Több mint egy tucatnyian vesztették életüket

Újabb öngyilkos merénylet Afganisztánban

Legkevesebb 13 ember meghalt és húsz megsebesült szerdán Afganisztánban egy robbantásos merényletben.

2011.05.18 18:34MTI

Öngyilkos merénylő  robbantott fel autójában egy pokolgépet Dzsalálábádban, hogy megsemmisítsen  egy rendőröket szállító kisbuszt.
   
Egyelőre nem tudni, hogy a halottak között hány civil és hány rendőr van. Zabihullah Mudzsahid, a tálib felkelők szóvivője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a merényletet  ők követték el. Mudzsahid szerint a robbantásban 25 rendőr és 2 járókelő vesztette életét, de a tálibok általában túlzó adatokat közölnek az általuk elkövetett merényletekről.
   
A viszonylag nyugalmas városnak számító Dzsalálábádban ebben az évben már két jelentősebb merénylet is volt: februárban 38-an estek áldozatul egy öngyilkos merénylőnek, áprilisban pedig 9 katonát vesztette életét egy robbantásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.