Nem akar Obamával egy ringben lenni

Donald Trump sem indul az amerikai elnökválasztáson

Donald Trump amerikai ingatlanmágnás és televíziós személyiség hétfőn bejelentette: úgy döntött, nem száll versenybe, hogy megszerezze a republikánus párt hivatalos jelöltségét a 2012-es elnökválasztásra.

2011.05.16 19:20MTI

A milliárdos szerint elhatározását "jelentős eszmecsere és töprengés" előzte meg.

"Továbbra is erős meggyőződésem, hogy ha elindulnék, képes lennék megnyerni az előválasztást és végül magát a választást is" - hangoztatta közleményében Trump, aki döntését azzal indokolta, hogy egyelőre nem készült fel a magánszektor elhagyására.

Hetekkel a választási harctól való visszalépés előtt Trump azzal került a figyelem homlokterébe, hogy Barack Obamától a születési anyakönyvi kivonatának közzétételét követelte. Arra hivatkozott, hogy szakértői állítólag igen fontos dologra bukkantak az irattal kapcsolatban. Amikor ez megtörtént, a mágnás támogatottsága a republikánus szimpatizánsok körében az áprilisi 26 százalékról május elejére 8 százalékra zuhant a PPP közvélemény-kutató intézet szerint.

Trump ugyanakkor kijelentette: támogatni fogja a republikánusoknak azon erőfeszítését, hogy Obamát megfosszák egy második elnöki ciklus lehetőségétől.

Trump előtt, a hétvégén a republikánusok népszerűségi listáját vezető Mike Huckabee volt arkansasi kormányzó jelentette be, hogy nem kíván a hivatalban lévő elnök kihívója lenni. Az ismertebb republikánus politikusok közül eddig Newt Gingrich volt képviselőházi elnök és Ron Paul texasi képviselő közölte hivatalosan, hogy megméretteti magát a Fehér Házért megvívandó küzdelemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.