"Inkább ne, ha lehet"

Washington óva int Koszovó felosztásától

Koszovó etnikai alapon történő felosztása újabb erőszakhoz vezetne a balkáni térségben - jelentette ki csütörtökön egy magas rangú amerikai tisztviselő.

2011.06.16 19:55MTI

Philip Gordon, az Egyesült Államok külügyminisztériumnak államtitkár-helyettese úgy fogalmazott: a határok Szerbia által javasolt átrajzolása "biztos recept a katasztrófához".

Gordon azt követően beszélt erről, hogy Ivica Dacic szerb miniszterelnök-helyettes nemrég kijelentette: Pristina és Belgrád rendezhetné nézeteltéréseit, amennyiben Koszovó szerbek lakta északi részét Szerbiához csatolnák.

Koszovó azonban nem hajlandó lemondani területének egyetlen darabjáról sem.

Szerbia elutasítja egykori déli tartományának 2008-ban deklarált elszakadását, és támogatja mindazon szerb kisebbségi intézményeket, amelyek a koszovói államiság aláásását célozzák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.