Újabb repülőgépes támadások Pakisztánban

Távirányítással ölik a terroristákat az amerikaiak

Nem hivatalosan helyi hírszerzési források közölték: amerikai rakétatámadások megöltek terrorizmussal gyanítható 15 fegyverest szerdán Pakisztánban, az afganisztáni határvidéken.

2011.06.15 19:37MTI

Az első, távirányított repülőgépről indított rakéták egy épületet és egy járművet találtak el a dél-vazirisztáni törzsi terület központja, Vana közelében, és tíz emberrel végeztek. A második támadást az ezzel határos Észak-Vazirisztánban hajtották végre a drónoknak is nevezett, pilóta nélküli repülőgépek. Ott öten haltak meg.
   
Mindkét törzsi körzet a tálib szélsőségesek fellegvárának számít, bár a pakisztáni hadsereg 2009-ben hadjáratot indított ellenük, és meggyengítette őket.
   
Az amerikai fél - bár hivatalosan nem ismeri el - folyamatosan légi ellenőrzés alatt tartja e területet, és gyakran veti be a drónokat a gyanús személyek ellen. Pakisztáni részről nyilvánosan elítélik ezeket a határon átnyúló támadásokat, de a háttérben állítólag együttműködnek az amerikaiakkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.