Öngyilkos merénylet és baleset

Meghalt egy rendőrparancsnok és két francia katona Afganisztánban

Öngyilkos merénylő ölte meg szombaton az afganisztáni Hoszt tartomány egyik rendőrségi parancsnokát.

2011.06.11 08:50MTI

Emellett két francia katona is meghalt az ázsiai országban: mindketten balesetben vesztették életüket.
   
Ami az öngyilkos akciót illeti, a Pakisztánnal határos Hoszt tartomány rendőrfőnök-helyettese szerint egy merénylő robbantotta fel magát a tartományi gyorsbevetésű erők laktanyája előtt. A robbanásban életét vesztette az egység parancsnoka, Zaher ezredes, s egy rendőr. 23 személy pedig - többségük polgári lakos - megsebesült.
   
A francia katonák közül az egyik egy helikopterbalesetben halt meg: a Gazelle típusú helikopter Bagram közelében zuhant le, rossz időjárási körülmények között még péntek este. A helikopteren lévő másik személy súlyosan megsebesült. Egy francia katona pedig saját fegyverével sebezte magát halálra: a körülmények kiderítésére vizsgálat indult.
   
Ezzel a két halálesettel 61-re nőtt a 2001-es afganisztáni invázió óta az ázsiai országban életüket vesztett francia katonák száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.