Népszavazást rendezhetnek az ügyben

Börtönbe mennek a gyorshajtók Svájcban?

A gyorshajtók börtönbüntetését lehetővé tevő népszavazást kezdeményezett svájciak egy csoportja szerdán.

2011.06.15 17:32MTI

A "Védelem a száguldozóktól" nevű, az áldozatokat képviselő csoport több mint 100 ezer támogató aláírást gyűjtött össze.  A népszavazással olyan alkotmánymódosítást akar jóváhagyatni, amely lehetővé tenné a gyorshajtók egytől négy évig tartó börtönbüntetésre ítélését.
   
"A gyorshajtók áldozatainak és családjuknak életük végéig tartó szenvedés, fájdalom és bánat jut. A bűnösök ezzel szemben rendszerint megússzák egy rövid felfüggesztett büntetéssel. Más szóval semmivel" - állították nyilatkozatukban a súlyosabb büntetést követelők.
   
Svájcban nagy hagyománya van a közvetlen demokráciának. Az ország állampolgárai tucatnyi helyi és országos ügyben szavazhatnak, s évente négy országos népszavazás is tartható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.