Betiltották az EU-s zöldség importját

Hasmenésjárvány: az oroszok nem kérnek európai zöldséget

Gennagyij Onyiscsenko tiszti főorvos bejelentette: Oroszország csütörtöktől leállította az Európai Unió tagállamaiból származó zöldségimportot a főleg Németországban halálos áldozatokat is szedő, az Escherichia coli, azaz a kóli baktérium egyik válfaja, az EHEC bélbacilus előidézte hasmenésjárvány miatt.

2011.06.02 07:51MTI

Eddig csupán a Németországból és Spanyolországból származó zöldségek behozatalára volt érvényes tilalom.
   
Onyiscsenko, aki egyben a fogyasztóvédelmi  főhatóság vezetője is, kijelentette: nem csupán behozni nem lehet ilyen zöldségeket csütörtöktől, hanem mindenhol eltávolítják a kereskedelemből is.
   
Onyiscsenko óvatosságra szólította fel a lakosságot, arra, hogy tartózkodjanak a külföldi zöldségtől és fogyasszák inkább a hazai termést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.