földrengés áldozatainak megsegítésére, csatlakozva a Nemzetközi Vöröskereszt segélyakciójához.

Nepáli földrengés: több hónapig tarthat a helyreállítás

Megkezdték a munkájukat más mentőegységek és civil szervezetek, mint például az Orvosok Határok nélkül nevű szervezet munkatársai.

Az osztrákok egyre elfogadóbbak, bár az iszlám esetében kevésbé

Az osztrákok nagyrészt toleránsak, ha bőrszínről vagy szexuális orientációról van szó, azonban az iszlám esetében csökken befogadási készségük.

Kómába eshet az ukrán pilótanő, kórházba szállítják

Az orvosok figyelmeztetése ellenére Nagyija Szavcsenkó március közepe óta csak vizet vett magához, illetve némi teát ivott cukor nélkül, holott súlyos hasnyálmirigy-gyulladásban szenved.

Afroamerikai és nő az USA új igazságügy-minisztere

Joe Biden amerikai alelnök Washingtonban beiktatta hivatalába hétfőn Loretta Lynchet, az Egyesült Államok első afroamerikai igazságügyi miniszternőjét.

3 kiló heroinnal állították meg a nápolyi csendőrök a magyar férfit

A 45 éves férfi által vezetett furgonban három kilogram heroint találtak elrejtve.

Nem állt meg Markó Attila ellen az egyik vád

Ejtette a vádat a román korrupcióellenes ügyészség a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) volt parlamenti képviselője ellen az egyik kárpótlási ügyben, amely miatt a vádhatóság tavaly decemberben le akarta tartóztatni a politikust.

Vitát nyit az euró bevezetéséről a cseh kormány, de dönteni csak később kíván

Társadalmi vitát kezdeményez az euró bevezetéséről a cseh kormány, de álláspontja szerint az euróbevezetés dátumának meghatározására még van idő.

Tisztázni akarják Iohannis álláspontját a kisebbségekkel kapcsolatban

Az Active Watch román civil szervezet felszólította hétfőn Klaus Iohannis államfőt, hogy tisztázza álláspontját a nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartásáról.

Ukrajna pár éven belül az EU tagja lesz - ígéri Porosenko

Ukrajna a következő öt évben teljesíteni fogja az uniós csatlakozás minden feltételét - szögezte le az ukrán elnök hétfőn Kijevben, az Európai Unió és Ukrajna 17. csúcstalálkozójának plenáris ülését megnyitó beszédében.

Török politikus: a kapcsolatok a Vatikánnal helyre fognak állni

A Törökország és a Vatikán közötti kapcsolatok helyreállításáról beszélt Adnan Yildirim török gazdasági miniszterhelyettes az Expo2015 milánói világkiállítás török pavilonjának hétfői megnyitóján, ahová Ferenc pápát is meghívta.

Varsó tényleg útját állja Putyin Farkasainak

Nem engedték be orosz motorosok mintegy 10 fős csoportját Lengyelországba hétfő délután, a hatóságok formai hiányosságokra hivatkoztak, de a beutazási tilalom azzal függ össze, hogy Lengyelország ellenzi a Putyin-párti motoros klub, az Éjszakai Farkasok lengyelországi átvonulását.

Megtiltották a mászást a tavaszi hegymászószezon hátralevő részében

Kína leállította a Csomolungma (Mount Everest) északi, vagyis kínai, tibeti útvonalát érintő hegymászásokat a tavaszi mászószezonban a szombati nepáli földrengés miatt.

"Az utolsó euróig mindent visszafizetünk"

Görögország rendben törleszti valamennyi tartozását és nem lép ki az euróövezetből Pavlopulosz nyilatkozata szerint.

A brit vállalatok tartanak a munkáspárti győzelemtől

Több mint ötezer brit kis- és középvállalat vezetői nyílt levélben álltak ki hétfőn a jelenlegi konzervatív-liberális brit kormánykoalíció gazdaságpolitikája mellett, kockázatosnak nevezve az esetleges kormányváltást a május 7-i parlamenti választások után.

Románia öregszik - túl sokan hagyják el az országot

Romániában huszonöt éve először van több 65 évnél idősebb nyugdíjas, mint 15 évnél kisebb gyermek, ami a lakosság elöregedését vetíti előre.

Újra "közveszélyes" lehet a munkakerülés Oroszhonban

Visszaállítanák a munkakerülés büntethetőségét Oroszországban.

Ideiglenes magánútlevéllel hagyhatta el Bolíviát Tóásó Előd

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ideiglenes magánútlevelet biztosított a hazatéréshez.

Szijjártó: tíz magyarral még nem sikerült felvenni a kapcsolatot

A nepáli földrengéssel kapcsolatban 58 magyar állampolgárról van tudomása a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, akik a térségben tartózkodtak vagy tartózkodnak.

Indonéziai halálraítéltek - Párizs és Sydney elítélte a halálbüntetést

Közös diplomáciai nyomással próbálta hétfőn megmenti Francois Hollande francia elnök és Tony Abbott ausztrál kormányfő a kábítószer-kereskedelem miatt Indonéziában halálra ítélt francia és ausztrál állampolgárok életét.

Görögország vészhelyzetbe került, Ciprasz segítséget kért Merkeltől

Alekszisz Ciprasz görög kormányfő vasárnap este telefonon segítséget kért Angela Merkel német kancellártól az államcsőd veszélyének elhárításához.

8 millióan írták alá az atomfegyverek betiltását követelő petíciót

Nyolcmillióan írták alá az atomfegyverek betiltását követelő petíciót, amelyet helyi idő szerint vasárnap, egy nappal az atomsorompó-szerződés (NPT) végrehajtásának szentelt konferencia megkezdése előtt adtak át New Yorkban Angela Kane-nek, az ENSZ leszerelési főképviselőjének.

97,7 százalékkal nyert a kazah elnök

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Nurszultan Nazarbajev kazah államfő a voksok 97,7 százalékának megszerzésével megnyerte a vasárnapi elnökválasztást - jelentette be a központi választási bizottság, hozzátéve, hogy a részvételi arány 95 százalékos volt.

Újabb őrizetbe vételek a megakadályozott párizsi terrortámadással kapcsolatban

Újabb három embert vett őrizetbe vasárnap a francia rendőrség az egy hete Párizsban megakadályozott terrortámadással kapcsolatban.

Putyin bevádolta az USA-t

freedigitalphotos.net/adamr

Putyin az észak-kaukázusi terrorizmus támogatásával vádolta meg az Egyesült Államokat.

Ferenc pápa papokat szentelt fel

Példamutatásra szólította fel paptársait Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában vasárnap tartott papszentelésen. A tizenkilenc felszentelt pap több mint fele a harmadik világból származik.

Nepáli földrengés: a gyerekek számára gyűjt adományt az UNICEF Magyarország

Shutterstock fotó - sanupot

A nepáli földrengés sújtotta gyerekek számára gyűjt adományt az UNICEF Magyarország.

Brit választások: holtverseny a kampány utolsó teljes hete előtt

A vasárnap ismertté vált legújabb felmérések 32-35 százalék közötti támogatottságot mutatnak a két pártnak.

Nepáli földrengés: ha eddig nem járt Nepálban, már nem is érdemes mennie - KÉPEK!

Forrás a képeken

A szombati nepáli földrengés az ország vallási és kulturális örökségében is súlyos károkat okozott, vasárnapi jelentések szerint a katasztrófában számos templom és palota, köztük több világörökségi helyszín is súlyosan megrongálódott.

Nepáli földrengés: hívásonként 250 forintot lehet felajánlani

Adománygyűjtést hirdetett az Ökumenikus Segélyszervezet.

Vízumtilalom az Éjszakai Farkasok orosz motoros klubnak

freedigitalphotos.net/adamr

A német kormány beutazási tilalommal fenyegeti az Éjszakai Farkasok orosz motoros klub tagjait.

Épphogy megúszta a nepáli földrengést és lavinát a magyar hegymászó

Koncz Ákos hegymászó a múlt szerdán tért haza Nepálból, szerinte az útvonalak továbbra is veszélyesek.

Az Éjszakai Farkasok is részt vettek a szovjet katonák lengyelországi megemlékezésén

freedigitalphotos.net/adamr

Mintegy 200 orosz motoros, köztük a Putyin-párti motoros klub, az Éjszakai Farkasok egy csoportja is részt vett a második világháborúban elesett szovjet katonák tiszteletére rendezett megemlékezésen, amelyet az északkelet-lengyelországi Braniewoban tartottak.

Nem volt egyszerű kimenekíteni Tóásó Elődöt, családtagjait a következő napokban hozzák haza

Tóásó Elődöt a bolíviai titkosszolgálatok figyelmét elkerülve, konspiratív módon kellett kimenekíteni Bolíviából a Baptista Szeretetszolgálat munkatársának közlése szerint, még csomagja, váltóruhája sem volt.

Hoppá, egy rokon szólt: másik magyar turistacsoport is van Nepálban

screenshot

Újdelhiből és Katmanduból is próbálják elérni őket, de a telefonok vagy foglaltak, vagy nem elérhetőek.

Nepálba indul a Baptista Szeretetszolgálat mentőegysége

A Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 elnevezésű speciális mentőcsapata vasárnap délben indul útnak a földrengés sújtotta Nepálba.

Marosvásárhelyi utcanévtáblák - Nem tüntethet a városháza előtt az EMNP

freedigitalphotos.net/adamr

A tömegrendezvények szervezési részleteit vizsgáló városházi bizottság pénteken "közlekedésrendészeti okokra hivatkozva nem engedélyezte a kért helyszínt.

Újabb rengés Nepálban - nem tudtak felszállni a hazafelé tartó magyarok

A magyar konzul szerint öt magyarral továbbra sem tudták felvenni a kapcsolatot Nepálban.

Nepáli földrengés: az első 72 óra a legfontosabb a mentőkutyás szakértő szerint

MTI Fotó: Pethő Zoltán

Külföldi ország akkor küldhet segítséget, ha a katasztrófa sújtotta ország hivatalosan nemzetközi segítséget kér. Ezt követően indulhatnak el a segélycsapatok.

Több ezren tüntettek Washingtonban a homoszexuálisok házassága ellen

Több ezren tüntettek szombaton Washingtonban a homoszexuálisok házassága ellen. A megmozdulást, amelynek főleg egyházi szónokai voltak, az amerikai legfelsőbb bíróság jövő keddi tárgyalásához igazították.

Jól vannak a Mount Everestre tartó romániai hegymászók

Forrás: Wikipedia

A román külügyminisztérium szombat esti közleménye szerint "jól van" a Nepálban tartózkodó négy romániai hegymászó, köztük az aradi Török Zsolt, akik a Mount Everest oldalán voltak a szombati földrengés és az általa előidézett lavinák idején.

Nepáli földrengés: a magyar turistacsoport megvan, ők indulnak haza

A tervek szerint vasárnap indul haza Nepálból az a magyar turistacsoport, amely a földrengés idején az országban tartózkodott. További 6 magyarról még nincs hír.

Több mint 1800 áldozatot követelt a földrengés Nepálban - a Google is gyászolja egyik vezetőjét

google

Eddig 1805 halálos áldozatot találtak a nepáli földrengés helyszínén - közölte az ország belügyminisztériuma vasárnap hajnalban. A Google cég bejelentette, hogy egyik vezetője, Dan Fredinburg is a halálos áldozatok között van.

Kimenekítették Tóásó Elődöt és Mario Tadicot Bolíviából

Kimenekítette Tóásó Elődöt és a horvát Mario Tadicot Bolíviából a Baptista Szeretetszolgálat a Külgazdasági és Külügyminisztérium technikai segítségével.

Döbbenet: nincs pánik Nepálban - a magyarokat még keresik

Forrás: RSOE EDIS

Az újdelhi magyar konzul továbbra sem tud magyar halálos áldozatról vagy sérültről Nepálban, noha nem tud kapcsolatot létesíteni az ott-tartózkodó magyarokkal. Hat magyarról nincs hír.

Tömegesen menekülnek Ruandába az emberek

Tömegesen menekülnek Burundiból az emberek a választások közeledtével, a szomszédos Ruandába, mert attól tartanak, hogy erőszakos összetűzések lehetnek a közelgő elnökválasztás miatt.

Legalább három magyar hegymászó van Nepálban

freedigitalphotos.net/adamr

Egyikük, Török Zsolt aradi magyar hegymászó április 4-én indult el két társával Bukarestből, hogy egy nemzetközi expedíció tagjaként május közepén oxigénpalackkal feljusson a Föld legmagasabb hegycsúcsára.

Nagyszabású tüntetést tartott a horvát svájcifrank-hitelesek egyesülete Zágrábban

Nagyszabású tüntetést tartott a horvát svájcifrank-hitelesek egyesülete szombaton Zágrábban. A több ezer tüntető Boris Vujcic jegybankelnök lemondását és a monetáris politika megváltozását követelte.

Kollár Lajos: rendkívül zsúfolt ilyenkor az Everest

freedigitalphotos.net/adamr

Nepálban szombaton nagy erejű földrengés sok száz ember halálát okozta, a természeti katasztrófa pedig lavinát idézett elő a világ legmagasabb hegyén, és a hírek szerint elérte az alaptábort. Tíz hegymászó életét vesztette.

"A Sínai biztonságos!" - Tömeges hegymászással tiltakoztak a beduinok

A kopár, sivatagi hegyvidék magaslataiban rejlő forrásokon és gyümölcsöskerteken át vezető kétnapos túra megszervezésével a törzsek azzal a híráradattal szálltak szembe, amelyet a 400 kilométerre északra uralkodó közbiztonsági káosz indított meg.

Hegymászókat ölt a Mount Everesten a lavina

Forrás: RSOE EDIS

Legalább tíz külföldi hegymászót ölt meg Nepálban a Mount Everest csúcsára vezető déli mászóútvonalon végigsöprő lavina, amelyet a helyi idő szerint szombat dél körül bekövetkezett nagy erejű földrengés idézett elő.

Magyarok is vannak a Mount Everesten, ahol lavinát indított el a nepáli földrengés

Egyikük, Török Zsolt aradi magyar hegymászó április 4-én indult el két társával Bukarestből, hogy egy nemzetközi expedíció tagjaként május közepén oxigénpalackkal feljusson a Föld legmagasabb hegycsúcsára.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.