Három hajó már befutott, de újabb négy várható

Lassan megtelik Lampedusa: ismét több száz menekült érkezett

Az olasz parti őrség szóvivője közölte: három hajó fedélzetén több mint hatszáz afrikai menekült érkezett szombaton az Olaszországhoz tartozó szigetére.

2011.06.11 12:16MTI

A három hajón összesen 667 bevándorló volt. "Négy másik hajó is érkezni fog, s közülük kettő nehézségekkel küszködik. Egy akciót tervezünk a kimentésükre" - mondta a szóvivő, hozzátéve: a bevándorlók mind a Szaharától délre lévő afrikai területekről származnak, akik azután Líbiában szálltak hajóra.
   
2011 eleje óta tömegesen érkeznek az afrikai partokhoz közeli Lampedusa szigetére a tunéziai bevándorlók, illetve a líbiai háború elől menekülők.

A hatalmas emberáradat miatt a hatóságok a többi EU-tagállam segítségét kérték, s egyben külön kompjáratokat állítottak szolgálatba, amelyek Lampedusáról az olasz szárazföldre, más befogadótáborokba viszik a bevándorlókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.